Na co stać ostrowskie dziewczyny w tym sezonie?
Skład to mieszanka wybuchowa- rutyna połączona z młodością oraz finezją
Oto nazwiska jakie powinniśmy zobaczyć w nastepnym sezonie
Seniorki:
Monika Szymańska (kapitan) - niewątpliwie Piotr Czaska musi własnie tą zawodniczkę wykreować na liderkę. W poprzednim sezonie Monika zachwycała nas bardzo równą grą za co należy się jej wielkie uznanie. Nie było praktycznie słabego meczu w jej wynonaniu. Pierwsza liga na pewno umocni nas w przekonaniu, ze trzeba stawiać na Panią kapitan.
Urszula Biela- poprzedni sezon dość nierówny- jednak jak już wychodziły jej mecze to była już poprostu masakra
Katarzyna Skrzypczak- nie wiem
Agata Krygowska- w poprzednim sezonie juniorka, trudno mi jednoznacznie powiedzieć na co stać tą zawodniczkę. Jednak na pewno jest to talent, trzeba szlifować
Barbara Walas - podobnie jak wyżej
Agnieszka Kogucka - podobnie jak wyżej
Marta Błaszczyk - po kontuzji, nie grała zbyt wiele we Włókniarzu. Co by tutaj powiedzieć nie wiem. Talent ma, musi się przelamać w Ostrowie. Będzie miała dużo minut na parkiecie a to plus.
Anna Rajkowska- jedna z liderek Widzewa Łódź który się rozpadł w poprzednim sezonie, dobrze spisywała się na parkietach pierwszej ligii. Po tym jak Widzew się rozpadł przeszła do ekstrklasowego ŁKS-u, w którym jednak dużo nie pograła
Karolina Kaczmarek? (tutaj zawodniczka jeszcze nie zdecydowała- miejmy nadzieję, że pozostanie w Ostrowie
- srebrna medalistka ME, myślę, ze w pierwszej lidze będzie jedną z najlepiej punktujących zawodniczek Ostrovii. Nie uważam, ze się cofnie w rozwoju- wręcz przeciwnie- 30 minut na parkiecie powinno dać nam pełen ogląd na tą utalentowaną zawodniczkę
Trener: Piotr Czaska, Jan Perkiewicz
Juniorki:
Marta Wosińska
Martyna Berkowska
Katarzyna Łuczak
Katarzyna Sip
Magdalena Parysek
Milena Piecht
Anna Roguszka
Ewa Parusińska
Bogusława Maroszek
Agata Pietrzykowska