Micaela Martins Jacintho-co wy na to????
Moderator: Moderatorzy
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Trenejro pisze:
Szkoda tylko Szymon, że przez takie występki nic nie budujesz nowego... Więc siedźcie sobie na sektorze A, ja pewnie będę przy piknikach, albo na parkiecie z przyjaciółmi i tam pozdzieram gardło...
Przykro mi, że forum jest zdominowane przez takich jak ty, Belfer... Dużo wnosisz zawsze do dyskusji...
Występki
A teraz zupełnie poważnie.
Kwestia budowania..... powiem bez ogródek, z Tobą nic sie nie da zbudować
Powiem więcej, w niedziele przyjechało do nas 5 kibiców Olimpii Poznań. Z tego co mi wiadomo, Oni nie są rasistami, szanują ludzi o ciemnym kolorze skóry i pomimo wpisów w tym temacie wsiedli w samochód, przejechali 200 km, tylko po to by dopingować w tym arcyważnym meczu Włókniarz Pabianice
Powinieneś brać przykład z tak potępianego przez Ciebie LUCKY'ego. Widzisz, on przyszedł na mecz mimo iż był chory i nie myslał że go gardło boli, tylko z całych sił dopingował drużynę. Inny rasista, Belfer również się nie oszczędzał..... a Ty...... cóż, udowodniłeś, że dla Ciebie ważniejsze są prywatne uprzedzenia niż wspólne DOPINGOWANIE drużyny
Na koniec powiem, że całe szczęscie iż są tacy ludzie jak LUCKY, Belfer i wielu innych, bo dzięki temu coś się na tej hali dzieje. Strach pomyśleć co by było gdyby było więcej osoób takich jak Ty
I na przyszłość..... ja już nie mam zamiaru się nikogo prosić by przyszedł dopingować do sektora koszykarki. Kto będzie chciał pomóc w dopingu, ten trafi na sektor, a kto będzie chciał się "lansować" tak jak Ty, to ..... na szczęście go nie będzie
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

- Gwynbleidd
- Kadet
- Kontaktowanie:
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Edzia pisze:tylko, że dla mnie słowo <murzyn. nie jest słowem obraźliwym, przejawem rasizmu. Ale określenie np <czarnuch> już tak.
Edzia, właśnie wpadła mi w ręce "gazeta" dla której piszesz. Jest w niej zamieszczona krótka notka (mniemam że Twojego autorstwa) o nowej zawodniczce z Brazylii zatytułowana, cytuje: "CZARNA W POLFIE"
Hmm... kiedy czytam Twoje wpisy na forum, to nie za bardzo pokrywają mi się one z tytułem tej notki
Powiem szczerze, niezaleznie od moich poglądów, że gdybym ja to pisał, to nie zdecydowałbym się na taki tytuł
I zaznaczam tutaj, że nie chodzi mi o żadne wyszukiwanie na siłę rasizmu i robienie sobie żartów

