Olimpia Poznań - sezon 2005/2006

Jeśli Twój zespół nie ma jeszcze osobnego podforum, pokaż w tym dziale, że na to zasługuje!

Moderatorzy: sawa_JGora, Platini, ludzik76, Moderatorzy

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 02 października 2005, 23:44

mati pisze:hehe :) otóż :)

moje dziewczyny wygrały w Łodzi :)

Hmmmm.. Who Cares? :lol: 8) (cytat z pewnego klasyka.. hehe)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 04 października 2005, 11:17

Wczoraj kadetki (w sumie bardziej młodziczki, bo kadetki to można policzyć na palcach jednej ręki) Olimpii w spotkaniu sparingowym pokonały dwoma punktami kadetki Unii Swarzędz. /info: Talar (DZIĘKI!)

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 09 października 2005, 19:33

WIELKIE GRATULACJE dla Ostrovii!!! W pełni zasłużone zwycięstwo - wytrzymały cały mecz kondycyjnie, chciały wygrać, walczyły i wygrały! GRATKI!

Dziękuje niektórym naszym zawodniczkom za walkę i wspólne kilka sezonów w tym składzie przy okazji koszykówki! Życzę POWODZENIA... Za tydzień ostatni wyjazd :))) Pozdrawiam wspomagających nas dziś z całych sił Kibiców Unii Swarzędz - myślę, że w tym sezonie się odwdzięczymy jakoś .. zgodnie z rozmowami:)

ŻOŁNIERZ1

Postautor: ŻOŁNIERZ1 » 09 października 2005, 19:46

Niestety porażka. Ale co zrobić doświadczenie wygrało. Ale dziękuje tym nielicznym grajkom ,które pokazały charakter. Dzięki Agata,Olga......... I Wera ale tylko za 3 i 4? kwartę. Nie będę mówił,co myślę na temat gry w 1 i 2 bo dałem to odczuć na sali. To nie było w stylu Olimpii. To można nazwać stylem AZSu ( przepraszam za to kibiców AZSu ale to tak można nazwać). Bez walki ,bez woli. Ale niestety mamy do czynienia z tworem który ciężko nazwać zespołem. Dziękuje tym 3 pannom z AZSu. Po co Nam grajek który wchodzi na ostatnie 3 minuty? A pozostałe grają......... taka jest moja opinia. Można przegrać. To tylko sport. Więc jeżeli mamy przegrać ,to niech tak będzie. I 40pkt. ale po walce. I niech grają te młode.
Tak na marginesie. Wera. Ja dałem z siebie dziś wszystko. Czy Ty możesz ,to powiedzieć o Sobie? Oczywiście jestem Twoim wielki fanem. Ale graj ,tak jak potrafisz,a nie jak Cię uczą w........

POZA TYM SEZON IMPREZ SIĘ JUŻ ZAKOŃCZYŁ! I TO SIĘ TYCZY WSZYSTKICH GRACZY.

DZIĘKI DLA BUREGO ICHŁOPAKÓW ZE SWARZĘDZA.

Awatar użytkownika
DaRiO
Młodzik
Kontaktowanie:

Yo

Postautor: DaRiO » 09 października 2005, 19:50

Spoko Seba, może z tymi "całymi siłami" trochę przesadziłeś ;) heh. A co to za podziękowania za kilka sezonów? Podziękujesz po tym, przecież dopiero się zaczął. Luźno barki. W końcu Olimpijki walczą tylko kiedy Wy jesteście i dopingujecie.

Gratulacje dla Ostrovii. Zwycięstwo nie przyszło Wam łatwo, Olimpia napsuła Wam krwi, ale liczy się wygrana. Ciekawy jestem następnych kolejek, bo walka o miejsca 3-4 (1-2 wydają się być już zarezerwowane) będzie bardzo zacięta. Pozdrawiam i do zobaczenia za tydzień na hali przy ul. Św.Marcina 1 :)

Awatar użytkownika
DaRiO
Młodzik
Kontaktowanie:

Yo

Postautor: DaRiO » 09 października 2005, 19:52

Żołnierz, Seba, nie dziękujcie tak ;) Już się odwdzięczyliście ;) heh Za tydzień powalczymy :)

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 09 października 2005, 21:15

Żołnierz - zgadzam się z tym, co napisałeś... dodałbym kilka słów jeszcze, ale po meczu dziś po prostu nie mam już na to sił... padam...

