Unia Swarzędz - Olimpia Poznań (I liga)
Moderatorzy: sawa_JGora, Platini, ludzik76, Moderatorzy
Unia Swarzędz - Olimpia Poznań (I liga)
Skończyła się pierwsza runda rozgrywek naszej grupy pierwszej ligi. Wczoraj nasz zespół rozegrał już pierwszy mecz fazy rewanżowej. Za tydzień znowu czeka nas ciężkie zadanie - kolejny wyjazd, tym razem do rywala, który pała wręcz rządzą zemsty za wysoką porażkę w pierwszym spotkaniu. Unia Swarzędz, bo o tej drużynie mowa, to jednak już całkiem inny przeciwnik, niż ten, który pamiętamy z przed kilku tygodni. Z każdym meczem zawodniczki Unii poprawiają zgranie i sprawiają coraz korzystniejsze wrażenie. Wystarczy przypomnieć choćby pierwszą kwartę pojedynku z MUKSem, w której to Unia nie dała faworytkom żadnych szans, wygrywając ją 28:17! Niewątpliwie więc należy się spodziewać bardzo trudnego boju. Tym bardziej, że jest to praktycznie walka o czwarte, premiujące awansem do dalszej fazy, miejsce. Gdyby Olimpijkom udało się wygrać, to w perspektywie dwóch spotkań u siebie (z Koninem i Gorzowem) cel - czyli awans do play-off, przybliżyłby się znacznie. Taki sam plan mają jednak także rywalki...
Póki co niewiadomo kiedy odbędzie się ten mecz - w sobotę, czy niedzielę (10 albo 11 grudzień). Unia ma bowiem kłopoty z rezerwacją sali, na której zajęcia odbywają także piłkarze.
Póki co niewiadomo kiedy odbędzie się ten mecz - w sobotę, czy niedzielę (10 albo 11 grudzień). Unia ma bowiem kłopoty z rezerwacją sali, na której zajęcia odbywają także piłkarze.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Juz za kilka godzin mam nadzieję czeka nasz zespół jeden z najciekawszych pojedynków w pierwszej lidze w tym sezonie - bój z Unią Swarzędz!;) Mam nadzieję, że wszyscy nastawieni na walkę, bo ani dziewczynom, ani nam nie będzie łatwo wywalczyć zwycięstwo na parkiecie i trybunach w tym meczu! Rywal znany, trudny i zdeterminowany... ale najważniejsze, by pokazać olimpijny charakter
Do zobaczenia Unijki i Uniści o 18 w Swaju:)
... szkoda, że ciągle nie zagra Karolina... ehhhh
66:72
Brawa WIELKIE dla Agaty i Basi za niesamowicie ambitną walkę do samego końca...
GRATULACJE dla Unii! Zasłużone zwycięstwo!!!
Myślę też, że nadeszła pora na ogłoszenie oficjalnie KOSY z kibicami AZSu... jesli ktoś kibicuje w Poznaniu przez cały mecz w meczu nie swojego zespołu przeciwko Olimpii to trudno mówić choćby i nawet o jakiejkolwiek naszej obojętności względem nich... oficjalnie się zdeklarowali kibicując i gwizdząc przeciw Olimpii więc sprawa najzupełniej jasna! GRATULUJĘ AZSowi KOLEJNEGO WSPANIAŁEGO WYSTEPU!!! 64:111... buachachachachacha... 6 minut kolejnej naszej zawodniczki, która pojechała na wycieczkę, bo tego ... <piiiiiiii> ... nie byłoby stać wystawić choćby i składu do meczu!!!! No cóż... mam nadzieję, że nie był to wybór Pani Ali Szarowskiej, a przymus..
Pozdrawiam.
Brawa WIELKIE dla Agaty i Basi za niesamowicie ambitną walkę do samego końca...
GRATULACJE dla Unii! Zasłużone zwycięstwo!!!
