Olimpia Poznań - przed sezonem 2005/2006

Jeśli Twój zespół nie ma jeszcze osobnego podforum, pokaż w tym dziale, że na to zasługuje!

Moderatorzy: sawa_JGora, Platini, ludzik76, Moderatorzy

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 05 września 2005, 22:24

brzydki pisze:
Seba pisze: W zespole AZSu wystąpiły bowiem doskonale znane w Poznaniu byłe Olimpijki - Natalia Waligórska...

jak tam wypadla Wasza/nasza Olimpijka :?: :wink: juz wymiata, czy dopiero zacznie w sezonie :?: :)

No cóż... na tym tle (czyli niestety naszej beznadziejnej momentami gry wczoraj) ciężko wogólę oceniać Waligórkę... Widać już też, że w sporze z Matim miałem jednak rację, bo to ona będzie raczej pierwszą jedynką w zespole Grzegorza Szajka. A o jej postawę AZS może być spokojny.. stały, wysoki poziom... choć niedługo myślę, że przybędzie jej grozna kontrkandydatka do tej pozycji - Agata Rafałowicz :)

Pozdrowionka i do zobaczenia niedługo!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 14 września 2005, 11:44

Sezon pierwszoligowy rozpoczynamy jakoś 8 pazdziernika bodajże meczem w Poznaniu ze spadkowiczem z ekstraklasy - Ostrovią Ostrów Wielkopolski... będzie się działo ;)

Nie wiem tylko, jak przy tylu naszych zawodniczkach w kadrze AZSu, uda się dostosować terminy, by wszystkie Olimpijki mogły w tych bardzo ważnych meczach uczestniczyć :? Mam nadzieję, że będzie dobrze...

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 14 września 2005, 12:01

Seba pisze:Sezon pierwszoligowy rozpoczynamy jakoś 8 pazdziernika bodajże meczem w Poznaniu ze spadkowiczem z ekstraklasy - Ostrovią Ostrów Wielkopolski... będzie się działo ;)

Nie wiem tylko, jak przy tylu naszych zawodniczkach w kadrze AZSu, uda się dostosować terminy, by wszystkie Olimpijki mogły w tych bardzo ważnych meczach uczestniczyć :? Mam nadzieję, że będzie dobrze...

a my 8 października gramy wlasnie pierwszy mecz sezonu z Polfą Pabianice.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 14 września 2005, 12:02

Mytek pisze:
Seba pisze:Sezon pierwszoligowy rozpoczynamy jakoś 8 pazdziernika bodajże meczem w Poznaniu ze spadkowiczem z ekstraklasy - Ostrovią Ostrów Wielkopolski... będzie się działo ;)

a my 8 października gramy wlasnie pierwszy mecz sezonu z Polfą Pabianice.

No i ... ?

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 14 września 2005, 12:05

no i nic :P powiadamiam tylko :] moze Szajek bedzie chcial na ten mecz waziac krotas z Olimpijek, wiec byc moze beda jakies klopoty o ktorych wyzej napisales.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 14 września 2005, 12:12

Szajek chcieć??? Hmmm... chyba raczej BĘDZIE MUSIAŁ... jakim cudem skomponujecie skład inaczej, by wogóle wystartować w lidze.. hmm...

A co do kłopotów - przy meczach u siebie żadnych nie będzie. Problem pojawić się może zwłaszcza, gdy któryś z zespołów będzie jechał na wyjazd - a już zwłaszcza oba ... Mam nadzieję tylko, że po to, by przesiedzieć cały mecz na ławie żadna z Olimpijek nie będzie zmuszana do rezygnacji z wystąpienia na parkiecie w swojej drużynie :?

Pozdrowionka.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 16 września 2005, 11:01

W najbliższą środę (21 września) o godzinie 17 koszykarki Olimpii na sali przy ulicy Promienistej rozegrają spotkanie sparingowe z Unią Swarzędz. SERDECZNIE ZAPRASZAM!!!

Awatar użytkownika
DaRiO
Młodzik
Kontaktowanie:

Yo

Postautor: DaRiO » 16 września 2005, 13:03

Będzie to pierwszy mecz Unijek przed nowym sezonem. Bardzo jestem ciekawy czy zdołają przeciwstawić się mocnym Olimpijkom. W końcu są one już po turnieju i sparingu (sparingach? :> ). No i skład raczej nie zmieniony. Unia natomiast troche zmian przeszła, więc ciekawe jak sobie poradzi. Będzie to w pewnym stopniu zapowiedź tego, co czeka nas w sezonie. :) Pozdrawiam.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 20 września 2005, 23:20

Zmieniła się godzina rozpoczęcia sparingu - ostatecznie rozpocznie się on o 16,30! Serdecznie zapraszam!!! :)

