Kobiece kadry młodzieżowe

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 18 stycznia 2006, 16:05

Ja osobiście dziwię się trochę, że Paulina Misiek nie otrzymała uznania od selekcji kadry...
fakt, borykała się z kontuzją ale juz zaczyna grać i to na dobrym poziomie.

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 18 stycznia 2006, 17:50

:shock: :shock: :shock: To ja też dorzucę swoje trzy grosze.

Kompletnie nie rozumiem dlaczegow kadrze U-20 nie ma Karoliny Załogi :shock: :?
Od zawsze była wyróżniającą się zawodniczką w swojej kategorii wiekowej, czego dowodem było dwukrotne powołanie do piątki All-Stars w Mistrzostwach Polski kadetek i juniorek.
Tak samo obecnie. Jest pierwszopiątkową zawodniczką Jefferson College (razem z Elą Mukosiej :D ) i gra średnio po 30 minut w meczu, jak na nowicjusza całkiem nieźle :wink: Do tego ich college plasuje się dość wysoko w rankingu college'ów I dywizji - 19 miejsce i jest najwyżej sklasyfikowany z "polskich" zespołów (w drużynie występuje trzecia Polka - Ewelina Skardzińska) :D
Dlatego też, tak samo jak Seba, zastanawiam się jakimi kryteriami kierują się trenerzy ustalając skład kadry :roll:

Jako ciekawostkę podam, że Karolina na dzień dzisiejszy jest sklasyfikowana na trzeciej pozycji wśród najskuteczniejszych wykonawczyń rzutów osobistych :D i link do tej klasyfikacji:
http://www.njcaa.org/sports.cfm?menu=3& ... imeout=500

Oprócz tego fajnie jest zobaczyć, że następne dziewczyny z Olsztyna otrzymują szansę na reprezentacyjną karierę :D
Gratulacje dla Asi i Ali i trzymam kciuki aby wam sie to udało :D

Katka#15
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Katka#15 » 19 stycznia 2006, 07:24

i dlatego muszę stwierdzić przykrą rzecz że " na układy nie ma rady " :? :?
"na każdego zwycięzce przypada jeden przegrany...."

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 19 stycznia 2006, 08:17

Ciekawy jestem czy znalazła by się osoba, która potrafiłaby nam rozwiać nasze wątpliwości :) Może ktoś (Seba?) wykona talefon do PZKoszu z zapytaniem od forumowiczów ;) Chociaż pewnie jakieś władze to czytają ale cisza jak po śmierci organisty :)

Nie muszą nam od nowa powoływac kadry ale kryteria selekcji przedstawić jakieś :)

Gość

Postautor: Gość » 23 stycznia 2006, 11:01

Iza pisze:A czemu tam nie ma naszej Gali??? :?:

Jakiej Waszej??? Przecież to zawodniczka Widzewa Łódź zabrana przez Was... :evil: Poza tym jak najbardziej powinna być w kadrze :wink:

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 23 stycznia 2006, 11:56

Ewelina jest nasza,i jak to sie moglo stac ze jej niema w kadrze :?:
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 25 stycznia 2006, 03:48

Waldi pisze:(...) Do tego ich college plasuje się dość wysoko w rankingu college'ów I dywizji - 19 miejsce i jest najwyżej sklasyfikowany z "polskich" zespołów (...)

Ja tylko dodam, że chodzi o niższą ligę jednak - NJCAA i pierwszą dywizję w tych rozgrywkach... Oto zdjęcie Jefferson College...

Obrazek
http://www.jeffco.edu/studentservices/a ... /index.htm

... a najwyżej klasyfikowanym "polskim" zespołem w najwyższej dywizji najważniejszych rozgrywek uczelnianych - NCAA jest chyba ciagle Texas Longhorns Darii Mieloszyńskiej... co prawda nie jest to już tak wysoka pozycja niestety jak choćby rok temu... ale pocieszeniem jest, że Polka występuje obecnie w pierwszej piątce tego zespołu. Oto aktualna klasyfikacja według trenerów...

http://sports.espn.go.com/ncw/rankings

A oto Daria z ostatniego meczu - zwycięstwa po dogrywce z Kansas state 71:70... Daria 10pkt + 10 zbiórek...

