Unia Swarzędz - Olimpia Poznań (I liga)

Jeśli Twój zespół nie ma jeszcze osobnego podforum, pokaż w tym dziale, że na to zasługuje!

Moderatorzy: sawa_JGora, Platini, ludzik76, Moderatorzy

Seba
Oldboy

Unia Swarzędz - Olimpia Poznań (I liga)

Postautor: Seba » 04 grudnia 2005, 22:57

Skończyła się pierwsza runda rozgrywek naszej grupy pierwszej ligi. Wczoraj nasz zespół rozegrał już pierwszy mecz fazy rewanżowej. Za tydzień znowu czeka nas ciężkie zadanie - kolejny wyjazd, tym razem do rywala, który pała wręcz rządzą zemsty za wysoką porażkę w pierwszym spotkaniu. Unia Swarzędz, bo o tej drużynie mowa, to jednak już całkiem inny przeciwnik, niż ten, który pamiętamy z przed kilku tygodni. Z każdym meczem zawodniczki Unii poprawiają zgranie i sprawiają coraz korzystniejsze wrażenie. Wystarczy przypomnieć choćby pierwszą kwartę pojedynku z MUKSem, w której to Unia nie dała faworytkom żadnych szans, wygrywając ją 28:17! Niewątpliwie więc należy się spodziewać bardzo trudnego boju. Tym bardziej, że jest to praktycznie walka o czwarte, premiujące awansem do dalszej fazy, miejsce. Gdyby Olimpijkom udało się wygrać, to w perspektywie dwóch spotkań u siebie (z Koninem i Gorzowem) cel - czyli awans do play-off, przybliżyłby się znacznie. Taki sam plan mają jednak także rywalki...

Póki co niewiadomo kiedy odbędzie się ten mecz - w sobotę, czy niedzielę (10 albo 11 grudzień). Unia ma bowiem kłopoty z rezerwacją sali, na której zajęcia odbywają także piłkarze.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
talar
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: talar » 06 grudnia 2005, 23:15

mecz podobno ma byc w sobote tak dzisiaj slyszalam ale to na jakies 80%. pozdrawiam :D
parole... moje ulubione... ;)

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 07 grudnia 2005, 19:46

No to zawitamy do Swarzędza. Miejmy nadzieje,ze będą przody.

Awatar użytkownika
kosmi4
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: kosmi4 » 08 grudnia 2005, 11:44

no meczyk w sobote , zapraszamy :D
i My mamy nadzieje ze beda przody :D

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 08 grudnia 2005, 11:47

Ja tylko uzupełnię wpis Kośmi... mecz jest o 18!!!:)))

Nio i życzę POWODZENIA obu zespołom... nieco większe oczywiście temu, który ma wygrać - Olimpii ;) hihi...

DO BOJU OLIMPIJKI !!!!:)))

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 10 grudnia 2005, 13:00

:) OLIMPIA kosz... sialalalala... sialalalalala.... hihihi... OLIMPIA kosz...

Juz za kilka godzin mam nadzieję czeka nasz zespół jeden z najciekawszych pojedynków w pierwszej lidze w tym sezonie - bój z Unią Swarzędz!;) Mam nadzieję, że wszyscy nastawieni na walkę, bo ani dziewczynom, ani nam nie będzie łatwo wywalczyć zwycięstwo na parkiecie i trybunach w tym meczu! Rywal znany, trudny i zdeterminowany... ale najważniejsze, by pokazać olimpijny charakter ;) Reszta wyjdzie "w praniu" :lol: NIECH WYGRA LEPSZY! Olimpia do boju....

Do zobaczenia Unijki i Uniści o 18 w Swaju:)

... szkoda, że ciągle nie zagra Karolina... ehhhh :?

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 11 grudnia 2005, 00:53

66:72

Brawa WIELKIE dla Agaty i Basi za niesamowicie ambitną walkę do samego końca...

GRATULACJE dla Unii! Zasłużone zwycięstwo!!!

