Zwycięstwo Łomianek 168:19..

Wiadomości z niższych lig

Moderator: Moderatorzy

Rafał Szeremeta

Postautor: Rafał Szeremeta » 27 października 2005, 11:32

A to jest najlepsze :D :D :D

Seba napisał:
Wyobraz sobie, że były już w poprzednim sezonie rozgrywki drugiej ligi... i wyobraz sobie, że żadnej Wschowy w nich nie było, podobnie jak rezerw Gorzowa,

A w jakim kraju te rozgrywki się toczyły? Bo raczej nie w.........Polsce :D

Rafał Szeremeta

Postautor: Rafał Szeremeta » 27 października 2005, 12:11

Mała poprawka, pomyliłem mecze:

"Widziałem również Dudę Leszno w akcji... też zgadnij gdzie? Podpowiem - około 40 km na wschód od miejsca w którym oglądałem MUKS I w tym samym niemalże czasie... "

Nie 40 km na wschód od tamtego miejsca tylko około 110 km na południowy zachód :) I trochę wcześniej niż MUKS...
Co nie zmienia faktu, że MUKS i Dudę widziałem w akcji, i to całkiem niedawno...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 27 października 2005, 12:46

Rafał Szeremeta pisze:A to jest najlepsze :D :D :D

Seba napisał:
Wyobraz sobie, że były już w poprzednim sezonie rozgrywki drugiej ligi... i wyobraz sobie, że żadnej Wschowy w nich nie było, podobnie jak rezerw Gorzowa,

A w jakim kraju te rozgrywki się toczyły? Bo raczej nie w.........Polsce :D

:lol: :lol: :lol: Udajesz ograniczenie, czy...? :lol: Doskonale wiesz o których rozgrywkach cały czas mowa. Jednak rozumienie tego, co czytasz to nie jest Twoja najmocniejsza strona. Była Wschowa albo rezerwy Gorzowa w naszej grupie drugiej ligi? No chyba, że Ty wiesz jak zwykle lepiej :lol: :lol: :lol:

Gdybyś niezauważył we wpisie zaczynającym się od słów "To odnosnie... " prostuję już jedno Twoje KŁAMSTWO - cyt. "przecież w ubiegłym sezonie i tak nie mogliście występować w I lidze" ... więc licz się ze słowami - widziałeś mecz kogoś z naszej grupy w tym sezonie???? Jesli TAK, to faktycznie się pomyliłem i PRZEPRASZAM! Jeśli NIE, to waż słowa - ja nie piszę, że znam Ślęzę bo widziałem ją kilka lat temu. Z łaski swojej o historii przestań pisać, bo składy się trochę zmieniły (Tęcza - Siwczak, Budnik, Anioła... MUKS - Mądra). Odwracać kota ogonem agresywnym tonem również. Twoje próby obrażania mnie skutkuje jedynie tym, że wyrobione sobie przez mnie od dawna zdanie o Twojej osobie (marne dodam) potwierdza się w całej rozciągłości.

Co do historii KKForum zaś - nie wiem w którym miejscu w tej dyskusji poruszam te sprawy? :shock: Jak zwykle wolisz pisać kompletnie nie na temat... no chyba, że nieprawdą jest, że pozostawiłeś KKForum nie dbając o to, co bedzie z nim dalej, nie reagując na prośby o pomoc z hasłem i mając gdzieś wszystkich Forumowiczów? Wątek historyczny już był poruszany i prawda taka, że Twoje NIEODPOWIEDZIALNE i egocentryczne postępowanie doprowadziło o mały włos do upadku dzieła wielu osób, któremy Ty dałeś jedynie początek. Oczywiście teraz hasło do dawnego forum nie jest już tak cenne i możesz otworzyć już swój sejf... hihihi... Viallos dał sobie radę i okazało się, że KKForum to nie znaczy jednak to samo co Rafał "Guru" Szeremeta :lol:
Ostatnio zmieniony 27 października 2005, 13:02 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Rafał Szeremeta

Postautor: Rafał Szeremeta » 27 października 2005, 13:02

To chyba ty udajesz ograniczenie, dodatkowo masz braki w wiedzy o tym kto gdzie grał... I to raczej ty masz problemy z czytaniem, a co gorsza też chyba rozumieniem czytanego tekstu. Przeczytaj jeszcze raz jaką głupotę napisałeś:

Pokaż mi wyniki tej 2 ligi :D Być może odbywały się potajemnie? :d
Seba, proszę...daj spokój...

Tym razem z mojej strony naprawdę THE END.

Szkoda mojego...i twojego czasu

Pozdrawiam

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 27 października 2005, 13:04

Rafał Szeremeta pisze:T(...)
Pokaż mi wyniki tej 2 ligi :D Być może odbywały się potajemnie? :d
Seba, proszę...daj spokój...

