MUKS Poznań - OLIMPIA Poznań (juniorki) 65:64

Jeśli Twój zespół nie ma jeszcze osobnego podforum, pokaż w tym dziale, że na to zasługuje!

Moderatorzy: sawa_JGora, Platini, ludzik76, Moderatorzy

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 26 listopada 2005, 02:15

Hmmmm... to nie chodzi o pochwały, bo to akurat Olimpia. Prawda jest taka, że my ten mecz TEORETYCZNIE powinniśmy przegrać 20 punktami conajmniej - przyznam się bez bicia w małą wiarę:) Z dziewięciu zawodniczek na ławce, dwie z powodu kontuzji nie nadawały się do wejścia na parkiet - i to dwie bardzo wazne zawodniczki :? Z siedmiu pozostałych na dodatek Bogna Grochowska bardzo szybko złapała trzy, a potem także czwarty faul... I kiedy główny faworyt do złota odjechał na 15 "oczek" powinno być w tej sytuacji po meczu. Ale nie było... i za tą walkę i ambitną grę do końca brawa!!! Co do rywalek ... hmmmm... powiem szczerze, że byłem rozczarowany... chwalisz Skobel, ale ja tak szczerze mówiąc nie przypominam sobie zbyt wielu udanych jej akcji, pamiętam za to, że zupełnie niespodziewanie Bodziu Pacyńska jak lew walczyła w obronie, by Skobel nie poszalała... i nie poszalała... Pamietam także szamotanie się w ataku, w którym jedynym pomysłem wielokrotnie był rzut za trzy punkty z mało korzystnej pozycji Ady Najtkowskiej (jeden celny na... pewnie z dziesięć) ... a za końcowe fragmenty meczu to już MUKSowi się należy WIEEEELKA nagana... naprawdę mało brakowało, żeby udało im się przegrać wygrany praktycznie mecz! Już pomijam te 15 punktów w 3 kwarcie... ale przecież trzy ostatnie minuty MUKS nie potrafił trafić do kosza... szkoda, że nam w tym najważniejszym momencie także się kilka razy zatrzęsły ręce;) Ale jest jeszcze rewanż...

... a co do ostatniej akcji i faulu... równie ważne, jak mała ilośc fauli był tez fakt, że zostawało nie 15 sekund dla MUKSa, ale 27... czyli przy oddaniu wczesniej rzutu, całkiem sporo dla nas, by przeprowadzić decydujacą akcję.

Pozdrowionka.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Nas
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Nas » 26 listopada 2005, 02:29

Masz rację, wiem o co chodzi, że to Olimpia nie była faworytem i godna podziwu była jej postawa.

Seba pisze: chwalisz Skobel, ale ja tak szczerze mówiąc nie przypominam sobie zbyt wielu udanych jej akcji

Oj tu się nie zgodzę :) Ja przypominam sobie mnóstwo udanych jej akcji. Akurat od początku zwróciłem uwagę na nią i sobie uważniej patrzyłem, bo zaimponowała mi dzień wcześniej w meczu przeciwko Unii kiedy wynik 2 kwarty 2 do 28 był w duzej mierze jej dziełem.

Nie wiem ile rzuciła, ale jestem przekonany, że 20 co najmniej i znikąd się tyle oczek nie wzięło, 3 trójki co najmniej i sporo rzutów za 2 i 1, zbiórki, pzechwyty i czapy też miała.

Seba pisze:
Pamietam także szamotanie się w ataku, w którym jedynym pomysłem wielokrotnie był rzut za trzy punkty z mało korzystnej pozycji dy Najtkowskiej (jeden celny na... pewnie z dziesięć)

.

Co do reszty to tak, rzeczywiście niektóre rozczarowały - hahah tych trójek mogło być nawet z 15

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 26 listopada 2005, 02:37

Nas pisze:(..)
Seba pisze: chwalisz Skobel, ale ja tak szczerze mówiąc nie przypominam sobie zbyt wielu udanych jej akcji

Oj tu się nie zgodzę :) - nie wiem ile rzuciła, ale jestem przekonany, że z 20 co najmniej i znikąd się tyle oczek nie wzięło, 3 trójki co najmniej i sporo rzutów za 2 i 1, zbiórki, pzechwyty i czapy też miała.
.

Może i tak... w sumie tak, jak mówiłem - spodziewałem się zdecydowanie więcej. Jakoś mi zbyt czesto znikała z pola widzenia;) No a w końcówce znikła zupełnie... ale może za dużo się spodziewałem - w końcu chyba liderka. A co do ok. 20 jej punktów... hmmmm... Ola Pacyńska (Wasza znajoma z finału MPK.. hihi) rzuciła w tym meczu 21 ;) hihi

.... a co do rewanzu jeszcze - pewnie MUKS wyciągnie wnioski... my już pewnie zagramy w końcu z "Pająkiem" i Paulą - na pewno będzie ciekawie!!! A wcześniej - już w najbliższą środę, na Promienistej podejmujemy juniorki Ostrovii... Mati się odgraża, że będzie ciekawie i przyjezdzają po wygraną... więc SERDECZNIE ZAPRASZAM!:)

Awatar użytkownika
Nas
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Nas » 26 listopada 2005, 02:41

Seba pisze: A wcześniej - już w najbliższą środę, na Promienistej podejmujemy juniorki Ostrovii... Mati się odgraża, że będzie ciekawie i przyjezdzają po wygraną... więc SERDECZNIE ZAPRASZAM!:)

Heheheh 8) A wiadomo już o której?

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 26 listopada 2005, 02:43

Nas pisze:
Seba pisze: A wcześniej - już w najbliższą środę, na Promienistej podejmujemy juniorki Ostrovii... Mati się odgraża, że będzie ciekawie i przyjezdzają po wygraną... więc SERDECZNIE ZAPRASZAM!:)

:) Pewnie wiadomo... ja nie wiem :) Jak tylko się dowiem, dam znać przez Daria... albo ktoś napisze na forum;) A Mati cykor boi się przyjechać :? buuuuuu... ;) :lol:

Awatar użytkownika
Nas
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Nas » 26 listopada 2005, 02:44

Seba pisze: A Mati cykor boi się przyjechać :? buuuuuu... ;) :lol:

Może ten wpis go przekona :D

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 26 listopada 2005, 12:28

bujaj garba ziomek ;P

jest środa i grzeczne dzieci muszą być w szkole...

ja nie wspomne kto cyka w piątek na 1 lige przyjechać

juniorki...spoooko ;) będzie ciekawie, młode powalczą ;)

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 26 listopada 2005, 20:50

Nas pisze:

Jeśli czegoś nie pokręciłem to o 16 - przynajmniej tak mi moja skleroza podpowiada;) hehehe

Awatar użytkownika
Nas
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Nas » 26 listopada 2005, 21:04

Seba pisze:[

Jeśli czegoś nie pokręciłem to o 16 - przynajmniej tak mi moja skleroza podpowiada;) hehehe

Dzięki, może wpadnę 8)

Wróć do „Inne kluby”