Myślę też, że nadeszła pora na ogłoszenie oficjalnie KOSY z kibicami AZSu... jesli ktoś kibicuje w Poznaniu przez cały mecz w meczu nie swojego zespołu przeciwko Olimpii to trudno mówić choćby i nawet o jakiejkolwiek naszej obojętności względem nich... oficjalnie się zdeklarowali kibicując i gwizdząc przeciw Olimpii więc sprawa najzupełniej jasna! GRATULUJĘ AZSowi KOLEJNEGO WSPANIAŁEGO WYSTEPU!!! 64:111... buachachachachacha... 6 minut kolejnej naszej zawodniczki, która pojechała na wycieczkę, bo tego ... <piiiiiiii> ... nie byłoby stać wystawić choćby i składu do meczu!!!! No cóż... mam nadzieję, że nie był to wybór Pani Ali Szarowskiej, a przymus..

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 11 grudnia 2005, 11:07

Seba pisze:
Myślę też, że nadeszła pora na ogłoszenie oficjalnie KOSY z kibicami AZSu... jesli ktoś kibicuje w Poznaniu przez cały mecz w meczu nie swojego zespołu przeciwko Olimpii to trudno mówić choćby i nawet o jakiejkolwiek naszej obojętności względem nich... oficjalnie się zdeklarowali kibicując i gwizdząc przeciw Olimpii więc sprawa najzupełniej jasna!

o jaki konkretnie mecz Ci chodzi? bo o ile sie nie myle to o mecz Unia-Olimpia, ktory byl w Swarzedzu, tak? jesli nie to nie, ale jesli tak to napisze slow parę: jesli ktos z kibicow Olimpii poczul sie urazony tym ze kibice AZSu dopingowali wczoraj Unię Swarzędz no to "mój Boże".... od zeszłego juz roku chodzimy czasem (jesli terminarz pozwala) na mecze Unii i dopingujemy ten zespol... - to po pierwsze było. Po drugie: w pierwszej polowie dopinowałem Unię - i ŻADNYCH gwizdów w strone kibicow Olimpii nie słyszalem :!: w drugiej polowie dopingowałem Olimpie Poznan i takze ZADNYCH gwizdow nie slyszałem :!: ktos si epewnie spyta czemu potraktowałem ten mecz "pół na pół"? - a no dlatego ze szanuje kibicow obydwu stron, podobnie z reszta zrobiłem jesienia, podczas pierwszego spptkania tych druzyn na Promienistej. Z reszta nie tylko ja - Bury przez cały mecz dopingowal Olimpie a jest przeciez kibicem AZSu i jakos nie zauwazylem zeby to sie mialo zmienic :? A historia o gwizdaniu to dla mnie jakas bajka jest - ja NIC nie slyszałem :?
to bylo o domniemanym gwizdaniu. teraz cos o tym czerwonym slowie: "oficjalnie sie zdeklarowali kibicujac przeciw Olimpii". tutaj pozwole sie wypowiedziec za kolegow. Kibice AZSu oficjalnie byli w tym meczu za Unią Swarzedz - ale nie przeciwko Olimpii a ich doping nie byl skierowany przeciwko temu zespolowi. Nieoficjalnie bylo tak ze wieksza czesc kibicow AZSu dopingowala Unie, ale tez czesc dopingowala Olimpie - choc moze nie przez caly mecz jesli o mnie chodzi. Seba! ja nie uwazam zeby nasz doping był skierowany przeciw Olimpii i tutaj sie z pewnoscia głeboko mylisz :!:

teraz co do meczu: zaciety i wyrownany pojedynek, z tego co zauwazyłem to skutecznosc Olimpii spadła w drugiej czesc IIIkw. i wtedy to zespol Unii odskoczył na wieksza ilosc pkt ktorych nie udalo juz sie odrobic. Generalnie mecz zrobil na mni epozytyne wrazenie, byl zaciety i nie brakowało w nim woli walki - po obydwu stronach. Słowa uznania dla obydwu pan kapitan: Agaty Rafałowicz i Ani Talarczyk :!: Poza tym gdyby dwie zawodniczki Olimpii tak wczesnie nie zeszly z parkietu za faule to wynik pewnie bylby sprawa otwrta do koncza IV kwarty.
reloaded :]

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 11 grudnia 2005, 11:25

Mytek pisze:[(...) ja nie uwazam zeby nasz doping był skierowany przeciw Olimpii i tutaj sie z pewnoscia głeboko mylisz :!:
(...)

