ŁKS Łódź - AZS Poznań 66:62
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Viallos
- Administrator
- Kontaktowanie:
ŁKS z każdym następnym meczem zaskakuje. Bardzo ambitna, waleczna drużyna bez respektu dla rywalek. I co najważniejsze potrafią się podnieść z trudnej sytuacji (dzisiaj w czwartej kwarcie przegrywały już 6pkt). Dziewczyny grają bardzo prostą koszykówkę i wydaje się że mają jeden cel - ustawić akcję za 3pkt i skarcić rywalki. I dopóki doputy im siedzi rzut - wygrywają. Tak było z Cukierkami, tak też dzisiaj. Jednak gdy rywalki wysoko się ustawią aby uniemożliwić rzut za 3pkt wtedy skutecznie penetruje "Mila", bądź Szymańska ewentualnie Arażny. Najsłabiej ŁKS prezentuje się pod koszem - Kasprzak lepiej rzuca za 3pkt niż spod dziury.
AZS Poznań poza jedną Asią Lorek, która rzucała i trafiała za 3pkt kompletnie zawiódł. Krupska nie potrafiła drygować i ustawiać koleżanek, Karpińska tylko na początku była widoczna, Ciecierska też niczym szczególnym się nie wyróżniała. Pod koszem "dwie wieże" - jednak wydają się razem wzięte jeszcze słabsze niż jedna Kasprzak w ŁKSie. Szczególnie doświadczona Reda gra zdecydowanie poniżej oczekiwań. Tylko w 3 kwarcie poznanianki nawiązały równorzędną walkę z łodziankami, ale to zdecydowanie za mało aby wygrać z tak zmobilizowanym zespołem jakim dzisiaj były łodzianki.
Osobno należy również pochwalić kibiców za doping jaki stworzyli, szczególnie w 4 kwarcie, gdy wydawało się że ŁKS już tego meczu nie wygra. Cała hala stojąca i dopingująca dziewczyny do walki to obrazek jaki chciałoby się oglądać we wszystkich polskich halach. Aż głupio by było nie wygrać meczu przy tak wspaniałej publice.
AZS Poznań poza jedną Asią Lorek, która rzucała i trafiała za 3pkt kompletnie zawiódł. Krupska nie potrafiła drygować i ustawiać koleżanek, Karpińska tylko na początku była widoczna, Ciecierska też niczym szczególnym się nie wyróżniała. Pod koszem "dwie wieże" - jednak wydają się razem wzięte jeszcze słabsze niż jedna Kasprzak w ŁKSie. Szczególnie doświadczona Reda gra zdecydowanie poniżej oczekiwań. Tylko w 3 kwarcie poznanianki nawiązały równorzędną walkę z łodziankami, ale to zdecydowanie za mało aby wygrać z tak zmobilizowanym zespołem jakim dzisiaj były łodzianki.
Osobno należy również pochwalić kibiców za doping jaki stworzyli, szczególnie w 4 kwarcie, gdy wydawało się że ŁKS już tego meczu nie wygra. Cała hala stojąca i dopingująca dziewczyny do walki to obrazek jaki chciałoby się oglądać we wszystkich polskich halach. Aż głupio by było nie wygrać meczu przy tak wspaniałej publice.
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Saletra pisze:Seba pisze:Saletra pisze:
Do mnie też te obrazy wracają - to w końcu pierwszy od bodajże 9 lat sezon Olimpii bez medalu, na dodatek ostatni jak dotąd w eksraklasieA przecież sportowo zespół wtedy był teoretycznie potęgą (wszystkie Olimpijki + Doda, Gruszka i Marta Starowicz)... ehhh... dawne czasy...
Ech właśnie Gruszka i... Marta Starowicz -Marta nie radziła sobie tak błyskotliwie jak Buba , ale lepsze wykorzystywanie przez pana H , może dałoby rezultaty. Obecnie to już dawne dzieje ale w sezonie były też przyjemne chwile:jak np zwycięstwo z Włókniarzem Star Foods Pabianice15 pkt(a 25 pkt do przerwy)nie jestem pewny wyniku do końca ale tak chyba było...i ta atmosfera na Chwiałka jak był jeszcze balkon z flagami kibiców...No może się jeszcze kiedyś doczekamy Olimpii w Ekstraklasie..na razie to mrzonki ..ale nadzieję trzeba mieć.
O ile pamiętam to cały mecz się skończył wygraną Olimpii 25 punktami.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

