Olimpia Poznań - sezon 2005/2006

Jeśli Twój zespół nie ma jeszcze osobnego podforum, pokaż w tym dziale, że na to zasługuje!

Moderatorzy: sawa_JGora, Platini, ludzik76, Moderatorzy

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 14 października 2005, 19:20

Mytek - nawet z Twoim poprzednim wpisem bym polemizował... naprawdę :) Po prostu jeśli się nie zna wszystkich okoliczności to naprawdę lepiej... milczenie jest złotem 8) I jednak może w końcu KONIEC tematu... tak zawodniczki, jak i my powiedzieliśmy już wiele ... pewnie za wiele czasami...

Do jutra Mytek...

Ps. Czy Wrona i Maras nie zatęsknili przypadkiem za widokiem Trojana?;) hihi
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 15 października 2005, 22:55

OLIMPIA Maczki AZS Poznań - Unia Probasket Swarzędz 71:57 (33:20)

Jestem tak totalnie padnięty, że za wiele nie uda mi się napisać o samym meczu... WIELKIE GRATULACJE!!! Walka, charakter, agresja w obronie i z reguły przemyślane akcje w ataku ... prowadzenie od początku do końca Olimpijek - najwyższe nawet 22 punktami!!! Wiedzielismy, że stać Je na BARDZO WIELE! ... o wiele, wiele więcej niż pokazały tydzień temu... wierzymy od dawna, że mało jest takich zespołów, których nie mogą pokonać - dlaczego być minimalistą... jeśli można, to to TRZEBA zrobić!:) I dziś właśnie pokazały JAK! Naprawdę miło było oglądać taką WALKĘ... Choć przecież to rywalki były faworytkami, walczyły bardzo zacięcie, to jednak OLIMPIJKI wyrwały to zwycięstwo, nie odpuszczając ani na moment! BRAWA dla całej DRUŻYNY!!!

DZIĘKUJEMY!

Również na trybunach trwał bardzo ciekawy "mecz" - po raz pierwszy od wielu lat na naszej sali pojawili się dopingujący kibice drużyny przeciwnej. Sympatycy Unii (POZDRO!) bardzo głośno i żywiołowo dopingowali swoje zawodniczki i postawili nam naprawdę wysoko poprzeczkę... ale chyba jakoś daliśmy radę? ;) UMARŁEM! hehe...

Awatar użytkownika
DaRiO
Młodzik
Kontaktowanie:

Yo

Postautor: DaRiO » 15 października 2005, 23:41

Gratulacje dla Olimpii. Hmmmm Unia faworytem? Wg mnie przed tym spotkaniem faworyta nie było. "Nowa" Unia rozegrała do tey pory chyba 4 sparingi, które nie mogły być podstawą do określenia jej możliwości.Gra Olimpii natomiast po sparingu z Ostrovią także była niewiadomą. Był to mecz walki, dziewczyny na pewno się nieźle poobijane. Ehhh gdyby tylko skuteczność spod kosza była lepsza... Ale nie ma co gdybać :] Tylko trzeba grać dalej.

Poziom sędziowania - tragiczny. Mega błędy w obie strony. Skąd Ci sędziowie się biorą? Ehhh szkoda gadać.

Seba wg nas to Wy byliście głośniejsi :] Wydawało mi się, że mój głos gdzieś tam niknie w tlumie. Słyszałem lepiej Was niż samego siebie ;) Dzięki panowie z Olimpii i zapraszamy w rundzie rewanżowej do siebie :] Dzięki Mytek za pomoc w 1 połowie ;) Pozdrawiam.

Seba
Oldboy

Re: Yo

Postautor: Seba » 15 października 2005, 23:52

DaRiO pisze:Gratulacje dla Olimpii. Hmmmm Unia faworytem? (...)

