Klub zerwał kontrakt z Ruźić !!

Moderator: Moderatorzy

Czy powinna zostać ściągnięta nowa skrzydłowa? Czy sznasę gry powinna otrzymać młoda zawodniczka?

- nowa wartościowa skrzydłowa
4
31%
- szansa dla młodej koszykarki
9
69%

Liczba głosów: 13

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Klub zerwał kontrakt z Ruźić !!

Postautor: Edzia » 12 grudnia 2005, 18:08

Tamara Ruźić - 26-letnia skrzydłowa rozstała się z klubem. Do porozumienia między pabianickimi działaczami a menagerem zawodniczki doszło już pod koniec listopada. Jednak Ruźić do tej pory podczas meczy siedziała na ławce jako rezerwowa. Środowy pucharowy mecz z ŁKS będzie zapewne Jej ostatnim, w którym zasiądzie na ławce obok reszty zawodniczek. Bowiem już w czwartek wyjeżdża do domu. Niewiadomo, czy klub będzie chciał pozyskać nową zawodniczkę w Jej miejsce.
- Może będziemy szukać - głośno zastanawia się Jacek Stępniewski, prezes PZU Polfy. - Ale jest wielce prawdopodobne, że jej miejsce zajmie jakaś młoda zawodniczka. Trener Herkt wiedział, że kontrakt z Ruźić będzie zerwany, zatem mógł sprawdzać młode i zdecydować, która będzie tą 10 czy 11 koszykarką - kończy Stępniewski.

Ruźić wystapiła w 5 meczach, zdobywając średnio 6 pkt/m.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 12 grudnia 2005, 18:26

WIELKIE BRAWA dla działaczy za ten krok :!: :!: :!: Nareszcie :!:

Jeśli zaś chodzi o ankietę, to wybrałem drugą opcję.
Owszem, nie miałbym nic przeciwko, gdyby została sprowadzona nowa zawodniczka, ale pod warunkiem, że byłaby to naprwdę WARTOSCIOWA koszykarka, której obecność spowodowałaby znaczne zwiększenie siły drużyny. Wydaje mi się, że biorąc pod uwagę warunki finansowe, rozeznanie na rynku trasferowym klubu na pozyskanie takiej zawodniczki nie ma co liczyć, a sprowadzać kolejną "gwiazdę" pokroju Ruzić czy Ivliewej nie ma sensu :!:
Wobec tego należy promować i ogrywać jakąś młodą zawodniczkę :!: Jeśli nie teraz, to napewno będą z tego profity na przyszłość :!: :!: :!:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 12 grudnia 2005, 18:33

Ja bym raczej, Panie Prezesie, rozejrzał się za DOBRYM centrem, jeżeli chcemy mieć w pełni kompletny skład...

Nasz skład przeciez przedstaswia się następująco... Pozwolę sobie porównać i ocenić zawodniczki w skali 0-10

Pozycja nr 1 (rozgrywające):
Beata Krupska-Tyszkiewicz vs. Sylwia Wlaźlak 7:7

Dwie równorzędne zawodniczki, choć jeszcze czasami brakuje im odwagi, szczególnie Sylwii, by pokazać w pełni na co je stać...

Pozycja nr 2 (rzucający obrońcy):
Karla da Costa vs Olga Pantelejeva 6:9

Moim zdaniem Karla jako rozgrywająca, za trenera Aleksandrowicza, pokazywała się z lepszej strony niż na pozycji nr 2...

Pozycja nr 3 (niska skrzydłowa):
Emilia Lamparska vs.............. 6:...

Skoro Tamara odchodzi, zostajemy z jedną typową 3ką... Szpila w tym sezonie nestaty nie zachwyca, a przcieżwszyscy chcielibyśmy, by pokazywała choć połowę umiejętności Agnieszki Bibrzyckiej czy Agnieszki Szott...

Pozycja nr 4 (wysoka skrzydłowa):
Leona Krystofova vs Agnieszka Pałka 8:6

Choć myślicie, że do końca nie mogę być obiektywny, w rywalizacji tej pary śmiało, to ja z pełną odpowiedzialnością wyróżniam Leo... Jest w czołówce wszystkich statystyk, jej gra jest o niebo lepsza niż rok temu... Agnieszka wystawiana na centra radzi sobie moim zdaniem słabiej niż w Polkowicach...

Pozycja nr 5 (center):
Gabriela Toma vs...... 4:...

Gabriela Toma - jej gra zupełnie do mnie nie przemawia... Na dodatek brakuje drugiego centra, aby rywalizacja o miejsce w skłądzie byłą bardziej zacięta...

Na pozycji nr 4 celowo umieściłem Agnieszkę Pałkę, gdyż jej gra nie jest typowa dla "4" jako, że jest słabsza fizycznie praktycznie od każdego centra i trudno jej jest wygrać w ataku...
Co do gry Gabi na centrze, to sami możecie ocenić... Przyznaję jej słabą i naciąganą 4kę... Mimo iż w obronie Gabi walczy, to co do jej manewrów w ataku można mieć wiele pretensji...

Wydaje mi się, że nasz Klub powinien zająć się poważnie szukaniem wysokiego, silnego i sprawnego centra, aby móc myśleć o podjęciu walki z Wisłą o złoty medal...

Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam...

PS. Co do ankiety, podzielam zdanie Szymona... Chyba, że stać NAS na zatrudnienie dobrej skrzydłowej 3-4 + dobrego centra... Wtedy zmienię zdanie... Podkreślam jedynie to, że pozyskanie CENTRA powinno być priorytetem!!!