:lol: To znaczy jak? Dopingujecie przeciwniczki i nie uważasz, że to "było skierowane przeciw Olimpii"... to znaczy miało jej pomóc?;) hihi

A co do reszty wpisu... sprawa prosta... jesli się chce zostać w takiej sytuacji neutralnym to robi się to, co kibice Unii Swarzędz na przykład na meczu juniorek Olimpii i MUKSa - z powodów osobistych usiedli po środku i nie wspomagali żadnej ze stron. Wy wyraznie się wczoraj zdeklarowaliście i SPOKO... mnie to nie przeszkadza... myślę, że do Areny przyjedzie też jeszcze sporo zespołów, które my lubimy i chętnie im pokibicujemy ;) Bo czemu nie... jeśli to Wam ma "pomóc". Co do "gwizdania"... hmm.. to mówisz, że ten rodzaj buczenia przy wolnych (bo to miałem na myśli) nie miał wczoraj miejsca? No cóż.. no to byliśmy na innych meczach :lol: Co do Burego... Staryyyyyyyy... Ty chyba mylisz zdecydowanie pojęcia - to wczoraj grał AZS w Swarzędzu.. nie zauważyłem? :shock: ... Bury - zaliczone jakieś 7 czy 8 wyjazdów z Olimpią, w tym kilkudniowy do Gdyni... chyba nie muszę więcej pisać, bardzo ważna i szanowana przez wszystkich Olimpiakow postać wśród naszej grupy. Co do kibicowania Unii... są naszymi... hmmm... mogę tak powiedzieć chyba - przyjaciółmi (bo trochę się z kilkoma osobami juz znamy) i wspieramy słowo ... ale nie jestesmy kibicami Unii i to wspieranie nie miałoby miejsca w żadnym przypadku w meczu np z Włókniarzem Pabianice czy z kimś, w stosunku do kogoś chcielibysmy zostac neutralni. Kibicowanie z nimi w takiej sytuacji jak wczoraj jest wyrazną deklaracją - i to także mi nie przeszkadza... przynajmniej sie wyjaśniła sprawa. Hmmm... a Twoje zmienianie preferencji w przerwie to moim zdaniem lekka tragedia... to najpierw chcesz, żeby jedni wygrali, a potem, żeby drudzy? :shock: Jeśli chcesz być neutralnym w takim meczu, to po prostu zostań z boku a nie rób szopek...

Pozdrawiam.

Ps. I jeszcze jedno... bo to tez ciekawe... jakoś dziwnym trafem na poprzednim meczu Unii w Swarzędzu - z AZSem Gorzów, bylismy wspomóc Unijki TYLKO my i Brzydki z Polkowic (wspólna "wyprawa" z kibicami Unii prosto z Chwiałki... my do Swarzedza - Wy .. hmmm... w drugą stronę :lol: )... to też przykład WYRAZNEJ deklaracji, która miała miejsce wczoraj. Widać nie przeciwko wszystkim kibicujecie... A ten terminarz jakoś Wam wtedy za bardzo nie przeszkadzał, bo do Areny na nastepny dzień byscie zdążyli :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 11 grudnia 2005, 11:45

Seba pisze: Co do "gwizdania"... hmm.. to mówisz, że ten rodzaj buczenia przy wolnych (bo to miałem na myśli) nie miał wczoraj miejsca? No cóż.. no to byliśmy na innych meczach :lol:

no bo zaraz zjade ze stołka :lol: gdyby przeciw Unii gral wczoraj Lotos, Wisła, Osa, albo Leszno to tez bym buczał :!: I zespoł przyjezny nie mialby wczoraj dl amnie zadnego znaczenia - chyba ze by byl to AZS :wink:

