Modna Biba

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Modna Biba

Postautor: Viallos » 21 września 2004, 14:51

Murzynki układały jej włosy

Obrazek
Foto | Wojciech Figurski

Nowa fryzura, ale wciąż ta sama skuteczność. Agnieszka Bibrzycka za miesiąc skończy dopiero 22 lata, ale potrafi udźwignąć ciężar odpowiedzialności za los naszej koszykarskiej reprezentacji.

Poprowadziła koleżanki do zwycięstwa 60:58 nad Serbią i Czarnogórą, która dotąd gromiła wszystkich rywali. Kiedy w ciągu pięciu minut ostatniej kwarty niedzielnego meczu biało-czerwone roztrwoniły 15-punktową przewagę, wydawało się, że nic nie uchroni ich od porażki. Przestraszone Polki z nadzieją spoglądały na swoją młodą liderkę, a "Biba" znów potrafiła wziąć sprawy w swoje ręce. Celny rzut za trzy punkty, udana akcja w obronie, potem skuteczna kontra i podopieczne Arkadiusza Konieckiego po raz drugi z rzędu mogły świętować zwycięstwo.

- Serbki przycisnęły i nasz niedoświadczony zespół zupełnie się rozsypał - opowiada "Super Expressowi" Bibrzycka. - Wiedziałam, że jak czegoś nie zrobię, to przegramy. Wzięłam ciężar gry na siebie i cóż, znowu się udało.

- Wiem, że pod nieobecność Gosi Dydek na mnie spoczywa odpowiedzialność za los zespołu. Nie przeraża mnie to - zapewnia.

Aby pomóc reprezentacji w eliminacjach do ME, Bibrzycka musiała przerwać występy w San Antonio Silver Stars, zespole ligi WNBA. Po powrocie do kraju zaskoczyła kibiców nową fryzurą.

- Przez cały mój pobyt w San Antonio ciemnoskóre koleżanki z zespołu namawiały mnie, żebym zrobiła coś z włosami - opowiada. - One mają bzika na punkcie mody i koniecznie chciały pomajstrować również przy moim wizerunku - śmieje się Agnieszka. - W końcu dałam za wygraną i dałam się zaciągnąć do ich fryzjerki. Potem trochę żałowałam, bo ta wspaniała specjalistka plotła mi warkoczyki przez... siedem godzin. Ale teraz myślę, że fryzura jest super.

Agnieszka "Biba" Bibrzycka
- urodzona: 21 października 1982 r.

- wzrost: 184 cm

- pozycja: rzucająca rozgrywająca/skrzydłowa

- kluby: Lotos VBW Clima Gdynia, San Antonio Silver Stars

- największy sukces: Najlepsza Koszykarka Europy 2003 roku

autor: Michał Chojecki - Super Express

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 21 września 2004, 20:19

Czemu Lotos Gdynia nie przyjedzie na turniej do Gorzowa Wlkp? 8)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

gość

Postautor: gość » 21 września 2004, 20:21

Nie ma się czym "podniecać". Biba jest bardzo dobrą koszykarką mimo młodego wieku. Jeszcze dużo dobrego przed nią. To jest fakt niepodwarzalny.
Jako kobieta zaś...... no cóż. Ujmę to delikatnie. Widziałem ładniejsze.

gość

Postautor: gość » 22 września 2004, 14:23

gość pisze:Nie ma się czym "podniecać". Biba jest bardzo dobrą koszykarką mimo młodego wieku. Jeszcze dużo dobrego przed nią. To jest fakt niepodwarzalny.
Jako kobieta zaś...... no cóż. Ujmę to delikatnie. Widziałem ładniejsze.

No i chyba jej się troszkę przytyło.

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 23 września 2004, 15:08

Wiecie co mi się podoba u Biby?? To ze przerwała gre w stanach żeby pomóc reprezentacji!!! Poprostu super. Niech mi ktos powie dlaczego nasza wielka (dosłownie) gwiazda nie moze przyjechać. Czyżby nie dostała wizy na wyjazd ze stanów??? :lol: :lol: :lol:
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 23 września 2004, 21:16

Dydek ma w dupie reprezentacje! :evil: :evil:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”