statystyki
Ps. Saletra - będę musiał się w końcu zabrać za naprawianie strony.. ehh.. póki co optymizmu tak mało, że aż mnie odrzuca, ale TRZEBA. Zacznę na pewno od zrobienia działu "historia", a tam od dokładnej analizy sezonu 1996/1997. Jak tylko zacznę z tym walczyć skontaktuję się z Tobą odnośnie pomysłów realizacji tego przedsięwzięcia. Materiałów mam sporo, również zdjęć, czasem tylko już pamięć zawodzi trochę
Najpierw tylko muszę znalezć choćby odrobinę miejsca na normalnym serwerze - ta republika mnie dobija
Pozdrawiam!
Ps. Saletra - będę musiał się w końcu zabrać za naprawianie strony.. ehh.. póki co optymizmu tak mało, że aż mnie odrzuca, ale TRZEBA. Zacznę na pewno od zrobienia działu "historia", a tam od dokładnej analizy sezonu 1996/1997. Jak tylko zacznę z tym walczyć skontaktuję się z Tobą odnośnie pomysłów realizacji tego przedsięwzięcia. Materiałów mam sporo, również zdjęć, czasem tylko już pamięć zawodzi trochę
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Praktyka pokazuje, że nadzieja często przekuwa się w rzeczywistość – niczego mi tak nie brakuje, jak meczy „dawnego” ŁKS z dawną Olimpią, Włókniarzem, itd...
Wtedy, gdy niektórzy zrozumieją, że to nie sposób aby na „pustyni” zbudować klub z tradycjami, kibicami z tą całą „magią” która staje się udziałem „nowych” przez... pierwszy sezon – wtedy takie firmy jak Olimpia wrócą na należne im miejsce...
Ps. Szymon, Mikey zawsze taki hoirak przez net i do tego po "kilku" głębszych - a na trzeźwo widać w hyde parku z kim się zwąchuje...

Wtedy, gdy niektórzy zrozumieją, że to nie sposób aby na „pustyni” zbudować klub z tradycjami, kibicami z tą całą „magią” która staje się udziałem „nowych” przez... pierwszy sezon – wtedy takie firmy jak Olimpia wrócą na należne im miejsce...
Ps. Szymon, Mikey zawsze taki hoirak przez net i do tego po "kilku" głębszych - a na trzeźwo widać w hyde parku z kim się zwąchuje...
Seba pisze:statystyki
Ps. Saletra - będę musiał się w końcu zabrać za naprawianie strony.. ehh.. póki co optymizmu tak mało, że aż mnie odrzuca, ale TRZEBA. Zacznę na pewno od zrobienia działu "historia", a tam od dokładnej analizy sezonu 1996/1997. Jak tylko zacznę z tym walczyć skontaktuję się z Tobą odnośnie pomysłów realizacji tego przedsięwzięcia. Materiałów mam sporo, również zdjęć, czasem tylko już pamięć zawodzi trochęNajpierw tylko muszę znalezć choćby odrobinę miejsca na normalnym serwerze - ta republika mnie dobija
Pozdrawiam!
He he ,Seba jeżeli tylko będę mógł w czymś pomóc to bardzo chętnie.Moja pamięć jest co prawda zawodna ,ale trochę rzeczy z tłustych i nietłustych lat Olimpii jeszcze pamiętam .Pozdrawiam I życzę przezwyciężenia trudności
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
simon pisze:Praktyka pokazuje, że nadzieja często przekuwa się w rzeczywistość – niczego mi tak nie brakuje, jak meczy „dawnego” ŁKS z dawną Olimpią, Włókniarzem, itd...
Ps. Szymon, Mikey zawsze taki hoirak przez net i do tego po "kilku" głębszych - a na trzeźwo widać w hyde parku z kim się zwąchuje...![]()
:lol:
Fakt, mi też brakuje tych meczy. Powiem więcej brakuje mi normalnej tabeli ligowej. Ostatnio przeglądałem starą prasówkę i łza się w oku zakręciła kiedy w tabeli były drużyny a nie zakłady pracy
A co do do Mikeya i jego "zwąchiwania" to powiem tylko że trzeba było widzieć to podejście ( Norbert o mało nie upadł ze śmiechu