:lol: To znaczy jak? Dopingujecie przeciwniczki i nie uważasz, że to "było skierowane przeciw Olimpii"... to znaczy miało jej pomóc?;) hihi

nie - bo miało byc obojetne(i było). Juz przeciez wspominałem ze nasz doping dla Unii Swarzędz nie byl skierowany przeciw Olimpii :!: skoro ktos tak uwaza to jego sprawa, ale niech wie ze jest z błędzie :?
Gdyby ktos chcial skierowac swoj doping przeciw Olimpii to wznosiłby jakies anty-olimpijne okrzyki, obraźliwe flagi albo inne rzeczy - a takich rzeczy NIE BYŁO.

Acha - powodow swojej "szopki" nie bede wiecej tłumaczył, bo zrobiłem to juz w poprzednim poscie. Moge tylko dodac ze zrobilem tak jak uwazałem za słuszne.

I jeszcze tak ogolnie: "ten rodzaj buczenia" nie był "gwizdem" :evil: od buczenia do gwzidu daleko.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 11 grudnia 2005, 11:48

Mytek pisze:(...)
no bo zaraz zjade ze stołka :lol: gdyby przeciw Unii gral wczoraj Lotos, Wisła, Osa, albo Leszno to tez bym buczał :!: I zespoł przyjezny nie mialby wczoraj dl amnie zadnego znaczenia - chyba ze by byl to AZS :wink:

:lol:

Chyba nic więcej nie muszę tłumaczyć... bo i tak nie zrozumiesz :lol: Proponuję byś skończył dyskusję w tym miejscu i mykał oddawać głosy po kolejnym sukcesie Twojego zespołu.

Pozdrowionka
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2005, 11:49 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 11 grudnia 2005, 11:48

Seba pisze:

Ps. I jeszcze jedno... bo to tez ciekawe... jakoś dziwnym trafem na poprzednim meczu Unii w Swarzędzu - z AZSem Gorzów, bylismy wspomóc Unijki TYLKO my i Brzydki z Polkowic (wspólna "wyprawa" z kibicami Unii prosto z Chwiałki... my do Swarzedza - Wy .. hmmm... w drugą stronę :lol: )... to też przykład WYRAZNEJ deklaracji, która miała miejsce wczoraj. Widać nie przeciwko wszystkim kibicujecie... A ten terminarz jakoś Wam wtedy za bardzo nie przeszkadzał, bo do Areny na nastepny dzień byscie zdążyli :lol: :lol: :lol:

ta druga strona to był dom.

racja - do Areny byśmy zdazyli, ale ktos (ktos spoza naszych kibicow) mial wtedy pewna uroczystosc i z tego powodu nie moglismy pojawic sie w Swaju. Istnieje prawdopodobieństwo ze mi teraz nie uwierzysz, jednak to co piszę moze byc poswiadczone przez inne osoby...

PS: a tak w ogole to wtedy na Chwiałce chyba tez Olimpię dopingowaliśmy prawda? to byl mecz MUKS - Olimpia, tak?

=================================================
Seba pisze:
Mytek pisze:(...)

:lol:

Chyba nic więcej nie muszę tłumaczyć... bo i tak nie zrozumiesz :lol: Proponuję byś skończył dyskusję w tym miejscu i mykał oddawać głosy po kolejnym sukcesie Twojego zespołu.

Pozdrowionka

heh, szkoda ze do reszty mojeggo postu sie nie ustosunkowałes :?
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2005, 11:55 przez Mytek, łącznie zmieniany 1 raz.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 11 grudnia 2005, 11:53

Mytek pisze:ta druga strona to był dom.

racja - do Areny byśmy zdazyli, ale ktos (ktos spoza naszych kibicow) mial wtedy pewna uroczystosc i z tego powodu nie moglismy pojawic sie w Swaju. Istnieje prawdopodobieństwo ze mi teraz nie uwierzysz, jednak to co piszę moze byc poswiadczone przez inne osoby...