Myślę też, że nadeszła pora na ogłoszenie oficjalnie KOSY z kibicami AZSu... jesli ktoś kibicuje w Poznaniu przez cały mecz w meczu nie swojego zespołu przeciwko Olimpii to trudno mówić choćby i nawet o jakiejkolwiek naszej obojętności względem nich... oficjalnie się zdeklarowali kibicując i gwizdząc przeciw Olimpii więc sprawa najzupełniej jasna! GRATULUJĘ AZSowi KOLEJNEGO WSPANIAŁEGO WYSTEPU!!! 64:111... buachachachachacha... 6 minut kolejnej naszej zawodniczki, która pojechała na wycieczkę, bo tego ... <piiiiiiii> ... nie byłoby stać wystawić choćby i składu do meczu!!!! No cóż... mam nadzieję, że nie był to wybór Pani Ali Szarowskiej, a przymus..
Pozdrawiam.
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
Seba pisze:
Myślę też, że nadeszła pora na ogłoszenie oficjalnie KOSY z kibicami AZSu... jesli ktoś kibicuje w Poznaniu przez cały mecz w meczu nie swojego zespołu przeciwko Olimpii to trudno mówić choćby i nawet o jakiejkolwiek naszej obojętności względem nich... oficjalnie się zdeklarowali kibicując i gwizdząc przeciw Olimpii więc sprawa najzupełniej jasna!
o jaki konkretnie mecz Ci chodzi? bo o ile sie nie myle to o mecz Unia-Olimpia, ktory byl w Swarzedzu, tak? jesli nie to nie, ale jesli tak to napisze slow parę: jesli ktos z kibicow Olimpii poczul sie urazony tym ze kibice AZSu dopingowali wczoraj Unię Swarzędz no to "mój Boże".... od zeszłego juz roku chodzimy czasem (jesli terminarz pozwala) na mecze Unii i dopingujemy ten zespol... - to po pierwsze było. Po drugie: w pierwszej polowie dopinowałem Unię - i ŻADNYCH gwizdów w strone kibicow Olimpii nie słyszalem
to bylo o domniemanym gwizdaniu. teraz cos o tym czerwonym slowie: "oficjalnie sie zdeklarowali kibicujac przeciw Olimpii". tutaj pozwole sie wypowiedziec za kolegow. Kibice AZSu oficjalnie byli w tym meczu za Unią Swarzedz - ale nie przeciwko Olimpii a ich doping nie byl skierowany przeciwko temu zespolowi. Nieoficjalnie bylo tak ze wieksza czesc kibicow AZSu dopingowala Unie, ale tez czesc dopingowala Olimpie - choc moze nie przez caly mecz jesli o mnie chodzi. Seba! ja nie uwazam zeby nasz doping był skierowany przeciw Olimpii i tutaj sie z pewnoscia głeboko mylisz
teraz co do meczu: zaciety i wyrownany pojedynek, z tego co zauwazyłem to skutecznosc Olimpii spadła w drugiej czesc IIIkw. i wtedy to zespol Unii odskoczył na wieksza ilosc pkt ktorych nie udalo juz sie odrobic. Generalnie mecz zrobil na mni epozytyne wrazenie, byl zaciety i nie brakowało w nim woli walki - po obydwu stronach. Słowa uznania dla obydwu pan kapitan: Agaty Rafałowicz i Ani Talarczyk
reloaded :]
Mytek pisze:[(...) ja nie uwazam zeby nasz doping był skierowany przeciw Olimpii i tutaj sie z pewnoscia głeboko mylisz![]()
(...)
A co do reszty wpisu... sprawa prosta... jesli się chce zostać w takiej sytuacji neutralnym to robi się to, co kibice Unii Swarzędz na przykład na meczu juniorek Olimpii i MUKSa - z powodów osobistych usiedli po środku i nie wspomagali żadnej ze stron. Wy wyraznie się wczoraj zdeklarowaliście i SPOKO... mnie to nie przeszkadza... myślę, że do Areny przyjedzie też jeszcze sporo zespołów, które my lubimy i chętnie im pokibicujemy
Pozdrawiam.