- pietroc
- Kadet
- Kontaktowanie:
Viallos pisze:Osobno należy również pochwalić kibiców za doping jaki stworzyli, szczególnie w 4 kwarcie, gdy wydawało się że ŁKS już tego meczu nie wygra. Cała hala stojąca i dopingująca dziewczyny do walki to obrazek jaki chciałoby się oglądać we wszystkich polskich halach. Aż głupio by było nie wygrać meczu przy tak wspaniałej publice.
naprawde dla takich meczow warto chodzic i kibicowac. co prawda poziom moze nie swiatowy, ranga moze nie euroliga ale emocje na pewno nie mniejsze
Macie rację - jakże inaczej wyglądałaby tabela, gdyby np można w niej znależć Stal Brzeg, Start Lublin, Lecha Poznań, Olimpię, Włókniarza Białystok, Włókniarza Pabianice, Polonię Warszawa, Spójnię Gdańsk, Ślęzę Wrocław... jednak czasy się zmieniły - bez sponsora nie ma zespołu, więc mamy niestety tabelę złożoną z Mebli, Olejów, Słodyczy, lekarstw itd
... tylko kibiców coraz mniej ...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Mikey pisze:Nie ma się czym chwalić, a trzymalem to miejsce...Szymon pisze:Jaka sprawa??? Pochwal się .
Czekaj, czekaj. Czy to nie chodzi o tę sprawę co jak staliśmy i czekaliśmy na M.K. to się pytałeś i dostałeś odpowiedź że chyba tak, że dostaniesz smsa????

- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
no, ale widac moje miejsce nie bylo zbyt wygodne no i jedno a nie dwuosobowe..Szymon pisze:Mikey pisze:Nie ma się czym chwalić, a trzymalem to miejsce...Szymon pisze:Jaka sprawa??? Pochwal się .
Czekaj, czekaj. Czy to nie chodzi o tę sprawę co jak staliśmy i czekaliśmy na M.K. to się pytałeś i dostałeś odpowiedź że chyba tak, że dostaniesz smsa????

Jestem pod wielkim wrażeniem. Męczy mnie jednak pytanie - czy ŁKS taki dobry - czy AZS taki słaby? Co by to nie było 2 pkt. pozostają w Łodzi i należą się gratulacje!
Viallos dzięki za relację sms'ową - pomysł jest super i również polecam się na przyszłość. Zawsze ktoś z forumowiczów w godzinach meczów będzie miał dostęp do neta i można nadsyłać smskami wyniki z kwart, tak by wszyscy mieli na bieżąco rozeznanie z innych hal. Pozdrawiam.
PS. Czy ktoś z fanów Włókniarza wpadnie w niedzielę do Strzelec Opolskich na mecz Cukierki - Polfa?
Viallos dzięki za relację sms'ową - pomysł jest super i również polecam się na przyszłość. Zawsze ktoś z forumowiczów w godzinach meczów będzie miał dostęp do neta i można nadsyłać smskami wyniki z kwart, tak by wszyscy mieli na bieżąco rozeznanie z innych hal. Pozdrawiam.
PS. Czy ktoś z fanów Włókniarza wpadnie w niedzielę do Strzelec Opolskich na mecz Cukierki - Polfa?
..you got to lose, to know how to win..
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”