Ależ co mnie to obchodzi... i obojętne, czy Ci wierzę, czy nie... Wasza sprawa, czy wybieracie dom i czy choćby jedna, jedyna osoba wpadnie wesprzeć po meczu na Chwiałce (w którym kibice Unii krzykneli również "AZS Poznań") zespół swarzędzki... a jakoś wcześniej - na MUKSie w Swaju uroczystości Wam nie przeszkodziły... hmmm... z tego co wiem to nawet pomogły wybrać się do Swarzędza :lol: Śmiech na sali Mytek i taka moja opinia...

Narazie

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 11 grudnia 2005, 11:59

Mytek pisze:(...)PS: a tak w ogole to wtedy na Chwiałce chyba tez Olimpię dopingowaliśmy prawda? to byl mecz MUKS - Olimpia, tak?

No i co z tego? Z MUKSem łączą Was jakieś układy? MUKS Wam pomagał na meczu z Polkowicami w Arenie? Mogliście dopingować wtedy MUKS! Naprawdę nie ma żadnego problemu... Wasza deklaracja wtedy jakoś nie przerosła mozliwości rozumienia ludzi z MUKSa Waszych sympatii, a widzę, że kompletnie przerasta Twoje mozliwości zrozumienie tego, że kibicowanie NEUTRALNYCH zdawało by sie kibiców komukolwiek w meczu takim, jak wczoraj jest WYRAZNA i JASNĄ DEKLARACJĄ... przeciwko której ja jak już pisałem NIC nie mam ;) ... jak już Ci mówiłem - widzę, że ciężko idzie Ci rozumienie tej dyskusji... Na dodatek nie ma ona związku z głównym tematem wątku. Stąd też na wpisie tym proponuję zakończyć dyskusję...

... i będę tego pilnował.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 11 grudnia 2005, 12:00

Seba pisze:
Ależ co mnie to obchodzi... i obojętne, czy Ci wierzę, czy nie... Wasza sprawa, czy wybieracie dom i czy choćby jedna, jedyna osoba wpadnie wesprzeć po meczu na Chwiałce (w którym kibice Unii krzykneli również "AZS Poznań") zespół swarzędzki... a jakoś wcześniej - na MUKSie w Swaju uroczystości Wam nie przeszkodziły... hmmm... z tego co wiem to nawet pomogły wybrać się do Swarzędza :lol: Śmiech na sali Mytek i taka moja opinia...

Narazie

odwdzięczyliśmy sie za to choćby wczoraj krzycząc "Unia Swarzedz".

a tak generalnie to w najsmielszych snach bym ni przypuszczal ze Wam, kibicom Olimpii nie spodoba sie to ze pare razy pobuczelismy na zawodniczki Olimpii. Co do meczu z CCC Polkowice to podziekowałem Wam i kibicom Unii za pomoc - z reszta nie tylko ja dziekowałem. W ramach jakiegos rewanzu pojechalismy wczoraj do Swaja podopingowac Unie, ale to nie oznacza ze od razu jestem przeciw Olimpii. Z reszta jesli bedzie okazja, mozliwosc i chec pewnych osob od nas to tez Wam podziekujemy przy okazji jakiegos meczu. Tylko ze Bury(jak sam zauwazyłes) wiele juz razy dopingowal Olimpie i z tego co mi sie wydaje to nigdy nie chcial za to rewanzu. A odnioslem z ostatniego postu wrazenie ze wlasnie o jakis rewanz chodzi. nie wiem - moze sie myle..
o MUKSie to znowu jakas bajka, co ma piernik do wiatraka :?: Nasza deklaracja na meczu z CCC byla jasna i prosta: nie chcemy tego klubu w eklasie. jakie "układy"?? zadnych ukladow z MUKSem nie bylo, nie ma i nie bedzie. o co wiec Ci chodzi - widocznie głupi jestem wiec jasniej prosze.
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2005, 12:15 przez Mytek, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Inne kluby”