:lol: :lol: :lol: Czekam aż pokażesz mi wyniki tej grupy (o której cały czas z taka wiedzą dyskutujesz) w której to z nami i Koninem zmierzyła się Wschowa i Gorzów :lol: :lol: :lol:

... szkoda też że znowu przerosło Cię proste zdawało mi się pytanie o los rezerw klubów ekstraklasy :(

Rafał Szeremeta

Postautor: Rafał Szeremeta » 27 października 2005, 13:10

A ja czekam na pokazanie mi wyników tej rzekomo 2 ligi o której piszesz, ze była w poprzednim sezonie :D Moze poproś PZKOSZ?

ps: Przy okazji - wynik meczu Bourges - Lotos to 79:56, a nie 80:59...

Teraz już naprawdę THE END z mojej strony w tym temacie. Za bardzo się nakręciłeś Seba. Wybacz, ale ja ci nie pomogę nakręcać się bardziej :D

Chcesz sobie jeszcze cos napisać.......to pisz :D

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 27 października 2005, 13:14

Rafał Szeremeta pisze:A ja czekam na pokazanie mi wyników tej rzekomo 2 ligi o której piszesz, ze była w poprzednim sezonie :D Moze poproś PZKOSZ?

(...)

Chcę napisać ... z prostego powodu - już w końcu wiem gdzie Twoje dziwne rozumowanie skręciło :lol: :lol: :lol: ... CAŁY CZAS dyskusja trwała o kształcie naszej grupy drugiej ligi, wydawało mi się, że nie muszę Ci dodawać, że żadnej Wschowy ani rezerw Gorzowa nie było w 2 lidze... w NASZEJ GRUPIE :lol: Oczywiście powinienem się domyślić, że coś pokręcisz i zboczysz z prostego zdawało się tematu - BRAKU DRUGIEJ LIGI U NAS, by uniknąć odpowiedzi na postawione pytania.

Za wynik Lotosu dziękuję... zaraz skoryguję.

Ps. Ja się nakręciłem? hihihi... raczej poprawiłem sobie humor, za co dziekuję z całego serca :lol:

Rafał Szeremeta

Postautor: Rafał Szeremeta » 27 października 2005, 13:31

Seba widzę, ze nadal nie łapiesz o co chodzi :( Już wiem gdzie Twoje dziwne rozumowanie skręciło. W ubiegłym sezonie nie toczyły się ŻADNE ROZGRYWKI II LIGI KOSZYKAREK. Jeżeli nie wierzysz, to sprawdż sobie w PZKOSZ... Celowo napisałem teraz wielkimi literami o co chodzi :D

To jeszcze raz: W UBIEGŁYM SEZONIE NIE BYŁO NIE TYLKO U WAS ALE WOGULE II LIGI...

Lubisz łapać za słówka innych forumowiczów na tym forum, wiec ja ci pokazałem, że ciebie też można złapać :D Chyba się nie gniewasz? :D

Żeby już definitywnie zakończyć tą dyskusję, która zeszła z głównego wątku.

Przedstawiłem w pierwszym swoim poście w tym temacie swój pomysł na rozgrywki niższych klas w Polsce. Oprócz mnie okazuje się, ze podobne zdanie na ten temat mają też ludzie z innych klubów, i tych mocnych i tych słabszych... I ze swoich zródeł wiem, ze prawdopodobnie w przyszłym sezonie kształt rozgrywek w Polsce niższych lig moze ponownie ulec zmianie. To co jest obecnie nazywane jest eksperymentalnym sezonem.

Problem zespołów rezerw jest trudny. I jeszcze nikt nie wpadł na pomysł, jak zrobić, by wszyscy byli w jednakowym stopniu zadowoleni (i jeżeli chodzi o zespoły rezerw, jak i kształt rozgrywek). Zawsze będą bardzo zadowoleni, mniej zadowoleni i zupełnie niezadowoleni. To oczywiste...

To co wielu osobom przeszkadzało i nadal w pewnych przypadkach może przeszkadzać, to fakt, że zespoły rezerw są zespołami nieprzewidywalnymi. Tzn, ze z jednym rywalem zespoł rezerw moze zagrać w optymalnym, najsilniejszym składzie, z kolei z innym rywalem zespół rezerw może zagrać w potencjalnie najsłabszym swoim składzie. Znasz dokładnie przypadki rezerw Wisły z ubiegłego sezonu i wiesz, ze do pewnych spotkań przystępowały w słabiutkim, mocno okrojonym skłądzie, a przeciwko niektórym zespołom wystawiali najsilniejszy skład... I wiesz zapewnie, ze nie chodziło o to, że z najsilnijszymi rywalami rezerwy Wisły grały najmocniejszym składem, a ze słabszymi rywalami słabszym składem... Zapewnie pamiętasz, jak całą sytuacja była odbierana w lidze...