Obrazek

sorka za trochę off-topic...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 25 stycznia 2006, 09:29

Mozże trochę nie uściśliłem :wink:
Liga college'ów to oczywiście NJCAA natomiast liga uniwersytecka to NCAA.
NJCAA jest ligą niższą ale także dzieli się na trzy dywizje: pierwszą, drugą i trzecią. A Jefferson College gra w najwyższej, czyli pierwszej dywizji.
Po skończeniu college'u dziewczyny idą na uniwersytety, a wyróżniające się zawodniczki otrzymują szansę gry w w lidze NCAA.
Tak więc pisząc o lidze college'ów chyba nikogo nie wprowadziłem w błąd :wink:
A tak na margunesie to Karolina jeszcze w starym roku dostała propozycje z uniwerków mimo, że to dopiero początki jej gry w NJCAA :D :D :D

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 29 stycznia 2006, 19:19

Do kadry kadetek w ostatniej chwili została powołana Ewelina Gala. Przebywa Ona obecnie na zgrupowaniu w Szczyrku. Ewelina z kadry wróci nieco wcześniej - w sobotę, by w niedzielnym, ważnym, meczu z Kutnem wspomóc koleżanki.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Ziomek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Ziomek » 29 stycznia 2006, 21:16

No To Teraz Mamy To O Co Nam Chodziło
Byłoby Bardzo Dziwne Gdyby Ewelina Gala Nie Została Powołana
Ale Cieszmy Się Że Jest Tak Jak Jest
Pozdro :D
:D W Moim Życiu Liczy Się Tak Naprawdę Tylko Pabianicki Klub Koszykówki Kobiet. MRKS Jest Całym Moim Życiem, Od Kiedy Straciłem Ciebie Kochanie :D

kinia

Postautor: kinia » 14 kwietnia 2006, 18:29

wy mowice o kadrach juniorek i U20 a popatrzcie na kadetki to jest pomyłka jakim cudem SZWARCOWA sie dostała do kardy. Widziałm jej wyczyny na trunieju w Zyrardowie<bez komantarza> poprostu zal było patrzec, ona wogule nie umie bronic ona sie ciagnie po tym parkiecie. według mnie powinny byc campy. Znam zdolna dziewczyne 90 rocznik ma 187 wzrostu i rosnie gra teraz ze swoim klubem w juniorkach<Kusy Szczecin>. Od nas jest juz jedna reprezentantka Polski i rok temu zdobyła z karda 3 miejsce. mam nadzieje ze ktos to zrozumie i doceni

Awatar użytkownika
Iza
Młodzik

Postautor: Iza » 14 kwietnia 2006, 19:40

Hehe Kinia...nie ma się co denerwować :D Nie wiem czy dobrze spojżałam...ale czy jest może mowa, kto jest trenerem, której kadry, i z jakiego on jest klubu? :D

Jak już ktoś nadmienił... "na układy nie ma rady" :D:D:D
....::::Baby can you listen to me::::....
....:::No metter who you like, love is more important::::....

...:)...

Postautor: ...:)... » 16 kwietnia 2006, 18:24

uklady byly,sa i beda... :? niestety ...

ja znam wiele fajnych zawodniczek w roznych rocznikach ktore do kadry mimo swojej ciezkiej pracy i umiejetnosci nigdy sie nie dostaly...

a co do dziewczyny ze Sz-na to jest naprawde baardzo fajna,pracowita i co raz lepiej gra... :D ...
i mam ndzieje,ze w koncu ktos przestanie patrzec na uklady i zacznie patrzec na parkiety w CALEJ Polsce a nie tylko w jej rejonach...

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 16 kwietnia 2006, 21:36

Zgadzam sie że zdecydowanie że Agata Rafałowicz powinna znaleźć sie w kadrze U-20. Ma już w dziewczyna nawet pierwszy występ w ekstraklasie i pierwsze punkty!

P.S. Panna Szwarc czy to córka tego Pana co ja myśle??? :lol: :lol:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

pix
Żak

Postautor: pix » 16 kwietnia 2006, 22:11

Szymon pisze:
P.S. Czy możesz mi powiedzieć Edzia coś o tej zawodniczce:
13. Kret Agnieszka 1988 PZU Polfa Pabianice 188 cm :?:

Szczerze mówiąc nie słyszałem o niej :?

Obrazek

Obrazek

Obrazek