Darioooo... ja się nie znam :) Dla mnie to wiadomo... mało obiektywizmu na ten temat akurat - wiem po prostu, że stać je na bardzo dużo (stąd też zresztą ostatnia dyskusja)... i dla mnie są faworytkami przeważnie :) No ale chyba wystarczy po prostu zerknąć do Ligi Typerów - tam z tego co pamiętam tylko ja i Bury daliśmy wygraną Olimpii (obaj w skromniejszych rozmiarach - ja 6-10, Bury 1-5)... reszta - 14 osób - stawiała dość zdecydowanie na Unię. Stąd moje zdanie o faworytkach...

Sędziowanie jednego pana MASAKRA - na dodatek to drugi już jego taki mecz z rzędu, w poprzednim przecież na Promienistej także się kompromitował :( Na pewno był najgorszym aktorem tego widowiska... Choć trzeba obiektywnie przyznać, że mecz do gwizdania łatwy nie był.

Dzięki za miłe słowa i współtworzenie dzis naprawdę ciekawego widowiska! Myślę, że zobaczymy sie u Was o wiele wcześniej niż na rewanżu ;) Pewnie też Wy już zadomowiliście sie u nas, więc nawet nie muszę zapraszać dodatkowo;)

Pozdrowionka!!!

Ps. Sprawdziłem "typerki" - cztery osoby stawiały na Olimpię (ja, Bury, Wojteg i Simon - GRATULACJE!!!)... reszta - to znaczy 12 osób na Unię :) Więc chyba jednak nie pokręciłem nic z faworytkami - na Waszym forum przewaga była, jak się można było zresztą spodziewać jeszcze wieksza (3 do 13). Ale to w sumie chyba nie takie istotne, kto tu był kim :P

Ps2. ... a co do dopingu - byliśmy równie głośni... i nie ma się co licytować. SZACUNEK za to, co pokazaliście!... a Mytek ZDRAJCA... hihihi... joke

Awatar użytkownika
DaRiO
Młodzik
Kontaktowanie:

Yo

Postautor: DaRiO » 16 października 2005, 00:13

Na naszym forum panuje tendencja do stawiania na Unię ;) hehe <joke > . A poważnie - w oczach postronnych kibiców rzeczywiście Unia mogła być faworytem, ale bardziej zorientowani w temacie Unii zdawali sobie sprawę, że może wydarzyć się wszystko. Podejrzewam, że dużą rolę na całym spotkaniu odegrał początek. Unijki zestresowane traciły punkty, same nie mogąc nic trafić. Zaczęły się obawy a Olimpijki ciągnęły za ciosem. Kto wie co by było gdyby Unijki nadgoniły na remis, może Poznanianki straciłyby pęd?... Qrde znów zacząłem gdybać :] Pozdrawiam.

Ano faktycznie trochę "zadomowiliśmy" się u Was. W ciągu ostatnich miesiący byłem na Promienistej więcej razy niż przez wcześniejsze lata :]. hehe Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 16 października 2005, 00:15

Seba pisze:Ps. Sprawdziłem "typerki" - cztery osoby stawiały na Olimpię (ja, Bury, Wojteg i Simon - GRATULACJE!!!)... reszta - to znaczy 12 osób na Unię :)

bo simon, oprócz tego że w sporcie i do "alko" ma nosa :wink: - to jeszcze ma także przekonanie iż są pewne "firmy, które działają jak "wzmacniacz antenowy" - np. powiedzmy w/g mnie ten sam skład w tym samym meczu, ale reprezentujący inny klub miałby także zupełnie inny potencjał tak naprawdę... - w sumie nie wiem dlaczego... może jakaś "kultura organizacyjna' czy szkoleniowa - a może "duchy Mistrza Polski" działają tak w Olimpii jak i pewnie u nas?