Zapomniałeś jeszcze o podziękowaniu WIELKIM (oprócz Agaty i Olgi) za wiele zdrowia zostawionego dziś na parkiecie i WALKĘ w każdej chwili przebywania na boisku także dla Basi Iwanowskiej i Kasi Białasik (choć jej JESZCZE umiejętności chwilowo nie pozwoliły na więcej... ale liczy się WALKA... )... Jeśli się nie wyrwie meczu, nie wywalczy go przez 40 minut, to się go nie wygra... a jeśli się nie walczy, nie rzuca po parkiecie za każdą piłką (że też ona sama w ręce nie wpada) to można liczyć co najwyżej na coraz większe "tłumy" gromadzące się na Arenie (sorka Bury - dla Was i tak WIELKI podziw, że trwacie!!!). A swoją drogą dziś sporo ludzi poswięciło swój czas tylko po to, by zobaczyć mecz koszykówki... sporo także przyszło dać z siebie wszystko dopingując... Nie pamiętam od dawna, by tylu widzów pofatygowało się na naszą salę.

DZIĘKUJĘ raz jeszcze tym, którzy dziś razem z nami dopingowali Olimpię (Bury, chłopaki ze Swarzędza - DZIĘKI!)
Ostatnio zmieniony 09 października 2005, 21:25 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 09 października 2005, 21:25

DZIĘKUJĘ raz jeszcze tym, którzy dziś razem z nami dopingowali Olimpię (Bury, chłopaki ze Swarzędza - DZIĘKI!)

...kontra samotny krzykacz z Ostrowa :lol: :lol:

było miło, jak zawsze przy Promienistej :wink: :D

pozdrowienia dla wszystkich :!:
Obrazek

you're as good as your last performance

.....

Postautor: ..... » 10 października 2005, 15:37

dzieki za kibicowanie wszystkich meczy tych lepszych i tych gorszych,ale za ostatni mecz jest niezbyt przyjemnie bo raczej te odzywki nie byly dla nas motywacja tylko wrecz przeciwnie...ale dobra bylo minelo...a co do mojej gry w pierwszej polowie to chcialam kibicow przeprosic,ale ostatnio mam maly kryzys i zdarzaja sie to kazdemu a teraz padlo na mnie :( i sama nie jestem z siebie zadowolona z tej 1 polowy...a z drugiej to nawet w miare....przepraszam wszystkich kibicow za swoja gre.... co do twojego pytania żołnierz to nie moge powiedziec ze dalam z siebie wszystko...niestety....pozdrawiam kibicow....

.............

Postautor: ............. » 10 października 2005, 20:01

az przykro mi sie czyta te teksty.....a jeszcze gorzej bylo sluchac tego co krzyczeliscie na meczu...:(wierzcie mi ze taki doping wcale nie motywuje a w recz przeciwnie....wszystkie wlozylysmy w ten mecz bardzo duzo serca...tak samo ja jak Ania Ala czy Strus...co z tego ze te dziweczyny trenuja w azsie??to chyba dobrze... to swiadczy o ich umiejetnosciach....a gdzies musza sie ogrywac...wlasnie po to zostala stworzona 1 liga
pozdrawiam...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 10 października 2005, 21:43

