Zmiana miejsca rozgrywania kwalifikacji do ME?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

brzydki
Młodzik

Zmiana miejsca rozgrywania kwalifikacji do ME?

Postautor: brzydki » 21 lipca 2005, 10:01

PZKOSZ zmienił wcześniejsze ustalenia dotyczace miejsc rozgrywania spotkań kwalifikacyjnych do ME. (poptzedni program kadry znajdziesz >>>tutaj<<<)
w komunikacie z 20.07 czytamy:

"Mecze kwalifikacyjne do ME 2005

Polski Związek Koszykówki informuje, że mecze reprezentacji Polski w barażach do mistrzostw Europy zostaną rozegrane Starogardzie Gdańskim i Włocławku (mężczyźni) oraz w Jaworznie i Krośnie (kobiety).

Szczegółowy terminarz spotkań:

Kobiety:
mecze w kraju:
Polska – Węgry, 7.08.2005 r. – Jaworzno
Polska – Finlandia, 21.08.2005 r. – Krosno

mecze na wyjeździe:
Finlandia – Polska, 13.08.2005 r. – Kotka
Węgry – Polska, 16.08.2005 r. – Sopron

Godziny meczów jeszcze nie zostały potwierdzone."

wynika z tego, że Polkowice wypadły z kalendarza... :roll:
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2005, 11:42 przez brzydki, łącznie zmieniany 1 raz.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 21 lipca 2005, 11:19

Rozmawiałem w tej sprawie dzisiaj z Prezesem Korsakiem. ŻADNEGO telefonu, ani żadnej infromacji w tej sprawie nie przekazano do naszego klubu. Jest to trochę nieeleganckie zachowanie PZKosz.
zastanawiające jest, że kadra przygotowywuje się na naszych obiektach do meczów barażowych, a potem (odpukac) okazuje się, ze zmieniono miejsce rozegrania meczu.

mam jednak nadzieję, ze mecz z Finlandią zostanie rozegrany w Polkowicach...

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 21 lipca 2005, 19:42

a mi to wisi bo mnie i tak nie bedzie:(

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Re: Zmiana miejsca rozgrywania kwalifikacji do ME?

Postautor: MARIO » 22 lipca 2005, 07:12

brzydki pisze: wynika z tego, że Polkowice wypadły z kalendarza...

...i się nie dziwię, wprawdzie byłem tylko na jednym meczu kadry rozgrywanych ostatnio sparingów z Niemkami w Polkowicach to jednak byłem zawiedziony organizacją. Nie wyobrażam sobie, by w Brzegu były na trybunach takie pustki podczas, gdy gra Reprezentacja Polski! I nie ma wytłumaczenia, że to TYLKO sparingi. Wprawdzie do Polkowic miałem bliżej niż do Krosna czy Jaworzna, ale mam nadzieję, że tam organizacja meczów i oprawa będzie znacznie lepsza niż było to w Polkowicach kilka dni temu. Myślę, że moje zdanie potwierdzą chłopaki z Brzegu Młody i Andrzej, którzy byli ze mną na meczu przygotowani na doping, by wspierać Polskę (podobnie jak robili to w Gorzowie - też na sparingu) niestety mocno się zawiedli... No cóż - szukajmy kolejnych miejsc w Polsce gdzie kadra będzie miała wsparcie w dopingu, dobrym dopingu. A Brzeg wciąż będzie cierpliwie czekał na swoją szansę...
..you got to lose, to know how to win..

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 22 lipca 2005, 08:32

MARIO pisze:
brzydki pisze: wynika z tego, że Polkowice wypadły z kalendarza...

...i się nie dziwię, wprawdzie byłem tylko na jednym meczu kadry rozgrywanych ostatnio sparingów z Niemkami w Polkowicach to jednak byłem zawiedziony organizacją. Nie wyobrażam sobie, by w Brzegu były na trybunach takie pustki podczas, gdy gra Reprezentacja Polski! I nie ma wytłumaczenia, że to TYLKO sparingi. Wprawdzie do Polkowic miałem bliżej niż do Krosna czy Jaworzna, ale mam nadzieję, że tam organizacja meczów i oprawa będzie znacznie lepsza niż było to w Polkowicach kilka dni temu. Myślę, że moje zdanie potwierdzą chłopaki z Brzegu Młody i Andrzej, którzy byli ze mną na meczu przygotowani na doping, by wspierać Polskę (podobnie jak robili to w Gorzowie - też na sparingu) niestety mocno się zawiedli... No cóż - szukajmy kolejnych miejsc w Polsce gdzie kadra będzie miała wsparcie w dopingu, dobrym dopingu. A Brzeg wciąż będzie cierpliwie czekał na swoją szansę...