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 12 grudnia 2005, 20:44

Mam tylko jedno pytanie, jakie były koszty zajmowania miejsca na ławce przez Tamarę Ruzić?
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
rimwrecker
Nowy na forum

Postautor: rimwrecker » 12 grudnia 2005, 21:12

Ankieta : oczywiście opcja nr 2. Panie trenerze, proponuję wystawić Martę Hałęzę. Wspaniale gra ... i wygląda :)
Nasz WIDZEW ŁÓDŹ,
Kochamy Gooo
Czerwona Armia Śpiewa Zawsze Dla Niegoo
...

Awatar użytkownika
Ziomek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Ziomek » 12 grudnia 2005, 21:33

Zgadzam Się Z Wami i Również Twierdzę Że Dobrze Że Tamara Odeszła
Osobiście nie mam Nic Do Tej zawodniczki ale Ona Się marnowała Siedząc na ławce na każdym meczu
Teraz JAkaś Młoda Zawodniczka powinna Zająć Miejsce Tamary
A Co do Marty Hałęzy To Jest Dobry Pomysł Aby Właśnie Ta Zawodniczka Na Stałe Już Wypełniła Lukę Powstałą Z Powodu Braku TAmary
PozDro :D
:D W Moim Życiu Liczy Się Tak Naprawdę Tylko Pabianicki Klub Koszykówki Kobiet. MRKS Jest Całym Moim Życiem, Od Kiedy Straciłem Ciebie Kochanie :D

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 12 grudnia 2005, 22:33

Ja opowiadałbym się jednak za sprowadzeniem wartościowej skrzydłowej, przynajmniej na play off.

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 13 grudnia 2005, 00:16

rimwrecker pisze:Ankieta : oczywiście opcja nr 2. Panie trenerze, proponuję wystawić Martę Hałęzę. Wspaniale gra ... i wygląda :)

Marta Hałęza ma potencjał i prezentuje się ładnie, ale.. szukamy przecież"luki" po skrzydłowej! Marta jest raczej koszykarką grającą na poz. 1-2... Sorry, ale się nie zgadzam!

No i co z centrem? Co myślicie o tym "braku"????

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 13 grudnia 2005, 00:19

Trenejro pisze:

A powiedz mi, skąd o tej porze wytrzaśniesz centra :?: :?:

Obrazek

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 13 grudnia 2005, 00:21

Szymon pisze:
Trenejro pisze:

A powiedz mi, skąd o tej porze wytrzaśniesz centra :?: :?:

Wiem, że jest już 00:21, ale można się za szukanie centra zabrać np. jutro od rana...

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 13 grudnia 2005, 00:27

Hehehehe..... dobre, dobre :lol:

A poważnie, przecież wiadomo o że o centra najtrudniej. Na ściągnięcie naprawdę klasowej zawodniczki na tę pozycję raczej nas nie stać. A ściąganie jakiejś przeciętnej tylko po to by pozycja była obsadzona mija się z celem.

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 13 grudnia 2005, 00:32

Ja się dziwię... przeciez center pod ręką (nawet o tej porze.. hehe)... całkiem jeszcze młoda polska zawodniczka... Polecam Agnieszkę Kusz-Budnik!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 13 grudnia 2005, 00:36

Seba pisze:Ja się dziwię... przeciez center pod ręką (nawet o tej porze.. hehe)... całkiem jeszcze młoda polska zawodniczka... Polecam Agnieszkę Kusz-Budnik!

Nie no, Jej akurat nie znam... Ale mimo, że dobrzy gracze na centrze to obecnie złoto, albo nawet platyna... Ale dlaczego na przykład nie zatrudnić młodej i sprawnej Amerykanki??? A może jest gdzieś świetnie rozwijająca się Polka, typu Ewelina Kobryń?

Ja uważam, że z Gabi i Pałinią nie wygramy pojedynku z Braźton, czy NAWET Serenac... A center to kluczowa postać na parkiecie, nawet gdy nie zdobywa punktów...

Nawet Chełm (nie ubliżając temu klubowi) zatrudnił dobrego (myślę) centra z Brazylii... Niestety, samym obwodem koszykówka nie funkcjonuje...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 13 grudnia 2005, 00:41

Trenejro pisze:
(...)Polecam Agnieszkę Kusz-Budnik!

Nie no, Jej akurat nie znam...

:shock: No co Ty...

Trenejro pisze:(...)A może jest gdzieś świetnie rozwijająca się Polka, typu Ewelina Kobryń?
(..)

Lepsza... 8) W 2002 roku najlepszy strzelec awansującej do ekstraklasy Olimpii... potem nieudana przygoda z MUKSem, a raczej trenerem AJ... bardzo udana gra w Unii Swarzędz... a obecnie nie do zatrzymania w Tęczy Leszno (nam bodajże 27 punktów, w ten weekend Ostrovii 30 "oczek"... z uśmiechem na twarzy ;) )... Nie znać to wstyd ;)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 13 grudnia 2005, 00:48

Trenejro, ale co z tego że amerykanka będzie młoda i sprawna :?: Musi jeszcze potrafić grać w koszykówkę, bo (TYLKO) młode i sprawne to się nadają do gimnastyki :wink:
Jeśli chodzi o Brazylijkę z Chełma, hmmm... Simon mi mówił że pierwsze jego wrażenie jest takie, że do drużyny takiej jak Chełm może ta zawodniczka starczyć, ale np. do nas byłaby za słaba :? :!:
I oto cały czas mi chodzi. Chcemy walczyć o najwyższe cele, więc ściągajmy zawodniczki które podołają temu wyzwaniu a nie będą "błyszczeć" w meczach z dołem tabeli :!: :!: :!:

Obrazek

Wróć do „Archiwum”