Przykro... przykro było zobaczyć pierwszy raz od długiego czasu drużynę Olimpii grającą w pewnych przypadkach ZUPEŁNIE bez charakteru olimpijnego, za który tyle osób ją szanowało... drużynę, której większość osób, które czekały długo na powrót do pierwszej ligi, kibicuje dłużej niż Ty jesteś na świecie... której nawet ostatnio z Twoim udziałem te osoby poświęciły w ostatnich latach tak wiele czasu, jezdząc także po całej Polsce. Te osoby przyszły zobaczyć wczoraj walkę, która tak się podobała w zeszłym sezonie... obejrzeli to, że niektórym starczyło sił na 10 minut agresywnego bronienia ... o postawie w innych elementach koszykarskiego rzemiosła nie wspomnę nawet. Odpowiedziałaś sama w poprzednim swoim wpisie na pewne pytanie... a potem piszesz o włożonym sercu? Coś tu się nie zgadza raczej... To jesteście Ty i koleżanki zadowolone z Waszej postawy, czy też nie? Bo nie rozumiem ... Odpowiedz sobie tylko na jedno jeszcze pytanie... prywatnie... bo KKForum to nie miejsce na dyskusje, które zaczęłaś... Czy byłaś do tego NIEDZIELNEGO meczu przygotowana NAJLEPIEJ jak się tylko da? Pod względem fizycznym (wypoczęta itp) i każdym innym... Jeśli Twoja odpowiedz w sercu zabrzmi "nie", to zdaj sobie sprawę, że takim podejściem do meczu... TWOJEJ drużyny - bo Ty jesteś jedną z jej liderek!... obrażasz i zawodzisz te osoby, które od kilku lat mocno Cię dopingują i często bronią, te osoby, które starały się w niedzielę dać z siebie wszystko.

Co do Twojego sformułowania: "wlasnie po to zostala stworzona 1 liga" ... chyba za bardzo Ci zapadła w pamięć ta moim zdaniem niepotrzebnie powtarzana przez niektórych regułka. Utworzona??? To jest OLIMPIA POZNAŃ... zespół o wieloletniej tradycji i wielkich sukcesach... gdyby ktokolwiek z nas chciał dopingować komuś tam w Arenie (quayowi, azsowi itp), to pewnie by to kiedyś w końcu zrobił. Tak się nie stało... kibicujemy Olimpii... Waszemu zespołowi! Zespołowi, w którym przed Tobą wystepowały nie tak dawo wcale mistrzyni olimpijska czy też mistrzyni Europy... Zespołowi, którego charakter Wy stworzyłyście na nowo w zeszłym sezonie zaskakując wielu... którego szalik sama jeszcze niedawno zakładałaś na prezentacji przed meczem... Nie czujesz się jego częścią, nie uważasz już, że to TWÓJ zespół, za który jesteś odpowiedzialna, to po prostu powiedz - wszystkim to oszczędzi niepotrzebnego tracenia czasu ... "Ogrywanie się" - no i tu jest problem... jeśli Ty i koleżanki uważacie, że jedynym celem zespołu OLIMPIA POZNAŃ jest walka o NIC i jedynie radosne ogrywanie się w niektórych przypadkach bez wyrazu, jak wczoraj, to także traciliśmy czas. O umiejętnościach świadczy postawa na boisku (i po za nim także przed i po meczu) w zespole... tylko przez to można w końcu komuś udowodnić, że 5 minut na parkiecie lub siedzenie na ławce to niesprawiedliwe traktowanie. Walcząc, bijąc się o każdą piłkę, będąc na maxa przygotowanym do meczu, starając się uniknąć indywidualnych popisów na rzecz dobra ZESPOŁU i wspólnego wyniku. Po prostu szanując siebie i tych, którzy w Was wierzą!

No cóż... może po prostu, oglądając mecze i walkę naszego zespołu w zeszłym sezonie za dużo oczekiwaliśmy... no ale nawet od Gorzowa się sporo zmieniło :( Szkoda.... tak, jak zaczynałem, tak kończę... PRZYKRO...

Pozdrawiam

Ps. Dla osób nie wtajemniczonych... to straszne oburzenie, działające tak dekoncentracyjnie, zostało wywołane zaskandowaniem raz przez nas, po którejś z rzędu bezmyślnej, indywidualnej akcji kogoś z tych "ogrywających się"... "ekstraklasa do Areny!" ZBRODNIA!!!