Ps. I jeszcze jedno... bo to tez ciekawe... jakoś dziwnym trafem na poprzednim meczu Unii w Swarzędzu - z AZSem Gorzów, bylismy wspomóc Unijki TYLKO my i Brzydki z Polkowic (wspólna "wyprawa" z kibicami Unii prosto z Chwiałki... my do Swarzedza - Wy .. hmmm... w drugą stronę
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
Seba pisze: Co do "gwizdania"... hmm.. to mówisz, że ten rodzaj buczenia przy wolnych (bo to miałem na myśli) nie miał wczoraj miejsca? No cóż.. no to byliśmy na innych meczach![]()
no bo zaraz zjade ze stołka
To znaczy jak? Dopingujecie przeciwniczki i nie uważasz, że to "było skierowane przeciw Olimpii"... to znaczy miało jej pomóc?;) hihi
nie - bo miało byc obojetne(i było). Juz przeciez wspominałem ze nasz doping dla Unii Swarzędz nie byl skierowany przeciw Olimpii
Gdyby ktos chcial skierowac swoj doping przeciw Olimpii to wznosiłby jakies anty-olimpijne okrzyki, obraźliwe flagi albo inne rzeczy - a takich rzeczy NIE BYŁO.
Acha - powodow swojej "szopki" nie bede wiecej tłumaczył, bo zrobiłem to juz w poprzednim poscie. Moge tylko dodac ze zrobilem tak jak uwazałem za słuszne.
I jeszcze tak ogolnie: "ten rodzaj buczenia" nie był "gwizdem"
Mytek pisze:(...)
no bo zaraz zjade ze stołkagdyby przeciw Unii gral wczoraj Lotos, Wisła, Osa, albo Leszno to tez bym buczał
I zespoł przyjezny nie mialby wczoraj dl amnie zadnego znaczenia - chyba ze by byl to AZS
![]()
Chyba nic więcej nie muszę tłumaczyć... bo i tak nie zrozumiesz
Pozdrowionka
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2005, 11:49 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
Seba pisze:
Ps. I jeszcze jedno... bo to tez ciekawe... jakoś dziwnym trafem na poprzednim meczu Unii w Swarzędzu - z AZSem Gorzów, bylismy wspomóc Unijki TYLKO my i Brzydki z Polkowic (wspólna "wyprawa" z kibicami Unii prosto z Chwiałki... my do Swarzedza - Wy .. hmmm... w drugą stronę)... to też przykład WYRAZNEJ deklaracji, która miała miejsce wczoraj. Widać nie przeciwko wszystkim kibicujecie... A ten terminarz jakoś Wam wtedy za bardzo nie przeszkadzał, bo do Areny na nastepny dzień byscie zdążyli
![]()
![]()
ta druga strona to był dom.
racja - do Areny byśmy zdazyli, ale ktos (ktos spoza naszych kibicow) mial wtedy pewna uroczystosc i z tego powodu nie moglismy pojawic sie w Swaju. Istnieje prawdopodobieństwo ze mi teraz nie uwierzysz, jednak to co piszę moze byc poswiadczone przez inne osoby...
PS: a tak w ogole to wtedy na Chwiałce chyba tez Olimpię dopingowaliśmy prawda? to byl mecz MUKS - Olimpia, tak?
=================================================
Seba pisze:Mytek pisze:(...)
no bo zaraz zjade ze stołkagdyby przeciw Unii gral wczoraj Lotos, Wisła, Osa, albo Leszno to tez bym buczał
I zespoł przyjezny nie mialby wczoraj dl amnie zadnego znaczenia - chyba ze by byl to AZS
![]()
![]()
Chyba nic więcej nie muszę tłumaczyć... bo i tak nie zrozumieszProponuję byś skończył dyskusję w tym miejscu i mykał oddawać głosy po kolejnym sukcesie Twojego zespołu.
