Poznaniak pisze:zrobiła naskok na dwie nogi - przepuszczając rywalkę... bez ustalania nogi obrotu... po czym oderwała nogę... gdzie tu kroki?
Seba... niedawno mialem taką sytuacje na meczu i porozmawialem sobie z sędziami... z tego co zrozumialem to niestety nie masz racji.. zmienily się przepisy dlatego też miałem wątpliwości...w przypadku gdzy zawodnik naskoczy jednocześnie na obie nogi nie może żadnej z nich oderwać (dziwne dla mnie ale niby tak jest)... może jedynie z obu jrdnocześnie wyskoczyć do np. rzutu... tak mi to wytłumaczono.. niestety nie zawsze w meczu jest to jednakowo gwizdane (słynne interpretacje sędziowskie)... sytuacji gdy zrobi naskok na 2 tempa chyba tłumaczyć nie muszę
Pozdrawiam... i przede wszystkim SERDECZNIE GRATULUJE ZAWODNICZKOM OLIMPII I PANU RYSZARDOWI ZŁOTA
po naskoku na obie nogi ŻADNA nie jest noga obrotu, nalezy jeszcze wziąć w tym przypadku modna ostatnio zasade korzyść/niekorzyść - nie gwizdze sie takich krokow gdy ich autor dzieki temu nie uzyskuje przewagi nas przeciwnikiem