Trenejro pisze:Wojteg, właściwie jaki wpis, jak nie ten powyżej nadaje się do usunięcia?
Jakich słów trzeba użyć, by dany post znalazł się w koszu?
Dla mnie połowa wpisów nadaje się do wywalenia, żeby nie powiedzieć cały wątek
- Edzia
- Junior
- Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P
simon pisze:Edzia pisze:tylko, że dla mnie słowo <murzyn. nie jest słowem obraźliwym, przejawem rasizmu. Ale określenie np <czarnuch> już tak.
To zupełnie jak biały-białas czy żółtek. Problem w tym, że w zależności od potrzeb "politycznych" danej chwili "murzyn" dla wielu jest dowodem obraźliwego podejścia do człeka - choć on sam często nawet o tym nie wie.
ale simon - ta moja opinia na temat tego słowa nie jest hurraopinią w panującym systemie politycznym. Zawsze uważałam, że słowo szwab, żółtek czy murzyn są słowami w jakiś sposób obrażającym. A myślę, że żaden czarnoskóry, żółtoskór czy czerwonoskóry nie jest happy jak się tak o nim mówi.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
- Edzia
- Junior
Szymon pisze:Edzia pisze:tylko, że dla mnie słowo <murzyn. nie jest słowem obraźliwym, przejawem rasizmu. Ale określenie np <czarnuch> już tak.
Edzia, właśnie wpadła mi w ręce "gazeta" dla której piszesz. Jest w niej zamieszczona krótka notka (mniemam że Twojego autorstwa) o nowej zawodniczce z Brazylii zatytułowana, cytuje: "CZARNA W POLFIE"![]()
Hmm... kiedy czytam Twoje wpisy na forum, to nie za bardzo pokrywają mi się one z tytułem tej notki![]()
Powiem szczerze, niezaleznie od moich poglądów, że gdybym ja to pisał, to nie zdecydowałbym się na taki tytuł. Przecież można było napisac np. "Pierwsza ciemnoskóra zawodniczka w Pabianicach", czy choćby zgodnie z Twoim wpisem który cytuje wyżej "Murzynka w Polfie"
![]()
![]()
![]()
I zaznaczam tutaj, że nie chodzi mi o żadne wyszukiwanie na siłę rasizmu i robienie sobie żartów
JESTEM WIELCE ZASKOCZONA TYTUŁEM
NIE JA GO DAŁAM, Kuu..... !!
UBOLEWAM NAD TYM !!
Nietylko dlatego, że zdecydowanie zaprzecza moim poglądom
Jedyne co teraz mi pozostaje, to opieprzenie redaktora prowadzącego a także PRZEPROSZENIE Micaeli i wszystkich, którzy poczuli się urażeni.
Jest mi naprawdę niezmiernie głupio, bo wzmianka zapewne jest podpisana <mną>, a to znaczy że i tytuł ode mnie pochodzi.
Brak mi słów... i przyznam, że to 1wsze tak wielkie nie porozumienie na linii dziennikarz-redaktor naczelny.
I zaznaczam, że nie mam zamiaru się tłumaczyć. Bo mogłam iść do redakcji i tam napisać, zwłaszcza że poniedziałek miałam wolny.
Jednak nie przyszłoby mi do głowy, że taki tytuł zamieszczą.
Jeszcze raz przepraszam - choć pewnie niczego to nie zmieni.
PSik. Miałam tego nie robić, ale zamieszczę to, co ja przesłałam redaktor prowadzącej. Bo nie chcę by moje imię wiązano z tą fatalną wpadką.
-------------------------------------------------
Druga Brazylijka w Polfie!
Nasza seniorska drużyna wzmocniła się nową zawodniczką z Ameryki Południowej. Czarnoskóra 27-letnia Brazylijka, Micaela Martins Jacintho, mierząca 180 cm wzrostu podpisała kontrakt do końca tego sezonu. Jacintho, mimo dość młodego wieku, ma bogate doświadczenie koszykarskie. Grała w 10 klubach, w tym we włoskich Club Basket Juvenilli oraz Pool Comense. W zakończonej niedawno lidze brazylijskiej była nie do zatrzymania. Ze swoją drużyną Pao de Acucar/Unimed de Ourinhos zdobyła złoty medal, sama zaś została MVP. „Kae” jest skrzydłową, ale równie dobrze radzi sobie na pozycji rzucającego obrońcy. Z pewnością jest to spore wzmocnienie Polfy. (wed)
Micaela Martins Jacintho w liczbach: (sezon 2005/2006)
Meczy: 19
Średnio minuty na boisku: 23,84
Punkty: 235
Średnia punktów: 12,37
Zbiórki: 51
Średnia zbiórek: 2,68
Asysty: 28
Średnia asyst: 1,47
Przechwyty: 34
Średnia przechwytów: 1,79
"Oto jest miłość.
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Edzia pisze:
-------------------------------------------------
Druga Brazylijka w Polfie!
Nasza seniorska drużyna wzmocniła się nową zawodniczką z Ameryki Południowej. Czarnoskóra 27-letnia Brazylijka, Micaela Martins Jacintho, mierząca 180 cm wzrostu podpisała kontrakt do końca tego sezonu. Jacintho, mimo dość młodego wieku, ma bogate doświadczenie koszykarskie. Grała w 10 klubach, w tym we włoskich Club Basket Juvenilli oraz Pool Comense. W zakończonej niedawno lidze brazylijskiej była nie do zatrzymania. Ze swoją drużyną Pao de Acucar/Unimed de Ourinhos zdobyła złoty medal, sama zaś została MVP. „Kae” jest skrzydłową, ale równie dobrze radzi sobie na pozycji rzucającego obrońcy. Z pewnością jest to spore wzmocnienie Polfy. (wed)
Micaela Martins Jacintho w liczbach: (sezon 2005/2006)
Meczy: 19
Średnio minuty na boisku: 23,84
Punkty: 235
Średnia punktów: 12,37
Zbiórki: 51
Średnia zbiórek: 2,68
Asysty: 28
Średnia asyst: 1,47
Przechwyty: 34
Średnia przechwytów: 1,79
Hmm.... jeśli to jest Twój pierwotny tekst, to nie tylko tytuł jest zmieniony. W treści też są korekty
A Twoje wyjaśnienia przyjmuję i nie mam podstaw by w nie nie wierzyć.
A w kwestii formalnej...... skoro robią takie numery w tej "gazecie", to może czas pomyśleć nad współpracę z innym pismem

- Edzia
- Junior
Szymon - jeśli znasz gazety, które przyjmują młodych bez wykształcenia kierunkowego i pleców na stanowiska ugrzane przez starych wyjadaczy (jak sami wiemy, nie zawsze "mądrze" piszących), to proszę, podaj mi tytuł tych prasówek. Chętnie się z nimi skontaktuję...
"Oto jest miłość.
- Edzia
- Junior
cha,cha,cha - bardzo śmieszne z tym wiekiem
W konkurencji pisze trener zielonych, i wątpię, by mi się teraz udało, jak wcześniej (przy jakby wakacie) mnie nie chcieli.
Ale jeszcze usłyszycie, a raczej przeczytacie mnie w fajnej gazecie

W konkurencji pisze trener zielonych, i wątpię, by mi się teraz udało, jak wcześniej (przy jakby wakacie) mnie nie chcieli.
Ale jeszcze usłyszycie, a raczej przeczytacie mnie w fajnej gazecie
"Oto jest miłość.