Na orginalny sposób wpadli w Odrze, nawiazując współpracę z MKS Stzrelce Opolskie. Poczytaj sobie dokładnie o tym sposobie... Jest to swego rodzaju novum. ciekawe czy sie sprawdzi?

Jeszcze pozostaje kwestia wypożyczeń. Można też o tym pomyśleć... tylko zrobić to należy w sensowny sposób, taki by nie rodził pewnych konfliktów...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 27 października 2005, 14:06

Rafał Szeremeta pisze:(...)Na orginalny sposób wpadli w Odrze, nawiazując współpracę z MKS Stzrelce Opolskie. Poczytaj sobie dokładnie o tym sposobie... Jest to swego rodzaju novum. ciekawe czy sie sprawdzi?

Jeszcze pozostaje kwestia wypożyczeń. Można też o tym pomyśleć... tylko zrobić to należy w sensowny sposób, taki by nie rodził pewnych konfliktów...

O widzisz... i jak chcesz to potrafisz napisać z sensem i na temat! Z takim wpisem można wogóle podjąć dyskusję! I za to też dziękuje...

Co do współpracy - to nie pomysł Odry tylko nasz i AZSu - podobne rozwiązanie obowiązuje już drugi sezon w Poznaniu... tylko, że ciężko póki co obiektywnie stwierdzić, czy się sprawdzi (sprawdza). Póki co niepodważalnym sukcesem jest fakt, że w końcu 8-10 zawodniczka (na dodatek młoda) nie siedzi całego sezonu na ławce. Niestety problem właśnie w traktowaniu wystepów takich zespołów - nie jest chyba możliwe tak sformułowanie przepisów by wszystkim się podobały i pozwoliły części zawodniczek grać w obu ligach nikomu nie wadząc, a się rozwijając. Najważniejsze bowiem żeby miały gdzie grać, często ławy w e-klasie grzeją bowiem zawodniczki lepsze niż 95% pierwszoligowych, a bez grania nie ma rozwoju. Plusem na pewno obecnego systemu, który tak Ci się nie podoba, jest fakt, że bodajże 7 zespołów ekstraklasy wystawiło rezerwy i znacznie zmniejszyła się liczba tych "grzejących", plusem także to, że mogą grać z często dobrymi zespołami (choć wyjątki, jak ten z tematu tego wątku też się zdarzają - jak w każdej lidze). Minusem, choć naturalnym, fakt, że takie zespoły rezerw grają troszeczkę "o nic" i czasem z konieczności (albo wyboru) w różnych składach, o czym piszesz. Niestety wypozyczenia nie wchodzą w rachubę z prostego powodu - żaden klub ekstraklasy nie może sobie pozwolić na wypożyczenie na cały sezon takiej 9-12 zawodniczki ze składu z oczywistych względów. Od dawna postulowałem utworzenie ligi rezerw o rozsądnych, oszczędnościowych zasadach - obecne rozwiązanie pierwszej ligi mogłoby moim zdaniem przypominać taką tanią ligę rezerw, wzmocnioną o powiedzmy 12-14 najlepszych w Polsce zespołów o przynajmniej średnim poziomie... widzę, że problem stanowią tradycyjnie te zespoły, których poziom niestety jest (już niedługo mam nadzieję) sporo niższy :( Reszta to kwestia rozsądnej organizacji ...

Co do obecnego kształtu - pewnie, że może ulec zmianie... pewnie, że jak już pisałem z tysiąc razy nie wszystkim się podoba - NIGDY tak nie będzie, że dogodzi się wszystkim. Ja również słyszałem sporo głosów "za" i równie wiele "przeciw". Problem tylko w tym, że jak wiesz poprzednie miało podobnie wiele wad - z najpoważniejszą na czele - koszty... połowa klubów ledwo dociągnęła (albo i nie) do końca rozgrywek. Wysokie wyniki i spore różnice poziomów także się zdarzały. Na pewno jednym z poważniejszych kłopotów jest konieczność zapewnienia gry na jak najwyższym poziomie, jak największej liczbie naszych młodych zawodniczek. Obecny system ma jedną jeszcze zaletę (oprócz wielu wad oczywiście również) - w tym sezonie zupełnie bezboleśnie do gry na wyzszym poziomie weszły cztery pierwsze zespoły finałów Mistrzostw Polski juniorek. Dzięki niemu w praktycznie takich samych, kompletnych składach po skończeniu wieku juniorskiego mogą nadal grać (z dobrym skutkiem z reguły) z lepszymi lub porównywalnymi poziomem zespołami. Poprzednio niestety gdzieś to się rozmywało...

