Micaela Martins Jacintho-co wy na to????

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 07 lutego 2006, 16:51

Po takich słowach nie zasnę conajmniej 3 noce...
:oops: :lol:
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 07 lutego 2006, 17:28

Trenejro pisze:
Szkoda tylko Szymon, że przez takie występki nic nie budujesz nowego... Więc siedźcie sobie na sektorze A, ja pewnie będę przy piknikach, albo na parkiecie z przyjaciółmi i tam pozdzieram gardło...

Przykro mi, że forum jest zdominowane przez takich jak ty, Belfer... Dużo wnosisz zawsze do dyskusji...

Występki :?: :lol: :lol: :lol: Hehehe.... dobre....

A teraz zupełnie poważnie.
Kwestia budowania..... powiem bez ogródek, z Tobą nic sie nie da zbudować :!: Tak Trenejro, nie da się, bo zgrywasz "świętą" i "akuratną" osobę. Stroisz fochy i stawiasz jakieś chore ultimatum. Tak było przy okazji kampani wyborczej Alicji, tak było teraz, gdy chodziło o obecność w sektorze LUCKY'ego. Ehh... szkoda słów. Daleko Ci do podejścia Wojteg'a, Edzi czy Kowalika, którzy otwarcie potępili rasistowskie wpisy na tym forum, ale nie robili żadnych fochów i przyszli do sektora i dopingowali drużyne, dopingowali koszykarki :!: A o to chyba chodzi :?:
Powiem więcej, w niedziele przyjechało do nas 5 kibiców Olimpii Poznań. Z tego co mi wiadomo, Oni nie są rasistami, szanują ludzi o ciemnym kolorze skóry i pomimo wpisów w tym temacie wsiedli w samochód, przejechali 200 km, tylko po to by dopingować w tym arcyważnym meczu Włókniarz Pabianice :!: :!: :!: A Ty co zrobiłeś :?: Mówiąc krótko, obraziłeś się, wziąłeś zabawki i poszedłeś do innej piaskownicy :!: Zajebisty z Ciebie "kibic"! Za to w p... głupot, to jesteś niedościgniony. Pouczasz wszystkich, zakładasz tematy o kibicowaniu, o dopingu, produkujesz się jak cholera a nic nie robisz!!! Co Ty myślisz, że jak sobie napiszesz "stop rasizm" czy jakieś tam dyrdymały po hiszpańsku czy portugalsku to jesteś już wielki kibic??? Śmiechu warte... :!:
Powinieneś brać przykład z tak potępianego przez Ciebie LUCKY'ego. Widzisz, on przyszedł na mecz mimo iż był chory i nie myslał że go gardło boli, tylko z całych sił dopingował drużynę. Inny rasista, Belfer również się nie oszczędzał..... a Ty...... cóż, udowodniłeś, że dla Ciebie ważniejsze są prywatne uprzedzenia niż wspólne DOPINGOWANIE drużyny :!:

Na koniec powiem, że całe szczęscie iż są tacy ludzie jak LUCKY, Belfer i wielu innych, bo dzięki temu coś się na tej hali dzieje. Strach pomyśleć co by było gdyby było więcej osoób takich jak Ty :? :?:
I na przyszłość..... ja już nie mam zamiaru się nikogo prosić by przyszedł dopingować do sektora koszykarki. Kto będzie chciał pomóc w dopingu, ten trafi na sektor, a kto będzie chciał się "lansować" tak jak Ty, to ..... na szczęście go nie będzie :!:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 07 lutego 2006, 18:19

I spoko wypowiedz Szymon,nowa zawodniczka jest czarna ale czy chodzi tu o kolor skóry :?: chodzi o to zeby dobrze grała dla Włókniarza.
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 07 lutego 2006, 19:28

Edzia pisze:tylko, że dla mnie słowo <murzyn. nie jest słowem obraźliwym, przejawem rasizmu. Ale określenie np <czarnuch> już tak.

Edzia, właśnie wpadła mi w ręce "gazeta" dla której piszesz. Jest w niej zamieszczona krótka notka (mniemam że Twojego autorstwa) o nowej zawodniczce z Brazylii zatytułowana, cytuje: "CZARNA W POLFIE" :!:

Hmm... kiedy czytam Twoje wpisy na forum, to nie za bardzo pokrywają mi się one z tytułem tej notki :?

