W niedzielę w Dzierżoniowie odbyły się Mistrzostwa Polski Kibiców Sportowych. Mają już dość długą tradycję, a w tym roku rozegrano pierwszą edycję w kategorii junior (do 19 lat). No i tak jakoś wyszło, że qBK zajął szóste miejsce... Z tego co wiem (rozmawiałem z ludźmi, z niektórymi zresztą od jakiegoś czasu się znam) , w pierwszej piątce nie było żadnych kibiców koszykarskich - a więc rachunek jest prosty - najlepsi kibice są w Brzegu
Żeby nie być gołosłownym:
W sumie do finału po eliminacjach zakwalifikowało się 50 zawodników, ale na zawody przyjechało 31. Kategoria junior obejmowała historię polskiego sportu - do roku 2004. Pytania były zróżnicowane - kilka dotyczyło kosza (co ciekawe, wszystkie żeńskiego), np.
1) Mistrzowie Polski 2004 kobiet i mężczyzn,
2) Z kim Lotos grał w finale w 2004 roku (tutaj wiele osób się przejechało i napisało, że z Wisłą),
3) najśmieszniejsze pytanie (właściwie pytanie jak pytanie): Wymień 2 z 3 Polek które grały w WNBA. A teraz uwaga - prawidłowa odpowiedź, którą podaje prowadzący: Dydek, Bibrzycka, Szymańska i Lara :lol:
Do organizatorów i twórców pytań nie mam zastrzeżeń, ale prowadzący był trochę sztuczny i widać, że nie w temacie. Poza tym - wszystko OK, nagrody też nawet niezłe. Mam nadzieję, że za rok koszykarki mnie wyprzedzą - tzn. co najmniej piąte
Pozdro dla całego forum