Przed meczem: AZS PWSZ Gorzów - ŁKS Łódź

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Przed meczem: AZS PWSZ Gorzów - ŁKS Łódź

Postautor: Wojteg » 20 października 2005, 06:57

Zawodniczki ŁKS zagrają w sobotę w Gorzowie z AZS PWSZ.

Tylko teoretycznie to łatwy rywal. Gorzowianki minimalnie uległy Wiśle Kraków i Lotosowi Gdynia, pokonały za to CCC Polkowice.

Obrazek
Słowaczka Katarina Hrickova udowadnia, że jest cennym nabytkiem ŁKS. fot. Michał Tuliński

Kibice ŁKS wierzą, że łodzianki stać będzie na odniesienie pierwszej wygranej. To z pewnością wzmocniłoby psychicznie podopieczne trenera Mirosława Trześniewskiego. Najbardziej znane wśród gorzowianek są: Agnieszka Szott, Marta Żyłczyńska i Magdalena Kozdroń.

Ełkaesianki pokazały w przegranym spotkaniu z mistrzyniami kraju z Lotosu, że z biegiem czasu powinny stać się coraz bardziej zgranym kolektywem. W żadnym razie nie stoją na straconej pozycji.

(bart) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Re: Przed meczem: AZS PWSZ Gorzów - ŁKS Łódź

Postautor: simon » 20 października 2005, 10:45

Wojteg pisze: Tylko teoretycznie to łatwy rywal. Gorzowianki minimalnie uległy Wiśle Kraków i Lotosowi Gdynia, pokonały za to CCC Polkowice.

Najbardziej znane wśród gorzowianek są: Agnieszka Szott, Marta Żyłczyńska i Magdalena Kozdroń.

Pewnie - kto by tam znał Aleksandrę Karpińską - czołową zawodniczkę PLKK, reprezentantkę kraju (realną, a nie taką z 50 osobowej kadry), czy tam jakąś Czarnecką...

Nie wiem także w czym tkwi ta "teoretyczna" słabość AZS Gorzów... - z brzydkiej nazwy (subiektywne) ?

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 20 października 2005, 13:26

Wojteg pisze:Słowaczka Katarina Hrickova udowadnia, że jest cennym nabytkiem ŁKS. fot. Michał Tuliński

Dodam tylko,ze...jedynym cennym nabytkiem z obecnych "wynalazkow" w kadrze...

A swoaj droga..Daje 70%-30% dla Gorzowa w tym meczu..jakies dziwne przeczucie mam..ech
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

oprawca
Żak

Postautor: oprawca » 20 października 2005, 13:31

Kto jest teoretycznie słabszy?? Gorzów?? buahahaha. Ide jutro do zakładów bukmacherskich i stawiam pewniaka. Czyli AZS. :)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 20 października 2005, 13:42

oprawca pisze:Kto jest teoretycznie słabszy?? Gorzów?? buahahaha. Ide jutro do zakładów bukmacherskich i stawiam pewniaka. Czyli AZS. :)
jakby były zakłady w kk to byłbym milionerem... :lol: :lol: - myślę, że Ty nie...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 20 października 2005, 16:46

Wojteg pisze:Zawodniczki ŁKS zagrają w sobotę w Gorzowie z AZS PWSZ.

Tylko teoretycznie to łatwy rywal. (...)(bart) - Express Ilustrowany

Podobnie teoretycznie autor tej teorii potrafi latać :lol: :lol: :lol:
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Iwanek8
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Iwanek8 » 20 października 2005, 19:12

Buahahahah ja nie wiem w ogole czy ktos jeszcze mysli ze ŁKS wygra :P:P hehe :D
Oj cos mi sie nie chce wierzyc ;)

AZS JAKI JEST :?: :?: THE BEST :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Koszykowka to nie tylko MILOSC ................ to STYL ZYCIA....