Twoje zdanie potwierdzi rowniez chlopak z Polkowic. mam bardzo podobne odczucia po ostatnim weekendzie. pierwsze wzmianki o tym, ze odbeda sie u nas owe sparingi pojawily sie w TV Polkowickiej w piatek, poznym popoludniem, nie bylo zadnych plakatow na miescie (poza kartka A4 na drzwiach od hali), jedynie wzmianki w prasie (numery weekendowe)... z taka akcja informacyjna musialo sie tak skonczyc :(

w sobote i niedziele bylo bardzo slabo jesli chodzi o frekwencje, a w poniedzialek wrecz dramatycznie. zawalil klub i nie ma co owijac w bawelne.

niezmienia to faktu, ze nie wykreslalbym Polkowic z kalendarza. jestem przekonany, ze przy dostatecznym poinformowniu ludzi (plakaty na slupach wystarczylyby w zupelnosci) komplet widzow jest gwarantowany.

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 22 lipca 2005, 08:51

brzydki pisze: niezmienia to faktu, ze nie wykreslalbym Polkowic z kalendarza. jestem przekonany, ze przy dostatecznym poinformowniu ludzi (plakaty na slupach wystarczylyby w zupelnosci) komplet widzow jest gwarantowany.

Ja również nie wykreślam Polkowic z kalendarza z tym, że z trzech sparingów z Niemkami, choć jeden mógł zostać rozegrany (dla porównania) w Brzegu.

Pozdrawiam.
..you got to lose, to know how to win..

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 22 lipca 2005, 11:03

MARIO pisze:
brzydki pisze: niezmienia to faktu, ze nie wykreslalbym Polkowic z kalendarza. jestem przekonany, ze przy dostatecznym poinformowniu ludzi (plakaty na slupach wystarczylyby w zupelnosci) komplet widzow jest gwarantowany.

Ja również nie wykreślam Polkowic z kalendarza z tym, że z trzech sparingów z Niemkami, choć jeden mógł zostać rozegrany (dla porównania) w Brzegu.

Pozdrawiam.

Jestem w pełni przekonany ze jesli odbyłby sie choc jeden sparing w Brzegu, później kadra częściej by tu zaglądała.
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 22 lipca 2005, 11:05

GURU pisze:Jestem w pełni przekonany ze jesli odbyłby sie choc jeden sparing w Brzegu, później kadra częściej by tu zaglądała.

Nie sądze, by miały być to jakieś ważne mecze, jak np. baraże. Z całym szacunkiem dla Was i dla waszej hali, ale nie jest ona przystosowana do goszczenia kadry narodowej. Poza tym pojemność trybun też nie jest oszałamiająca.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 22 lipca 2005, 11:10

brzydki nie gadaj ze nie bylo plakatow bo ja widzialem kilka na miescie:), a tak wogole sa wakacje duzo osob pojechalo na wczasy a w poniedzialek o 11h wiekszosc ludzi bylo w pracy dlatego nie bylo duzo ludzi, ale moglo by przyjsc o 100 wiecej.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 22 lipca 2005, 11:15

ginda pisze:brzydki nie gadaj ze nie bylo plakatow bo ja widzialem kilka na miescie:), a tak wogole sa wakacje duzo osob pojechalo na wczasy a w poniedzialek o 11h wiekszosc ludzi bylo w pracy dlatego nie bylo duzo ludzi, ale moglo by przyjsc o 100 wiecej.

Ja widziałem jeden plakat na mieście, ale tak jak mówił Brzydki - format A4, nie rzucał się w oczy. W dodatku nie na słupie informacyjnym, tylko na szybie u fryzjera. Szkoda, ze nie było plakatów podobnych to tych, które zapraszają na mecze TBL. wtedy na pewno przyszłoby dużo więcej kibiców. Jestem tego pewien.
Godzina 11 w poniedziałek to zupełnie inna sprawa. Mam nadzieję, ze w sezonie nikt nie wpadnie na pomysł rozgrywania meczu o 11 ;-)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 22 lipca 2005, 11:22

Kuba pisze:Nie sądze, by miały być to jakieś ważne mecze, jak np. baraże. Z całym szacunkiem dla Was i dla waszej hali, ale nie jest ona przystosowana do goszczenia kadry narodowej. Poza tym pojemność trybun też nie jest oszałamiająca.