Powiem szczerze, niezaleznie od moich poglądów, że gdybym ja to pisał, to nie zdecydowałbym się na taki tytuł :? . Przecież można było napisac np. "Pierwsza ciemnoskóra zawodniczka w Pabianicach", czy choćby zgodnie z Twoim wpisem który cytuje wyżej "Murzynka w Polfie" :? :?: :!:

I zaznaczam tutaj, że nie chodzi mi o żadne wyszukiwanie na siłę rasizmu i robienie sobie żartów :!:

Obrazek

Awatar użytkownika
db_d
Nowy na forum

Postautor: db_d » 07 lutego 2006, 19:44

No fakt tytul artykulu w ZP jest troche niefortunny :(

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 07 lutego 2006, 19:59

Trenejro pisze:Wojteg, właściwie jaki wpis, jak nie ten powyżej nadaje się do usunięcia?
Jakich słów trzeba użyć, by dany post znalazł się w koszu?

Dla mnie połowa wpisów nadaje się do wywalenia, żeby nie powiedzieć cały wątek :? Ja mogę sobie zarzucić tylko tyle, że jako moderator tego podforum nie zareagowałem w odpowiednim czasie. Teraz jest już chyba za późno na jakąkolwiek reakcję. :?

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 07 lutego 2006, 20:38

simon pisze:
Edzia pisze:tylko, że dla mnie słowo <murzyn. nie jest słowem obraźliwym, przejawem rasizmu. Ale określenie np <czarnuch> już tak.

To zupełnie jak biały-białas czy żółtek. Problem w tym, że w zależności od potrzeb "politycznych" danej chwili "murzyn" dla wielu jest dowodem obraźliwego podejścia do człeka - choć on sam często nawet o tym nie wie.

ale simon - ta moja opinia na temat tego słowa nie jest hurraopinią w panującym systemie politycznym. Zawsze uważałam, że słowo szwab, żółtek czy murzyn są słowami w jakiś sposób obrażającym. A myślę, że żaden czarnoskóry, żółtoskór czy czerwonoskóry nie jest happy jak się tak o nim mówi.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Edzia
Junior

Postautor: Edzia » 07 lutego 2006, 20:49

Szymon pisze:

Edzia, właśnie wpadła mi w ręce "gazeta" dla której piszesz. Jest w niej zamieszczona krótka notka (mniemam że Twojego autorstwa) o nowej zawodniczce z Brazylii zatytułowana, cytuje: "CZARNA W POLFIE" :!:

Hmm... kiedy czytam Twoje wpisy na forum, to nie za bardzo pokrywają mi się one z tytułem tej notki :?

Powiem szczerze, niezaleznie od moich poglądów, że gdybym ja to pisał, to nie zdecydowałbym się na taki tytuł :? . Przecież można było napisac np. "Pierwsza ciemnoskóra zawodniczka w Pabianicach", czy choćby zgodnie z Twoim wpisem który cytuje wyżej "Murzynka w Polfie" :? :?: :!:

I zaznaczam tutaj, że nie chodzi mi o żadne wyszukiwanie na siłę rasizmu i robienie sobie żartów :!:

JESTEM WIELCE ZASKOCZONA TYTUŁEM :!: :!: :!:

NIE JA GO DAŁAM, Kuu..... !!

UBOLEWAM NAD TYM !!

Nietylko dlatego, że zdecydowanie zaprzecza moim poglądom :!: :!: :!: Ale w ogóle nie powinien zaistnieć w prasie.

Jedyne co teraz mi pozostaje, to opieprzenie redaktora prowadzącego a także PRZEPROSZENIE Micaeli i wszystkich, którzy poczuli się urażeni.

Jest mi naprawdę niezmiernie głupio, bo wzmianka zapewne jest podpisana <mną>, a to znaczy że i tytuł ode mnie pochodzi.

Brak mi słów... i przyznam, że to 1wsze tak wielkie nie porozumienie na linii dziennikarz-redaktor naczelny.

I zaznaczam, że nie mam zamiaru się tłumaczyć. Bo mogłam iść do redakcji i tam napisać, zwłaszcza że poniedziałek miałam wolny.
Jednak nie przyszłoby mi do głowy, że taki tytuł zamieszczą.

Jeszcze raz przepraszam - choć pewnie niczego to nie zmieni.

PSik. Miałam tego nie robić, ale zamieszczę to, co ja przesłałam redaktor prowadzącej. Bo nie chcę by moje imię wiązano z tą fatalną wpadką.

-------------------------------------------------

Druga Brazylijka w Polfie!

