Marzena Głaszcz przechodzi z PZU Polfy do ŁKS

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Gość

Postautor: Gość » 13 lipca 2005, 16:24

majoneez pisze:
Anonymous pisze:
Mikey pisze:
Kowalik pisze:
Ps. Bardzo dziwi mnie jej decyzja.
A w jakim kontekście? Świat nie jest taki kolorowy jak sie może wydawać, miała grać za jałmużnę jaka jej zaoferowano? Siedzieć na ławce za te grosze? Zdecydowała sie jeszcze zarobić troche pieniędzy, nie ruszając sie praktycznie z domu. Dziwić to się mozna trenerowi i działaczom Polfy ze tak potraktowano w czasie rozmów tak zasłuzona dla klubu zawodniczkę oferujac jej tak żałosne warunki pracy.

Juz nie pamiętam kiedy w ŁKS byly pieniadze,chyba,że te na papierze obiecane w kontraktach.

Nie jest potrzebna jakaś fenomenalna pamięć, bo takie takie prawdziwe były mniej więcej dwa tygodnie temu. Poszły na uregulowanie zaległych wypłat dla zawodniczek i trenerów. :lol: :wink:

no moze trenerzy dostali ale zawodniczki nie wszystkie.Szkoda ze nikt nie pamieta o zaleglosciach z 2000 roku,których nie można ściągnąć.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 13 lipca 2005, 16:42

Anonymous pisze:
Mikey pisze:
Kowalik pisze:
A w jakim kontekście? Świat nie jest taki kolorowy jak sie może wydawać, miała grać za jałmużnę jaka jej zaoferowano? Siedzieć na ławce za te grosze? Zdecydowała sie jeszcze zarobić troche pieniędzy, nie ruszając sie praktycznie z domu. Dziwić to się mozna trenerowi i działaczom Polfy ze tak potraktowano w czasie rozmów tak zasłuzona dla klubu zawodniczkę oferujac jej tak żałosne warunki pracy.

Juz nie pamiętam kiedy w ŁKS byly pieniadze,chyba,że te na papierze obiecane w kontraktach.

widać, że nie masz z ŁKS nic wspólnego i nic nie wiesz "w sprawie" o której piszesz tylko po to, by wtrącić coś uszczypliwego o ełkaesie...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 13 lipca 2005, 16:43

Anonymous pisze:
majoneez pisze:
Anonymous pisze:
Mikey pisze:
Kowalik pisze:

Nie jest potrzebna jakaś fenomenalna pamięć, bo takie takie prawdziwe były mniej więcej dwa tygodnie temu. Poszły na uregulowanie zaległych wypłat dla zawodniczek i trenerów. :lol: :wink:

no moze trenerzy dostali ale zawodniczki nie wszystkie.Szkoda ze nikt nie pamieta o zaleglosciach z 2000 roku,których nie można ściągnąć.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

to tylko potwierdza na 100%, że nic o nas nie wiesz...

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 13 lipca 2005, 18:25

Anonymous pisze:
Mikey pisze:
Kowalik pisze:

Oooo a moze wiesz równiez jakich lat sięgają zaległosci w Polfie? A moze nie ma żadnych zaległosci? :lol:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 13 lipca 2005, 18:41

Mikey pisze:Oooo a moze wiesz równiez jakich lat sięgają zaległosci w Polfie? A moze nie ma żadnych zaległosci? :lol:

Sorry bardzo, ale mój ojciec nie narzeka. Wypłaty ma zawsze na czas i nie ma żadnych zaległości!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 13 lipca 2005, 19:30

Moja mama też nie narzeka :D :D :D
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Gość

Postautor: Gość » 13 lipca 2005, 20:51

simon pisze:
Anonymous pisze:
majoneez pisze:
Anonymous pisze:
Mikey pisze:
Kowalik pisze:

No to pogadaj z Piątkowską,Nowacką,Słabędzką itd

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

to tylko potwierdza na 100%, że nic o nas nie wiesz...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 13 lipca 2005, 22:56

Anonymous pisze:Juz nie pamiętam kiedy w ŁKS byly pieniadze,chyba,że te na papierze obiecane w kontraktach.

odpowiedź - 2 tygodnie temu była wypłata zeszłosezonowych zaległości

Anonymous pisze:no moze trenerzy dostali ale zawodniczki nie wszystkie.

odpowiedź - owszem, dostały zawodniczki - natomiast jeśli chodzi o trenerów, to baardzo byś się zdziwił gdybyś wiedział...

Anonymous pisze:No to pogadaj z Piątkowską,Nowacką,Słabędzką itd

O czym?: co słychać? jak się mają? - oczywiście ełksa być może (czego nie wiem) wisi im kasę i wcale się tego nie wypiera. Nie jest jednak jedyna w tym "wiszeniu" - czy Ty nie chciałbyś z nimi pogadać o innych ich dłużnikach? - dlaczego o nich nie piszesz?