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 20 października 2005, 20:18

Iwanek8 pisze:Buahahahah ja nie wiem w ogole czy ktos jeszcze mysli ze ŁKS wygra :P:P hehe :D

Forumowicze czy cos wam to przypomina??? :D Iwanku zanim zaczniesz podobnego typu złote myśli głosic na niniejszym forum, przytocze ci pewna historię z zeszłego roku, kiedy to jeden z nowozarejestrowanych forumowiczów (pozdrawiam Maras ;) ) w identycznym stylu był tu gotów położyc głowę pod topór idąc o zakład jak to AZS Poznań ówczesny wicemistrz Polski zmiażdży, rozniesie i zje ŁKS. Jak się to skończyło domyśl się sam jeśli potrafisz. Stąd też moje słowa. Obys nie musiał (choc ja bym chciał) odszczekiwać tu swoich buńczucznych przechwałek za kilka dni. Nie jesteście jeszcze potentatem zebys pozwalał sobie na tego typu teksty do którejkolwiek drużyny.
Obrazek
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 20 października 2005, 20:28

Mikey pisze:
Iwanek8 pisze:Buahahahah ja nie wiem w ogole czy ktos jeszcze mysli ze ŁKS wygra :P:P hehe :D

Forumowicze czy cos wam to przypomina??? :D Iwanku zanim zaczniesz podobnego typu złote myśli głosic na niniejszym forum, przytocze ci pewna historię z zeszłego roku, kiedy to jeden z nowozarejestrowanych forumowiczów (pozdrawiam Maras ;) ) w identycznym stylu był tu gotów położyc głowę pod topór idąc o zakład jak to AZS Poznań ówczesny wicemistrz Polski zmiażdży, rozniesie i zje ŁKS. Jak się to skończyło domyśl się sam jeśli potrafisz. Stąd też moje słowa. Obys nie musiał (choc ja bym chciał) odszczekiwać tu swoich buńczucznych przechwałek za kilka dni. Nie jesteście jeszcze potentatem zebys pozwalał sobie na tego typu teksty do którejkolwiek drużyny.

Otóż to! Poza tym, śmiem twierdzić, ze w tym sezonie nikt nie moze sobie na takie coś pozwolić, bo nigdy nie wiadomo jak sie skonczy (Lotos - CCC, ŁKS- Meblotap, Wisła-Gorzów itp)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Iwanek8
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Iwanek8 » 20 października 2005, 22:10

Ja tylko bardzo, bardzo, bardzo mocno wierze w AZS-PWSZ Gorzow ... czy to cos zlego :?: :?: Jezeli tak no to sorka ... ;) hehe:D Poprawie sie na przyszlosc ;) Pozdrawiam kibicow ŁKS-u :)

Awatar użytkownika
Iwanek8
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Iwanek8 » 20 października 2005, 22:15

A co do historyjki z zeszlego roku to wiem o co chodzi ;) ale przeciez kazdy popelnia bledy :D i kazdemu moga sie zdarzyc wpadki .... w koncu jestem tu NOWA ( a nie nowy hehe:D )

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 20 października 2005, 22:47

oprawca pisze:Kto jest teoretycznie słabszy?? Gorzów?? buahahaha. Ide jutro do zakładów bukmacherskich i stawiam pewniaka. Czyli AZS. :)

Zapamiętaj to sobie raz na całe życie! Nie ma pewniaków szczególnie w żeńskiej koszykówce! :P
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 20 października 2005, 22:53

OK Iwanek nie ma sprawy :wink: pozdrowienia z Łodzi
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Iwanek8
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Iwanek8 » 21 października 2005, 12:37

Dziekuje za zrozumienie ;) a tak poza tym bedzie ktos z kibicow ŁKS-u w Gorzowie jutro ????

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 21 października 2005, 12:51

Sobota, godz. 17: AZS PWSZ Sowood Gorzów - ŁKS Siemens AGD Łódź

Chwalimy się dobrymi występami gorzowianek w meczach z krajową czołówką, ale skutecznie walczymy nie tylko my. Najbliższe rywalki naszej drużyny też były blisko ogrania Lotosu Gdynia.