pozdrawiam

No teraz to mnie rozbawiłeś. A Wasza hala jest przystoswana do goszczenia kadry???
Co do pojemności trybun. Hmmm.... faktycznie, hala w Polkowicach jest trochę większa niż w Brzegu. Tylko co z tego skoro w Polkowicach na meczach kadry świeciła pustkami???
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 22 lipca 2005, 11:29

Szymon pisze:
Kuba pisze:Nie sądze, by miały być to jakieś ważne mecze, jak np. baraże. Z całym szacunkiem dla Was i dla waszej hali, ale nie jest ona przystosowana do goszczenia kadry narodowej. Poza tym pojemność trybun też nie jest oszałamiająca.

pozdrawiam

No teraz to mnie rozbawiłeś. A Wasza hala jest przystoswana do goszczenia kadry???
Co do pojemności trybun. Hmmm.... faktycznie, hala w Polkowicach jest trochę większa niż w Brzegu. Tylko co z tego skoro w Polkowicach na meczach kadry świeciła pustkami???

Hala w Polkowicach jest lepiej oświetlona i ma dobry parkiet. (takie zdanie ma nawet Ela Trześniewska). W Brzegu, fakt, są lepsi kibice, ale na pewno nie ma lepszych warunków dla Reprezentantek. I tu moim zdaniem nie ma wątpliwości. W Polkowicach dodatkowo dochodzi Aquapark ze znakomitym zapleczem np. do odnowy biologicznej i AquaHotel.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 22 lipca 2005, 11:45

Achaaaa.... wiec Trześniewska przeszła do Polkowic bo jest tam dobry parkiet?? :lol: :lol: :lol:
Oświetlenie??? Hmmm... według mnie bez znaczenia. Skoro Brzeg, Poznań, Łódź i inne ośrodki zostały dopuszczone do rozgrywek, to wydaje mi sie że oświetlenie mają dostateczne.
No a kwestia hotelu i aquaparku. Wydaje mi się że w innych miastach (nawet w Brzegu) znalazłby się jakiś przyzwoity hotel??? A aquapark??? Jeśli to jest decydujący element dla kadry, to niech sobie gra w Polkowicach przy pustych trybunach
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 22 lipca 2005, 12:52

Szymon pisze:No teraz to mnie rozbawiłeś. A Wasza hala jest przystoswana do goszczenia kadry???

nasza hala jest jedna z lepszych w TBL i na pewno lepsza od Brzeskiej, do tego dochodzi Aquapark (odnowa) z przylegajacym AquaHotelem - wszystko w niezlym standardzie i do tego w jednym miejscu. frekwencja w sezonie rowniez niezla - to sa atuty, ktore nie mogly byc ignorowane. nie dziwie sie wiec, ze moglismy goscic kadre. co z tego, skoro zmarnowano okazje do pokazania sie z dobrej strony... to nie wina ludzi, ze nic o tych spotkaniach nie wiedzieli.

jesli chodzi o informacje o godzinie spotkan; wiedzac o tym, ze takowe sie odbeda przeszedlem sie w srode do klubu i dopiero tam znalazlem kartke (zwykly wydruk z informacja). w mojej okolicy nie spotkalem zadnego plakatu, czy chocby podobnych kartek! o plakatach takich jak w sezonie nie wspomne...

nie mozna powiedziec, ze klub nie przylozyl sie do organizacji tych spotkan, bo np ostro gonili firme remontujaca pomieszczenia przylegajace do hali i ze wszystkim uporali sie na czas, ale przeoczyli jeden szczegol - jak sie dzisiaj okazuje decydujacy - reklame...
mam nadzieje, ze wyciagna wnioski

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 22 lipca 2005, 12:54

Kuba pisze:
Szymon pisze:

pozdrawiam

Hala w Polkowicach jest lepiej oświetlona i ma dobry parkiet. (takie zdanie ma nawet Ela Trześniewska). W Brzegu, fakt, są lepsi kibice, ale na pewno nie ma lepszych warunków dla Reprezentantek. I tu moim zdaniem nie ma wątpliwości. W Polkowicach dodatkowo dochodzi Aquapark ze znakomitym zapleczem np. do odnowy biologicznej i AquaHotel.

Nie bój sie, my tez mamy hotel, mamy basen kryty z różnymi hydromasazami i innymi p..., ale to nie jest najwazniejsze. Mamy praktycznie wszystko to samo co wy (no moze opórcz pojemnosci trybun) ale w dopingu i frkwencji pobilibyśmy was na głowe jnawet o 11 rano.
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”