ŁKS Łódź - AZS Poznań 66:62

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 24 października 2004, 21:35

ŁKS z każdym następnym meczem zaskakuje. Bardzo ambitna, waleczna drużyna bez respektu dla rywalek. I co najważniejsze potrafią się podnieść z trudnej sytuacji (dzisiaj w czwartej kwarcie przegrywały już 6pkt). Dziewczyny grają bardzo prostą koszykówkę i wydaje się że mają jeden cel - ustawić akcję za 3pkt i skarcić rywalki. I dopóki doputy im siedzi rzut - wygrywają. Tak było z Cukierkami, tak też dzisiaj. Jednak gdy rywalki wysoko się ustawią aby uniemożliwić rzut za 3pkt wtedy skutecznie penetruje "Mila", bądź Szymańska ewentualnie Arażny. Najsłabiej ŁKS prezentuje się pod koszem - Kasprzak lepiej rzuca za 3pkt niż spod dziury.

AZS Poznań poza jedną Asią Lorek, która rzucała i trafiała za 3pkt kompletnie zawiódł. Krupska nie potrafiła drygować i ustawiać koleżanek, Karpińska tylko na początku była widoczna, Ciecierska też niczym szczególnym się nie wyróżniała. Pod koszem "dwie wieże" - jednak wydają się razem wzięte jeszcze słabsze niż jedna Kasprzak w ŁKSie. Szczególnie doświadczona Reda gra zdecydowanie poniżej oczekiwań. Tylko w 3 kwarcie poznanianki nawiązały równorzędną walkę z łodziankami, ale to zdecydowanie za mało aby wygrać z tak zmobilizowanym zespołem jakim dzisiaj były łodzianki.

Osobno należy również pochwalić kibiców za doping jaki stworzyli, szczególnie w 4 kwarcie, gdy wydawało się że ŁKS już tego meczu nie wygra. Cała hala stojąca i dopingująca dziewczyny do walki to obrazek jaki chciałoby się oglądać we wszystkich polskich halach. Aż głupio by było nie wygrać meczu przy tak wspaniałej publice.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 24 października 2004, 21:37

Saletra pisze:
Seba pisze:
Saletra pisze:

Do mnie też te obrazy wracają - to w końcu pierwszy od bodajże 9 lat sezon Olimpii bez medalu, na dodatek ostatni jak dotąd w eksraklasie :( A przecież sportowo zespół wtedy był teoretycznie potęgą (wszystkie Olimpijki + Doda, Gruszka i Marta Starowicz)... ehhh... dawne czasy...

Ech właśnie Gruszka i... Marta Starowicz -Marta nie radziła sobie tak błyskotliwie jak Buba , ale lepsze wykorzystywanie przez pana H , może dałoby rezultaty. Obecnie to już dawne dzieje ale w sezonie były też przyjemne chwile:jak np zwycięstwo z Włókniarzem Star Foods Pabianice15 pkt(a 25 pkt do przerwy)nie jestem pewny wyniku do końca ale tak chyba było...i ta atmosfera na Chwiałka jak był jeszcze balkon z flagami kibiców...No może się jeszcze kiedyś doczekamy Olimpii w Ekstraklasie..na razie to mrzonki ..ale nadzieję trzeba mieć. :wink:

O ile pamiętam to cały mecz się skończył wygraną Olimpii 25 punktami.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 24 października 2004, 21:37

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 24 października 2004, 21:38

statystyki

Ps. Saletra - będę musiał się w końcu zabrać za naprawianie strony.. ehh.. póki co optymizmu tak mało, że aż mnie odrzuca, ale TRZEBA. Zacznę na pewno od zrobienia działu "historia", a tam od dokładnej analizy sezonu 1996/1997. Jak tylko zacznę z tym walczyć skontaktuję się z Tobą odnośnie pomysłów realizacji tego przedsięwzięcia. Materiałów mam sporo, również zdjęć, czasem tylko już pamięć zawodzi trochę ;) Najpierw tylko muszę znalezć choćby odrobinę miejsca na normalnym serwerze - ta republika mnie dobija :D Pozdrawiam!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 24 października 2004, 21:41

Praktyka pokazuje, że nadzieja często przekuwa się w rzeczywistość – niczego mi tak nie brakuje, jak meczy „dawnego” ŁKS z dawną Olimpią, Włókniarzem, itd...
Wtedy, gdy niektórzy zrozumieją, że to nie sposób aby na „pustyni” zbudować klub z tradycjami, kibicami z tą całą „magią” która staje się udziałem „nowych” przez... pierwszy sezon – wtedy takie firmy jak Olimpia wrócą na należne im miejsce...
Ps. Szymon, Mikey zawsze taki hoirak przez net i do tego po "kilku" głębszych - a na trzeźwo widać w hyde parku z kim się zwąchuje... :evil: :wink: :lol:

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 24 października 2004, 21:45

Seba pisze:statystyki

Ps. Saletra - będę musiał się w końcu zabrać za naprawianie strony.. ehh.. póki co optymizmu tak mało, że aż mnie odrzuca, ale TRZEBA. Zacznę na pewno od zrobienia działu "historia", a tam od dokładnej analizy sezonu 1996/1997. Jak tylko zacznę z tym walczyć skontaktuję się z Tobą odnośnie pomysłów realizacji tego przedsięwzięcia. Materiałów mam sporo, również zdjęć, czasem tylko już pamięć zawodzi trochę ;) Najpierw tylko muszę znalezć choćby odrobinę miejsca na normalnym serwerze - ta republika mnie dobija :D Pozdrawiam!