ŁKS Siemens AGD Łódź, który w najbliższą sobotę o godz. 17 zagra w Gorzowie w hali przy ul. Chopina, na razie ma na koncie trzy porażki. Ten dorobek może tylko zmylić. Na inaugurację łodzianki faktycznie dały plamę, bo nikt nie spodziewał się przegranej z Meblotapem Chełm. Potem jednak ŁKS walczył jak równy z równym z Wisłą w Krakowie i ostatnio u siebie z Lotosem. Jeszcze w 34. min najbliższy przeciwnik AZS PWSZ Sowood przegrywał tylko różnicą 4 pkt. Potem sprawę załatwiła genialna Agnieszka Bibrzycka. Gdynianki zwyciężyły 74:56. - Zapomnijmy o łatwych spotkaniach- przestrzega trener gorzowianek Dariusz Maciejewski. - W poprzednim sezonie punkty przychodziły nam z wielkim trudem i teraz będzie podobnie. Ekstraklasa jest bardzo równa i jednocześnie ciekawa. Wyrównane mecze z Krakowem i Gdynią oraz wygrana z CCC Polkowice na pewno nam pomogły. Zespół jest pewniejszy siebie, bardziej dojrzały. To byłby błąd gdybyśmy nagle bardzo urośli, bo przed nami następne ciężkie spotkania. Rywale też znają nasze wyniki i teraz będą nas atakować ze zdwojoną siłą.

W poprzednim sezonie ŁKS do ostatniej kolejki walczył o miejsce w pierwszej ósemce. Udało się. Trener Mirosław Trześniewski przebudował drużynę i teraz czeka na efekty. Na razie przede wszystkim zawodzi 35-letnia rozgrywająca Marzena Głaszcz, pozyskana z Pabianic. Łódzki szkoleniowiec liczy także na lepsze zawody w wykonaniu Rosjanki Eleny Czernij, która według niego ma zadatki czołową środkową naszej ligi. W tej chwili pierwsze skrzypce w ŁKS grają Litwinka Birute Dominauskaite, Magdalena Włodarska oraz Słowaczka Katarina Hrickova.

O sile gorzowianek Trześniewski mógł najwięcej dowiedzieć się od żony Elżbiety, która w barwach CCC Polkowice przegrała z AZS PWSZ Sowood w ostatnią sobotę. - To nie było nasze najlepsze spotkanie, chyba trochę gorzowianki zlekceważyłyśmy - opowiadała Trześniewska. - I to był wielki błąd. Przecież przed samą ligą z wielkim trudem wygrałyśmy z AZS w sparingu. To będzie "czarny koń" ekstraklasy. Do takich pojedynków trzeba podchodzić maksymalnie skoncentrowanym.

AZS PWSZ Sowood, mierzący w pierwszą czwórkę, musi sobie radzić z takim rywalami jak ŁKS. Po wygranej z CCC w naszej drużynie panują świetne nastroje. Gorzowianki chciałyby, aby ich hala jak najdłużej była niezdobyta. - Od początku zostałyśmy rzucone na głęboką wodę i budujące, że w Krakowie i Gdyni o naszych przegranych decydowały niuanse - powiedziała najlepsza zawodniczka naszej drużyny Agnieszka Szott. - To nie znaczy, że jesteśmy już takie świetne. Wiemy nad czym trzeba pracować. Wierzę, że w tym sezonie będziemy miały na koncie więcej spotkań wygranych niż przegranych.

TAK BYŁO

27 listopada 2004: AZS PWSZ - ŁKS po dogrywce 55:49 (6:14, 17:7, 11:17, 15:11, 6:0). AZS PWSZ: Żurowska 15, Szott 9, Czubak 3, Żyłczyńska 1, Semerda oraz Kaszewska 17 (2), Suwary 9 (1), Anaejionu 1, Kozdroń, Pawłowska. ŁKS: Szymańska 10, Owczarek 8, Włodarska 5, Dominauskaite 6, Kasprzak 4 (1) oraz Makowska 12, Kozińska 4, Arażny, Golemska.

10 lutego 2005: ŁKS - AZS PWSZ 54:44 (14:10, 9:15, 13:12, 18:7). ŁKS: Owczarek 16 (3), Dominauskaite 11 (3), Makowska 8 (2), Jodeikaite 7 (1), Włodarska 6 oraz Szymańska 4, Arażny 2. AZS PWSZ: Żyłczyńska 14 (2), Żurowska 8, Kozdroń 4, Kaszewska 2, Czubak 1 oraz Mroczek 10 (2), Suwary 5 (1), Toporowska.

iki (Gazeta Wyborcza)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”