Awatar użytkownika
dudek
Nowy na forum

Postautor: dudek » 27 października 2005, 14:20

Oj panowie, robicie z tego forum miejsce na sprzeczki. Nie na tym to powinno polegać!!!
Odnośnie pierwszej ligi: podtrzymuję swoje zdanie - ośmiozespołowa silna liga. Argumentowanie Seby, że w drugiej lidze nikt nie chce grać jest śmieszne.
Podjęliście temat rezerw. Twierdze, że należałoby jakoś dokładnie określić przepisy, aby nie powtarzały się sytuacje jak choćby w ubiegłym sezonie gdy Wisła II Kraków z niektórymi zespołami grała w silnym składzie, a z innymi w rezerwowym.
Seba napisał:
Ty wystawiasz laurkę zespołowi po dwóch wyjazdowych spotkaniach, w tym po boju z najlepszym zespołem pierwszej ligi

Zapewne masz na myśli Tęcze. Mimo, iż jestem z Leszna nie pokusiłbym się o taką opinie. Jest kilka silnych zespołów w 1 lidze, a który jest najsilniejszy, dowiemy się po sezonie. Tęcza jest jednym z faworytów ligi, ale nie jedynym. Więc z osądami typu "najlepszy zespół" poczekajmy.

Pozdrawiam.
WIARA CZYNI CUDA

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 27 października 2005, 14:30

dudek pisze:(...)Argumentowanie Seby, że w drugiej lidze nikt nie chce grać jest śmieszne.
(...)

:shock: Widzę, że kompletnie nie zrozumiałeś tego o czym pisałem - ile zespołów zgłosiło się do naszej, wielkopolskiej grupy drugiej ligi? Poczytaj początek dyskusji... Nie napisałem, że w drugiej lidze NIKT nie chce grać... tylko, że są zespoły, który nie mają z kim grać, bo nie było rozgrywek z uwagi na brak chętnych (jak mozna było przeczytać w podobnej sytuacji znalazły się także inne zespoły - np SKS 12 Warszawa), a pierwsza liga była o wiele za droga... zresztą nieważne.

Co do Tęczy - Siwa i Kuszowa już w 2002 roku wygrywały o wiele silniejszą wtedy ligę, więc nie wiem skąd te obawy :lol: ;) Jak będę miał rację i wygracie ligę, to stawiasz pifffko, co? ;) ;) ;)

Co do rezerw - w 8-zespołowej pierwszej lidze byś widział zespoły rezerw??? :shock: :shock: :shock: Ile i jakie? A jesli nie, to chcesz wysłać np Szołtysek, Pamułę, Urbaniak do zespołów drugiej ligi? :shock: :shock: :shock: I to problem z którym póki co nawet Rafał nie potrafił sobie poradzić :? Zresztą co doskonale rozumiem, bo to całkiem zagmatwana sprawa...

basketos
Żak

Postautor: basketos » 27 października 2005, 18:05

Polemika choć początkowo ciekawa, stała sie pasmem utarczek słownych... Ale cieszę się, że są osoby, które mają swoje zdanie na temat żeńskiego basketu i jeszcze tak zaciekle bronią swoich racji.
Mam do was pytanie... Jaki jest system rozgrywek po rundzie zasadniczej w poszczególnych grupach? Są duże rozbieżności w tym temacie. Wiem, że z grup B awansują pierwsze 4 drużyny i grają play off. Ale czy zespoły rezerw też mogą awansować do tych play off?

basketos
Żak

Postautor: basketos » 27 października 2005, 18:06

Może zrobić osobny temat?

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 27 października 2005, 18:11

basketos pisze:(...) Wiem, że z grup B awansują pierwsze 4 drużyny i grają play off. Ale czy zespoły rezerw też mogą awansować do tych play off?

Mogą z tego co wiem, bo przecież nie jest to faza ogólnopolska, a jedynie druga część rozgrywek w Grupie zachodniej.

Opieram się na tym, co słyszałem, bo to niestety kolejny problem rezerw :?

Rafał Szeremeta

Postautor: Rafał Szeremeta » 27 października 2005, 19:52

Sprawa play off pomiędzy zespołami z naszych podgrup - to sprawa niestety bardzo zagmatwana :( Pewnie wszystko wyjdzie za "pięć dwunasta". Dodatkowo jeszcze WOZKosz próbuje pewnych zagrywek...ale na razie nie będę rozwijał tego tematu. Zobaczymy jakie będą dalsze ruchy.

Wróć do „I/II liga”