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 21 września 2005, 21:36

Nawet całkiem ciekawy meczyk... musieliśmy przegrać i tak się skończyło :) Lekkie zdziwienie, gdy zobaczyliśmy, że na przeciw Unii w najsilniejszym składzie, Olimpia wystąpić dziś musiała z różnych powodów bez trzech najlepszych rozgrywających - Agaty Rafałowicz, Weroniki Idczak i Kasi Najtkowskiej. Zmienniczki, ktore doznały lekkiego szoku, że w meczu z tak silnym rywalem przyszło im wystąpić w pierwszej piątce, zaczęły mecz tak spięte, że kilka minut przyszło czekać nam na pierwszy kosz Olimpijek. Było 0:9... potem 2:12... wyglądało to nieciekawie przede wszystkim z uwagi na widoczny strach w każdym zagraniu. Sytuacja na szczęście się zmieniła w drugiej kwarcie, kiedy to w końcu gra zaczęła wyglądać NORMALNIE - twarda obrona z której słyną Olimpijki, przechwyty, odważnie kończone kontry i dobre rozrzucanie piłki w ataku pozycyjnym. Punkt po punkcie udawało się odrabiać spore straty... gdy na tablicy pojawił się wynik remisowy szczerze mówiąc byliśmy lekko zaskoczeni. Do przerwy przegrywaliśmy tylko dwoma punktami. W drugiej połowie na tablicy jeszcze raz pojawił się remis, potem od wyniku 36:39, stopniowo na parkiecie zaczęły się po naszej stronie pojawiać zawodniczki, które w meczach ligowych raczej nie mogą liczyć jeszcze choćby na walkę o miejsce w składzie meczowym. No i Unia coraz łatwiej zaczęła zdobywać punkty i przewagę. Kapitan Unii - Ania Talarczyk raz po raz popisywała się pięknymi asystami, po których koleżanki nie miały żadnych problemów z umieszczaniem piłki w koszu. Mimo wysokiej porażki myślę, że dla naszych młodych rozgrywających mozliwość gry przeciw tak dobrej zawodniczce i obserwowanie sposobu rozgrywania akcji, to wielki pozytek z dzisiejszego sparingu. Dobrze w Olimpii wypadła Kasia Białasik, która kilka razy bardzo odważnie i skutecznie wchodziła na kosz rywalek.

Mam nadzieję jednak, że w lidze jednak będziemy w każdym meczu mogli grać pełnym składem...

Pozdrowienia dla Kibiców Unii Swarzędz, którzy się pojawili na naszej sali! Nio i GRATULACJE dla koszykarek Unii za naprawdę dobry występ! Oby tak dalej w lidze! A my czekamy na rewanż już 15 pazdziernika ;)

Awatar użytkownika
DaRiO
Młodzik
Kontaktowanie:

Yo

Postautor: DaRiO » 21 września 2005, 22:55

Przyjemnie się patrzyło na grę Unijek ze względu na ich waleczeność. U nowego trenera wszystkie mają "czyste karty" i równe szanse, więc chcą pokazać się z jak najlepszej strony. A trenerowi najbardziej właśnie zależy na walce z tego względu, że czymś musimy nadrabiać brak wzrostu. Zawodniczki Olimpii i tak dzielnie walczyły i miały naprawdę dużo dobrych akcji, sytuacji, jednak ręka drżała przy rzutach (może to właśnie ten wspomaniany przez Sebę strach przed rywalkami). A właśnie Seba, piszesz o Unii "tak silny rywal". Hmmm jeżeli piszesz to w porównaniu z dzisiejszym składem Olimpii - owszem, jednak patrząc tak bardziej ogólnie na całą ligę to jesteśmy raczej średniakiem :]. Gratulacje dla Unijek za wygraną a dla Olimpijek za walkę. Dzięki Seba za pozdrowienia i już nie mogę doczekać się pierwszego meczu ligowego i tej atmosfery... Ach... :) Pozdrawiam.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 22 września 2005, 12:50

Tak w sumie to trzymając się faktów, w porównaniu ze składem pierwszoligowym zabrakło wczoraj w naszym zespole pięciu zawodniczek - oprócz trzech rozgrywających, nie wystąpiły także obecne na Turnieju w Gorzowie Olimpijki wypożyczone do AZSu - Ania Urban i Ala Szarowska. Cieszy więc tym bardziej fakt, że przez 25 minut meczu pozostałej części zespołu udawało się, mimo początkowych problemów, utrzymywać wynik w okolicach remisu :) Czym więcej będą w takich meczach, jak wczorajszy, grały młodziutkie rezerwowe, tym większy na pewno z nich będzie pożytek w przyszłości! No i czekamy teraz już na ligę... oby skład już zawsze na meczach optymalny - lepiej w końcu grać niż siedzieć na ławie, choćby w ekstraklasie!

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 22 września 2005, 15:02

Do ligi to jeszcze troche :) Ostrovie np czeka parę spagingów i turniej w Łodzi :)

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 28 września 2005, 11:26

Kilka zdjęć z ubiegłotygodniowego sparingu Olimpii z Unią Swarzędz ... zródło: strona Unii Swarzędz ( http://www.swarzedz.e-basket.pl/ )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

http://www.swarzedz.e-basket.pl/galerie/galeria29.html

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 28 września 2005, 15:30

mnie bardziej interesuje to co wisi tam na scianie hihihih ;D