Kobiece kadry młodzieżowe
Moderator: Moderatorzy
Kompletnie nie rozumiem dlaczegow kadrze U-20 nie ma Karoliny Załogi
Od zawsze była wyróżniającą się zawodniczką w swojej kategorii wiekowej, czego dowodem było dwukrotne powołanie do piątki All-Stars w Mistrzostwach Polski kadetek i juniorek.
Tak samo obecnie. Jest pierwszopiątkową zawodniczką Jefferson College (razem z Elą Mukosiej
Dlatego też, tak samo jak Seba, zastanawiam się jakimi kryteriami kierują się trenerzy ustalając skład kadry
Jako ciekawostkę podam, że Karolina na dzień dzisiejszy jest sklasyfikowana na trzeciej pozycji wśród najskuteczniejszych wykonawczyń rzutów osobistych
http://www.njcaa.org/sports.cfm?menu=3& ... imeout=500
Oprócz tego fajnie jest zobaczyć, że następne dziewczyny z Olsztyna otrzymują szansę na reprezentacyjną karierę
Gratulacje dla Asi i Ali i trzymam kciuki aby wam sie to udało
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
Ciekawy jestem czy znalazła by się osoba, która potrafiłaby nam rozwiać nasze wątpliwości
Może ktoś (Seba?) wykona talefon do PZKoszu z zapytaniem od forumowiczów
Chociaż pewnie jakieś władze to czytają ale cisza jak po śmierci organisty
Nie muszą nam od nowa powoływac kadry ale kryteria selekcji przedstawić jakieś
Nie muszą nam od nowa powoływac kadry ale kryteria selekcji przedstawić jakieś
-
Gość
- Gwynbleidd
- Kadet
- Kontaktowanie:
Waldi pisze:(...) Do tego ich college plasuje się dość wysoko w rankingu college'ów I dywizji - 19 miejsce i jest najwyżej sklasyfikowany z "polskich" zespołów (...)
Ja tylko dodam, że chodzi o niższą ligę jednak - NJCAA i pierwszą dywizję w tych rozgrywkach... Oto zdjęcie Jefferson College...
http://www.jeffco.edu/studentservices/a ... /index.htm
... a najwyżej klasyfikowanym "polskim" zespołem w najwyższej dywizji najważniejszych rozgrywek uczelnianych - NCAA jest chyba ciagle Texas Longhorns Darii Mieloszyńskiej... co prawda nie jest to już tak wysoka pozycja niestety jak choćby rok temu... ale pocieszeniem jest, że Polka występuje obecnie w pierwszej piątce tego zespołu. Oto aktualna klasyfikacja według trenerów...
http://sports.espn.go.com/ncw/rankings
A oto Daria z ostatniego meczu - zwycięstwa po dogrywce z Kansas state 71:70... Daria 10pkt + 10 zbiórek...
sorka za trochę off-topic...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Mozże trochę nie uściśliłem
Liga college'ów to oczywiście NJCAA natomiast liga uniwersytecka to NCAA.
NJCAA jest ligą niższą ale także dzieli się na trzy dywizje: pierwszą, drugą i trzecią. A Jefferson College gra w najwyższej, czyli pierwszej dywizji.
Po skończeniu college'u dziewczyny idą na uniwersytety, a wyróżniające się zawodniczki otrzymują szansę gry w w lidze NCAA.
Tak więc pisząc o lidze college'ów chyba nikogo nie wprowadziłem w błąd
A tak na margunesie to Karolina jeszcze w starym roku dostała propozycje z uniwerków mimo, że to dopiero początki jej gry w NJCAA

Liga college'ów to oczywiście NJCAA natomiast liga uniwersytecka to NCAA.
NJCAA jest ligą niższą ale także dzieli się na trzy dywizje: pierwszą, drugą i trzecią. A Jefferson College gra w najwyższej, czyli pierwszej dywizji.
Po skończeniu college'u dziewczyny idą na uniwersytety, a wyróżniające się zawodniczki otrzymują szansę gry w w lidze NCAA.
Tak więc pisząc o lidze college'ów chyba nikogo nie wprowadziłem w błąd
A tak na margunesie to Karolina jeszcze w starym roku dostała propozycje z uniwerków mimo, że to dopiero początki jej gry w NJCAA
- Edzia
- Junior
- Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P
Do kadry kadetek w ostatniej chwili została powołana Ewelina Gala. Przebywa Ona obecnie na zgrupowaniu w Szczyrku. Ewelina z kadry wróci nieco wcześniej - w sobotę, by w niedzielnym, ważnym, meczu z Kutnem wspomóc koleżanki.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
-
kinia
wy mowice o kadrach juniorek i U20 a popatrzcie na kadetki to jest pomyłka jakim cudem SZWARCOWA sie dostała do kardy. Widziałm jej wyczyny na trunieju w Zyrardowie<bez komantarza> poprostu zal było patrzec, ona wogule nie umie bronic ona sie ciagnie po tym parkiecie. według mnie powinny byc campy. Znam zdolna dziewczyne 90 rocznik ma 187 wzrostu i rosnie gra teraz ze swoim klubem w juniorkach<Kusy Szczecin>. Od nas jest juz jedna reprezentantka Polski i rok temu zdobyła z karda 3 miejsce. mam nadzieje ze ktos to zrozumie i doceni
Hehe Kinia...nie ma się co denerwować
Nie wiem czy dobrze spojżałam...ale czy jest może mowa, kto jest trenerem, której kadry, i z jakiego on jest klubu?
Jak już ktoś nadmienił... "na układy nie ma rady"
:D:D
Jak już ktoś nadmienił... "na układy nie ma rady"
....::::Baby can you listen to me::::....
....:::No metter who you like, love is more important::::....
....:::No metter who you like, love is more important::::....
-
...:)...
uklady byly,sa i beda...
niestety ...
ja znam wiele fajnych zawodniczek w roznych rocznikach ktore do kadry mimo swojej ciezkiej pracy i umiejetnosci nigdy sie nie dostaly...
a co do dziewczyny ze Sz-na to jest naprawde baardzo fajna,pracowita i co raz lepiej gra...
...
i mam ndzieje,ze w koncu ktos przestanie patrzec na uklady i zacznie patrzec na parkiety w CALEJ Polsce a nie tylko w jej rejonach...
ja znam wiele fajnych zawodniczek w roznych rocznikach ktore do kadry mimo swojej ciezkiej pracy i umiejetnosci nigdy sie nie dostaly...
a co do dziewczyny ze Sz-na to jest naprawde baardzo fajna,pracowita i co raz lepiej gra...
i mam ndzieje,ze w koncu ktos przestanie patrzec na uklady i zacznie patrzec na parkiety w CALEJ Polsce a nie tylko w jej rejonach...
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”