Ps. Wiesz Seba - kiedyś to napisałeś w zeszłym sezonie, tłumacząc dlaczego jesteś pewien, że ŁKS słabym składem nie tylko nie spadnie ale i osiągnie niezły wynik (stało się), natomiast są tacy (wiadomo) którzy składem niewspółmiernie lepszym ledwie bronią się przed spadkiem - korzystając z tej nauki w meczach "na ostrzu noża" wiem na kogo stawiać...
pozdrowienia

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 16 października 2005, 09:12

DaRiO pisze: Dzięki Mytek za pomoc w 1 połowie ;)

Seba pisze:.. a Mytek ZDRAJCA... hihihi... joke

odpowiem politycznie: kierowalem sie "dyscypliną klubową" 8)

a co do sedziowania to naprawde no momentami bylo niezbyt....w reguly w Arenie to tych bledow nie widze(odleglosc) i raczej nawet na malych salach nie umiem ich wyłapywac, ale wczoraj nawet mi sie udalo to kilak razy :shock: mylił sie nawet gosciu z czerwoną "blachą" :?

a dzis zapraszam do Areny na 18.00 :!: :D
reloaded :]

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 16 października 2005, 21:15

Mytek - już Cię nie będę tak publicznie pytał, czy Twoje koszykarki wiedzą, że sobie tak lubisz czasem przeciw nim... hihihi...;) Mam nadzieję, że się poprawisz!!!;)

A oto punkty z wczorajszego meczu - dzięki uprzejmości Pani Kapitan Unii - Anii Talarczyk:

OLIMPIA: Szarowska 20, Pamuła 15, Rafałowicz 8, Najtkowska 8, Iwanowska 6, Idczak 4, Białasik 3, Pacyńska O. 2, Pacyńska B. 2, Malendowicz 2, Urban 1.

UNIA: Czerniak 21, Kośmider 17, Talarczyk 11, Parzymies 5, Jarkowska 3, Leporowska, Welenc, Waśniowska, Żurawska po 0

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 17 października 2005, 12:53

teraz ja. Gratulacje! dla prawie wszystkich dziewczyn. SIOSTRY P!!!!!! Było pięknie. Brawo Wera i Agata. kasia i Basia. Gdyby taka ambicja była z Ostrovia? tej walki zabrakło. Resztę przemilczę. Ktoś nad czymś powinien siezastanowić. Co na koniec? Dwie sprawy. Kibice i z Poznania i Swarzędza na plus. I............ Pani Sz. .... Jak chcesz to umiesz. dzięki za ten mecz.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 22 października 2005, 20:32

Jutro - w niedzielę 23 pazdziernika - o godzinie 16 na sali przy ulicy Promienistej nasz zespół rozegra sparing z drużyną ze Szczecina!:) Serdecznie ZAPRASZAMY:)

Mecz niestety ODWOŁANY z powodu choroby trenera przeciwniczek :(

Cegła

Postautor: Cegła » 02 listopada 2005, 14:40

Wera, Najtol KOCHAM WAS!!!!!!

Gość

Postautor: Gość » 22 marca 2006, 21:32

Przyjedzie ktoś z Olimpii na weekend do Pabianic, na półfinały z Lotosem?

Ziutek_mrksfan
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Ziutek_mrksfan » 25 marca 2006, 23:10

Olimpia Poznań :!:
MRKS MRKS TO NASZE ŻYCIE TO NASZA DUMA JEST
www.sportpabianice.fora.pl

DZIEN DOBRY CZESC I CZOLEM
PYTACIE SKAD SIE WZIALEM?
JESTEM WESOLY ROMEK
MAM NA PRZEDMIESCIU DOMEK
A W NIM WODE SWIATLO GAZ
ZASPIEWAM JESZCZE RAZ
:lol: 8)

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 26 marca 2006, 15:46

W czwartek o godzinie 18 w Ostrowie rozegrany zostanie mecz w ramach Wielkopolskiej Ligi Juniorek: Ostrovia Ostrów- Olimpia Poznań. Spotkanie odbędzie się w hali przy ulicy Wrocłwskiej.

Wlatuuujecieeeeee? ;)

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 26 marca 2006, 16:11

mati pisze:W czwartek o godzinie 18 w Ostrowie rozegrany zostanie mecz w ramach Wielkopolskiej Ligi Juniorek: Ostrovia Ostrów- Olimpia Poznań. Spotkanie odbędzie się w hali przy ulicy Wrocłwskiej.

Wlatuuujecieeeeee? ;)

A stawiasz?

Wróć do „Inne kluby”