O co Ci chodzi? - chciałbyś rozwiązania ŁKS? - wtedy napewno nikt nie odzyska kasy - o to Ci chodzi? Popełnione zostały mega błędy w klubie, które teraz są stopniowo i w pocie czoła naprawiane. Cały czas następuje powolna spłata tych długów sprzed kilku lat. Aby jednak to robić trzeba trwać, istnieć a to wymaga aktualnych nakładów. Nie da się pozyskać kasy od sponsorów, spłacić starych długów - bo na to nikt kasy nie da. Każdego interesuje inwestowanie swoich (sponsorskich) pieniędzy w aktualny wynik drużyny - dlatego spłata tych starych długów jest najtrudniejsza.

Lepsza była "ścieżka" którą poszła np. Ślęza - czy może lepsza lest droga Quaya-AZS Poznań? A pytałeś Słabędzką, czy uważa iż jej kasa z Poznania jest w "lepszym stanie" niż ta z Łodzi? Pisz zatem w wątkach o AZS Poznań to samo - ba, więcej - bo tam już się nie patyczkują z długami i dawno się na nie "wypięli"...

Tak bardzo się obraziłeś na ŁKS, tak źle Ci tu dawniej było? Sądzę, że jeśli wogóle za 40 lat będzie co wspominać, to te chwile które wiążą się z ŁKS-em właśnie, dlatego teraz powstrzymaj się od czepialstwa.

Drax
Żak

Postautor: Drax » 14 lipca 2005, 07:05

W przypadku ŁKS są przynajmniej jak widać szanse na odzyskanie pieniędzy. Ciekawe co mają powiedzieć zawodniczki oszukane np. przez Quaya (do którego obecny AZS oczywiście się nie przyznaje)?? Może szanowny anonimek ma jakieś pomysły??

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 28 lipca 2005, 11:45

Mikey pisze:
Anonymous pisze:
Mikey pisze:
Kowalik pisze:

Oooo a moze wiesz równiez jakich lat sięgają zaległosci w Polfie? A moze nie ma żadnych zaległosci? :lol:

kto coś kuma, ten niestety rozumie dobrze... :(

gostekk nzlg

Postautor: gostekk nzlg » 28 lipca 2005, 13:30

Kowalik pisze:
Mikey pisze:
Kowalik pisze:

Źle zrozumiałeś moją wypowiedź Mikey. To nie tak. Chodzi mi o jej współprace z trenerem T. Słyszałem co mówiła kiedyś i dlatego dziwi mnie to troche.
Pozdro

Sądząc po wypowiedzi kolega Mikey był przy rozmowach!? :wink:
Ja szczerze mówiąc też dziwię się jej decyzji i to z tych samych powodów o których mówił Kowalik. Jeszcze na kilka dni przed podpisaniem kontraktu zarzekała się, że do trenera M.T. nie pójdzie grać i pewnie stąd to zdziwienie.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 28 lipca 2005, 14:22

ojej - nie dziwcie się jej tak bardzo - oprócz wcześniejszych deklaracji jest jeszcze coś co ma niebagatelne znaczenie w podejmowaniu decyzji - aktualne okoliczności. W sumie gdyby w Pabianicach potraktowano ją choć odrobinę poważniej, nie byłoby jej w ŁKS, pewnie gdyby była powiedzmy na innym etapie swej kariery - też pomyślałaby o innym klubie (przez kogo innego trenowanym).
Stanęła raczej myślę przed decyzją: w ŁKS, albo nigdzie - któż chciałby komplikować sobie życie, mieszkać gdzieś "na walizach" podczas gdy wiadomo, że czas raczej jest nieubłagany i pewnych spraw się nie oszuka. Kargul już dał kiedyś przykład, że nie ma sensu szukać sobie nowych wrogów, podczas gdy swoich, znanych i na własnej krwi wyhodowanych ma się pod nosem... :wink:

To tak jak w grach strategicznych - czasem lepiej mieć za przeciwnika rywala trudnego - ale znanego, niż nie wiedzieć nic o przeciwniku... :wink:

Ps. A ja jak dziś pamiętam pewien tłumek wręcz koszykarek przenoszących się w przeciwnym kierunku w absolutnie identycznych okolicznościach trenerskich i mówiąc szczerze... żadnej (oprócz małżonki) też nie powinienem rozumieć!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 28 lipca 2005, 14:29

simon pisze:... Kargul już dał kiedyś przykład, że nie ma sensu szukać sobie nowych wrogów, podczas gdy swoich, znanych i na własnej krwi wyhodowanych ma się pod nosem... :wink:

Hmmmm...... to chyba jednak Pawlak dał ten przykład :?: :?

A co do Jarzynki. Też byłem zdziwiony tym krokiem. Byłem niemal pewien że Marzena nie zagra pod wodzą Trześniewskiego.
Ale jak wiadomo Mirek ma niezłą gadkę i bajerę więc.....
.... a poza tym kobieta zmienną jest :lol:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 28 lipca 2005, 15:31

gostekk nzlg pisze:Sądząc po wypowiedzi kolega Mikey był przy rozmowach!? :wink:
Zna wynik rozmów z pierwszej ręki i nie mam powodu aby swojemu żródłu nie wierzyć, zresztą sądzę ze też je znasz i pewnie z tego samego źródła...
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 28 lipca 2005, 22:01

tak - Pawlak oczywiście

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”