ŻOŁNIERZ1

Postautor: ŻOŁNIERZ1 » 11 października 2005, 07:12

............. pisze:az przykro mi sie czyta te teksty.....a jeszcze gorzej bylo sluchac tego co krzyczeliscie na meczu...:(wierzcie mi ze taki doping wcale nie motywuje a w recz przeciwnie....wszystkie wlozylysmy w ten mecz bardzo duzo serca...tak samo ja jak Ania Ala czy Strus...co z tego ze te dziweczyny trenuja w azsie??to chyba dobrze... to swiadczy o ich umiejetnosciach....a gdzies musza sie ogrywac...wlasnie po to zostala stworzona 1 liga
pozdrawiam...

To ja mam propozycje aby te panny ogrywały się w Arenie. U Szajka. W sobotę ,to nie był zespól tylko jakaś zbieranina. Jak po imprezie. Jeżeli mam patrzeć na takiego gracza na Promienistej ,to ja im dziękuje. Chyba się nie rozumiemy. Tym pannom trudno się rzucić na parkiet po piłkę, zawalczyć o nią. A to cechuje Olimpię. Więc wolę oglądać gorszy poziom techniczny (to moze dziwne ale nie widziałem w ich grze śladu ekstraklasy) ale będzie walka. Coś co cechowało Twoją osobę. Coś co było nagle w 3 kwarcie. Coś czego zabrakło w dwóch pierwszych. Chyba nie chcesz mi powiedzieć ,że nagle zapomniałaś ,,choćby,, postraszyć rzutem za 3. Grać szybką piłkę pod koszem? Mam swoją teorię na ,to ale to nie miejsce aby Tobie o tym mówić. I pamiętaj,że............. wyższa liga wcale nie oznacza większych umiejętności. Albo inaczej. Tam wcale nie trezba się nauczyć tylko dobrych rzeczy. I TAK WIEM,ŻE BĘDZIE DOBRZE!

Gość

Postautor: Gość » 11 października 2005, 07:41

seba mowisz ze zawodniczki ktore sie ogrywaja w azsie to maja tam sie ogrywac w arenie a nie znami...dobra bede chyba mosiala z trenerem pogadac zebym tylko sie w arenie ogrywala bo ja tez teraz naleze do azs'u wiec do zobaczenia w kibicowaniu razem na trybunach........

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 11 października 2005, 07:47

Anonymous pisze:seba mowisz ze zawodniczki ktore sie ogrywaja w azsie to maja tam sie ogrywac w arenie a nie znami...dobra bede chyba mosiala z trenerem pogadac zebym tylko sie w arenie ogrywala bo ja tez teraz naleze do azs'u wiec do zobaczenia w kibicowaniu razem na trybunach........

To Twój wybór. Jeżeli ktoś taki jak Ty (zakładam,że mówimy o Werze)czuje się już zawodnikiem AZSu ,to mogę rzec że jest.......... Chyba tam właśnie zostawiłaś serce do gry. A Promienista to dodatek do tego. U mnie masz minusa co wyraże na sali. Więc jak dla mnie ,to witaj na trybunach.

Shrek nzl

Postautor: Shrek nzl » 11 października 2005, 12:58

Żołnierz1 pisze:
Anonymous pisze:seba mowisz ze zawodniczki ktore sie ogrywaja w azsie to maja tam sie ogrywac w arenie a nie znami...dobra bede chyba mosiala z trenerem pogadac zebym tylko sie w arenie ogrywala bo ja tez teraz naleze do azs'u wiec do zobaczenia w kibicowaniu razem na trybunach........

To Twój wybór. Jeżeli ktoś taki jak Ty (zakładam,że mówimy o Werze)czuje się już zawodnikiem AZSu ,to mogę rzec że jest.......... Chyba tam właśnie zostawiłaś serce do gry. A Promienista to dodatek do tego. U mnie masz minusa co wyraże na sali. Więc jak dla mnie ,to witaj na trybunach.

Czyżbym Seba miał racje!!!Kiedyś o tym pisałem ale Ty mówiłeś że to nie tak i że każdemu się może przydażyć.Ale chyba jednak musiała Wera naprawdę słabo zagrać skoro tak was zdenerwowała.Myślę że teraz już może być tylko lepiej.Pozdrawiam

Wróć do „Inne kluby”