Pozdrowionka
heh, szkoda ze do reszty mojeggo postu sie nie ustosunkowałes
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2005, 11:55 przez Mytek, łącznie zmieniany 1 raz.
Mytek pisze:ta druga strona to był dom.
racja - do Areny byśmy zdazyli, ale ktos (ktos spoza naszych kibicow) mial wtedy pewna uroczystosc i z tego powodu nie moglismy pojawic sie w Swaju. Istnieje prawdopodobieństwo ze mi teraz nie uwierzysz, jednak to co piszę moze byc poswiadczone przez inne osoby...
Ależ co mnie to obchodzi... i obojętne, czy Ci wierzę, czy nie... Wasza sprawa, czy wybieracie dom i czy choćby jedna, jedyna osoba wpadnie wesprzeć po meczu na Chwiałce (w którym kibice Unii krzykneli również "AZS Poznań") zespół swarzędzki... a jakoś wcześniej - na MUKSie w Swaju uroczystości Wam nie przeszkodziły... hmmm... z tego co wiem to nawet pomogły wybrać się do Swarzędza
Narazie
Mytek pisze:(...)PS: a tak w ogole to wtedy na Chwiałce chyba tez Olimpię dopingowaliśmy prawda? to byl mecz MUKS - Olimpia, tak?
No i co z tego? Z MUKSem łączą Was jakieś układy? MUKS Wam pomagał na meczu z Polkowicami w Arenie? Mogliście dopingować wtedy MUKS! Naprawdę nie ma żadnego problemu... Wasza deklaracja wtedy jakoś nie przerosła mozliwości rozumienia ludzi z MUKSa Waszych sympatii, a widzę, że kompletnie przerasta Twoje mozliwości zrozumienie tego, że kibicowanie NEUTRALNYCH zdawało by sie kibiców komukolwiek w meczu takim, jak wczoraj jest WYRAZNA i JASNĄ DEKLARACJĄ... przeciwko której ja jak już pisałem NIC nie mam
... i będę tego pilnował.
Pozdrawiam.
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
Seba pisze:
Ależ co mnie to obchodzi... i obojętne, czy Ci wierzę, czy nie... Wasza sprawa, czy wybieracie dom i czy choćby jedna, jedyna osoba wpadnie wesprzeć po meczu na Chwiałce (w którym kibice Unii krzykneli również "AZS Poznań") zespół swarzędzki... a jakoś wcześniej - na MUKSie w Swaju uroczystości Wam nie przeszkodziły... hmmm... z tego co wiem to nawet pomogły wybrać się do SwarzędzaŚmiech na sali Mytek i taka moja opinia...
Narazie
odwdzięczyliśmy sie za to choćby wczoraj krzycząc "Unia Swarzedz".
a tak generalnie to w najsmielszych snach bym ni przypuszczal ze Wam, kibicom Olimpii nie spodoba sie to ze pare razy pobuczelismy na zawodniczki Olimpii. Co do meczu z CCC Polkowice to podziekowałem Wam i kibicom Unii za pomoc - z reszta nie tylko ja dziekowałem. W ramach jakiegos rewanzu pojechalismy wczoraj do Swaja podopingowac Unie, ale to nie oznacza ze od razu jestem przeciw Olimpii. Z reszta jesli bedzie okazja, mozliwosc i chec pewnych osob od nas to tez Wam podziekujemy przy okazji jakiegos meczu. Tylko ze Bury(jak sam zauwazyłes) wiele juz razy dopingowal Olimpie i z tego co mi sie wydaje to nigdy nie chcial za to rewanzu. A odnioslem z ostatniego postu wrazenie ze wlasnie o jakis rewanz chodzi. nie wiem - moze sie myle..
o MUKSie to znowu jakas bajka, co ma piernik do wiatraka
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2005, 12:15 przez Mytek, łącznie zmieniany 1 raz.