Nasza seniorska drużyna wzmocniła się nową zawodniczką z Ameryki Południowej. Czarnoskóra 27-letnia Brazylijka, Micaela Martins Jacintho, mierząca 180 cm wzrostu podpisała kontrakt do końca tego sezonu. Jacintho, mimo dość młodego wieku, ma bogate doświadczenie koszykarskie. Grała w 10 klubach, w tym we włoskich Club Basket Juvenilli oraz Pool Comense. W zakończonej niedawno lidze brazylijskiej była nie do zatrzymania. Ze swoją drużyną Pao de Acucar/Unimed de Ourinhos zdobyła złoty medal, sama zaś została MVP. „Kae” jest skrzydłową, ale równie dobrze radzi sobie na pozycji rzucającego obrońcy. Z pewnością jest to spore wzmocnienie Polfy. (wed)

Micaela Martins Jacintho w liczbach: (sezon 2005/2006)

Meczy: 19
Średnio minuty na boisku: 23,84
Punkty: 235
Średnia punktów: 12,37
Zbiórki: 51
Średnia zbiórek: 2,68
Asysty: 28
Średnia asyst: 1,47
Przechwyty: 34
Średnia przechwytów: 1,79
"Oto jest miłość.

Awatar użytkownika
Edzia
Junior

Postautor: Edzia » 07 lutego 2006, 20:50

db_d pisze:No fakt tytul artykulu w ZP jest troche niefortunny :(

on jest bardzo niefortunny :!: :!: :!:
"Oto jest miłość.

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 07 lutego 2006, 20:52

Tak to jest jak się pisze dla takich wielkich wydawnictw jakim jest bezwątpienia ŻP :P . Masz co odkrecac Edzia, bo tytuł jest faktycznie mało udany.
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Edzia
Junior

Postautor: Edzia » 07 lutego 2006, 20:54

pisze się tam, gdzie można pisać. Nie znaczy to, że tam się zostanie na wieki :P

Ma co odkręcać - fakt. Tylko, że pewnie to odkręcenie nie pójdzie w druku :?
"Oto jest miłość.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 07 lutego 2006, 21:01

Edzia pisze:
-------------------------------------------------

Druga Brazylijka w Polfie!

Nasza seniorska drużyna wzmocniła się nową zawodniczką z Ameryki Południowej. Czarnoskóra 27-letnia Brazylijka, Micaela Martins Jacintho, mierząca 180 cm wzrostu podpisała kontrakt do końca tego sezonu. Jacintho, mimo dość młodego wieku, ma bogate doświadczenie koszykarskie. Grała w 10 klubach, w tym we włoskich Club Basket Juvenilli oraz Pool Comense. W zakończonej niedawno lidze brazylijskiej była nie do zatrzymania. Ze swoją drużyną Pao de Acucar/Unimed de Ourinhos zdobyła złoty medal, sama zaś została MVP. „Kae” jest skrzydłową, ale równie dobrze radzi sobie na pozycji rzucającego obrońcy. Z pewnością jest to spore wzmocnienie Polfy. (wed)

Micaela Martins Jacintho w liczbach: (sezon 2005/2006)

Meczy: 19
Średnio minuty na boisku: 23,84
Punkty: 235
Średnia punktów: 12,37
Zbiórki: 51
Średnia zbiórek: 2,68
Asysty: 28
Średnia asyst: 1,47
Przechwyty: 34
Średnia przechwytów: 1,79

Hmm.... jeśli to jest Twój pierwotny tekst, to nie tylko tytuł jest zmieniony. W treści też są korekty :?
A Twoje wyjaśnienia przyjmuję i nie mam podstaw by w nie nie wierzyć.

A w kwestii formalnej...... skoro robią takie numery w tej "gazecie", to może czas pomyśleć nad współpracę z innym pismem :?: :?: :?:

Obrazek

Awatar użytkownika
Edzia
Junior

Postautor: Edzia » 07 lutego 2006, 21:18

Szymon - jeśli znasz gazety, które przyjmują młodych bez wykształcenia kierunkowego i pleców na stanowiska ugrzane przez starych wyjadaczy (jak sami wiemy, nie zawsze "mądrze" piszących), to proszę, podaj mi tytuł tych prasówek. Chętnie się z nimi skontaktuję...
"Oto jest miłość.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 07 lutego 2006, 21:52

Edzia pisze:Szymon - jeśli znasz gazety, które przyjmują młodych......

:shock: :shock: :shock:
Bez przesady... taka młoda to nie jesteś :!: :lol: :lol: :lol: :wink: 8)

A poważnie.... idź do konkurencji :!:

Obrazek

Awatar użytkownika
Edzia
Junior

Postautor: Edzia » 07 lutego 2006, 22:05

cha,cha,cha - bardzo śmieszne z tym wiekiem :evil: :P :wink:

W konkurencji pisze trener zielonych, i wątpię, by mi się teraz udało, jak wcześniej (przy jakby wakacie) mnie nie chcieli.

Ale jeszcze usłyszycie, a raczej przeczytacie mnie w fajnej gazecie 8) :P
"Oto jest miłość.

Wróć do „Archiwum”