He he ,Seba jeżeli tylko będę mógł w czymś pomóc to bardzo chętnie.Moja pamięć jest co prawda zawodna ,ale trochę rzeczy z tłustych i nietłustych lat Olimpii jeszcze pamiętam .Pozdrawiam I życzę przezwyciężenia trudności :) .

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 24 października 2004, 21:52

simon pisze:Praktyka pokazuje, że nadzieja często przekuwa się w rzeczywistość – niczego mi tak nie brakuje, jak meczy „dawnego” ŁKS z dawną Olimpią, Włókniarzem, itd...
Wtedy, gdy niektórzy zrozumieją, że to nie sposób aby na „pustyni” zbudować klub z tradycjami, kibicami z tą całą „magią” która staje się udziałem „nowych” przez... pierwszy sezon – wtedy takie firmy jak Olimpia wrócą na należne im miejsce...
Ps. Szymon, Mikey zawsze taki hoirak przez net i do tego po "kilku" głębszych - a na trzeźwo widać w hyde parku z kim się zwąchuje... :evil: :wink: :lol:

Fakt, mi też brakuje tych meczy. Powiem więcej brakuje mi normalnej tabeli ligowej. Ostatnio przeglądałem starą prasówkę i łza się w oku zakręciła kiedy w tabeli były drużyny a nie zakłady pracy :(
A co do do Mikeya i jego "zwąchiwania" to powiem tylko że trzeba było widzieć to podejście ( Norbert o mało nie upadł ze śmiechu :lol: ) No ale został wynagrodzony wspaniałym uściskiem dłoni :wink: :lol:

Obrazek

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 24 października 2004, 21:55

Viallos pisze:Osobno należy również pochwalić kibiców za doping jaki stworzyli, szczególnie w 4 kwarcie, gdy wydawało się że ŁKS już tego meczu nie wygra. Cała hala stojąca i dopingująca dziewczyny do walki to obrazek jaki chciałoby się oglądać we wszystkich polskich halach. Aż głupio by było nie wygrać meczu przy tak wspaniałej publice.

:D:D:D:D dzieki za mile slowa !!!

naprawde dla takich meczow warto chodzic i kibicowac. co prawda poziom moze nie swiatowy, ranga moze nie euroliga ale emocje na pewno nie mniejsze :D

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 24 października 2004, 21:56

Baaaa, dałem czadu nie? Luz blus, Pani pozwoli... tego i tak dalej, o tam kolega z aparatem ooo ptaszek wylatuje, cyk! dziękuję , nie ma za co, miło było :lol:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 24 października 2004, 21:57

Szymon pisze:Jaka sprawa??? Pochwal się .
Nie ma się czym chwalić, a trzymalem to miejsce... :(
Obrazek

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 24 października 2004, 21:58

Macie rację - jakże inaczej wyglądałaby tabela, gdyby np można w niej znależć Stal Brzeg, Start Lublin, Lecha Poznań, Olimpię, Włókniarza Białystok, Włókniarza Pabianice, Polonię Warszawa, Spójnię Gdańsk, Ślęzę Wrocław... jednak czasy się zmieniły - bez sponsora nie ma zespołu, więc mamy niestety tabelę złożoną z Mebli, Olejów, Słodyczy, lekarstw itd :D... tylko kibiców coraz mniej ...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 24 października 2004, 22:02

Mikey pisze:

Czekaj, czekaj. Czy to nie chodzi o tę sprawę co jak staliśmy i czekaliśmy na M.K. to się pytałeś i dostałeś odpowiedź że chyba tak, że dostaniesz smsa????

Obrazek

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 24 października 2004, 22:02

Mikey pisze:

Wyluzuj - dzisiaj świętujesz.

PS.- Ta Arażny to też niezła dupka. :wink:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 24 października 2004, 22:11

Szymon pisze:
Mikey pisze:

Czekaj, czekaj. Czy to nie chodzi o tę sprawę co jak staliśmy i czekaliśmy na M.K. to się pytałeś i dostałeś odpowiedź że chyba tak, że dostaniesz smsa????
no, ale widac moje miejsce nie bylo zbyt wygodne no i jedno a nie dwuosobowe.. :cry:
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 24 października 2004, 22:13

Jestem pod wielkim wrażeniem. Męczy mnie jednak pytanie - czy ŁKS taki dobry - czy AZS taki słaby? Co by to nie było 2 pkt. pozostają w Łodzi i należą się gratulacje!

Viallos dzięki za relację sms'ową - pomysł jest super i również polecam się na przyszłość. Zawsze ktoś z forumowiczów w godzinach meczów będzie miał dostęp do neta i można nadsyłać smskami wyniki z kwart, tak by wszyscy mieli na bieżąco rozeznanie z innych hal. Pozdrawiam.

PS. Czy ktoś z fanów Włókniarza wpadnie w niedzielę do Strzelec Opolskich na mecz Cukierki - Polfa?
..you got to lose, to know how to win..

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”