Czas na FINAŁY MP - juniorki starsze (Gorzów 15-19.III)

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Gość

Re: Czas na FINAŁY MP

Postautor: Gość » 19 marca 2006, 20:05

Poznaniak pisze:
zrobiła naskok na dwie nogi - przepuszczając rywalkę... bez ustalania nogi obrotu... po czym oderwała nogę... gdzie tu kroki?

Seba... niedawno mialem taką sytuacje na meczu i porozmawialem sobie z sędziami... z tego co zrozumialem to niestety nie masz racji.. zmienily się przepisy dlatego też miałem wątpliwości...w przypadku gdzy zawodnik naskoczy jednocześnie na obie nogi nie może żadnej z nich oderwać (dziwne dla mnie ale niby tak jest)... może jedynie z obu jrdnocześnie wyskoczyć do np. rzutu... tak mi to wytłumaczono.. niestety nie zawsze w meczu jest to jednakowo gwizdane (słynne interpretacje sędziowskie :))... sytuacji gdy zrobi naskok na 2 tempa chyba tłumaczyć nie muszę :)
Pozdrawiam... i przede wszystkim SERDECZNIE GRATULUJE ZAWODNICZKOM OLIMPII I PANU RYSZARDOWI ZŁOTA

po naskoku na obie nogi ŻADNA nie jest noga obrotu, nalezy jeszcze wziąć w tym przypadku modna ostatnio zasade korzyść/niekorzyść - nie gwizdze sie takich krokow gdy ich autor dzieki temu nie uzyskuje przewagi nas przeciwnikiem

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 19 marca 2006, 20:12

Seba dawaj zdjęcia na forum. Ale wszystkich drużyn! Kibiców. JADĄ ŚWIRY JADĄ!!!!!

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 19 marca 2006, 20:16

Po pierwsze gratulacje dla Olimpi...Zawodniczki tej drużyny były lepsze i tak jak pisałem wczesniej zasłuzyły sobie na ten medal...Nie rozumiem skąd u coniektórych tyle gorzkich słow na temat AZS...dziewczyny naprawde wywalczyły sobie to miejsce, a ten kto pisze o układach napewno nie widział zadnego meczu...zasól Olimpi moze poszczycic sie naprawde swietnymi kibicami...dali dzisiaj swietny popis swych umiejętności...a my cóz staralismy sie jak najlepiej wspierac swoją drużyne...pozdrawiam wszystkich których miałem okazje poznac podczas tego turnieju!!!
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 19 marca 2006, 20:39

elen pisze:Po pierwsze gratulacje dla Olimpi...Zawodniczki tej drużyny były lepsze i tak jak pisałem wczesniej zasłuzyły sobie na ten medal...Nie rozumiem skąd u coniektórych tyle gorzkich słow na temat AZS...dziewczyny naprawde wywalczyły sobie to miejsce, a ten kto pisze o układach napewno nie widział zadnego meczu...zasól Olimpi moze poszczycic sie naprawde swietnymi kibicami...dali dzisiaj swietny popis swych umiejętności...a my cóz staralismy sie jak najlepiej wspierac swoją drużyne...pozdrawiam wszystkich których miałem okazje poznac podczas tego turnieju!!!

Mam nadzieję,że to nie kibice Olimpii pisali o tych AZSowskich układach (tak rozumiem Twój wpis). Graliśmy tylko w finale z wami i było ok. Oprócz!!!!! :evil: te bębny!!!!! przecież to chory wytwór! Nie słychać was, nas,nikogo!!! macie gardła jak My więc krzykiem pomagajcie a nie bębnami w rytmie jak na galerach. Gratulacje za medal!!!!!!

To były inne mistrzostwa jak rok temu. Przy wręczaniu medali nikt nie gwizdał na nikogo! było wspólne zdjęcie Olimpii i AZsu. Nie było bluzgów na przeciwnika. I najważniejsze dwie sprawy. Sedziowie nie wypaczyli wyików mistrzostw a partykuralne interesy kilku działaczy nie popsuły tego 5dniowego święta. I przez inne sprawy to było inaczej jak rok temu. Ale o tym innym razem.I dobrze.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 19 marca 2006, 20:43

Poznaniak pisze:
zrobiła naskok na dwie nogi - przepuszczając rywalkę... bez ustalania nogi obrotu... po czym oderwała nogę... gdzie tu kroki?

Seba... niedawno mialem taką sytuacje na meczu i porozmawialem sobie z sędziami... z tego co zrozumialem to niestety nie masz racji.. zmienily się przepisy dlatego też miałem wątpliwości...w przypadku gdzy zawodnik naskoczy jednocześnie na obie nogi nie może żadnej z nich oderwać (dziwne dla mnie ale niby tak jest)... może jedynie z obu jrdnocześnie wyskoczyć do np. rzutu... tak mi to wytłumaczono.. niestety nie zawsze w meczu jest to jednakowo gwizdane (słynne interpretacje sędziowskie :))... sytuacji gdy zrobi naskok na 2 tempa chyba tłumaczyć nie muszę :)
Pozdrawiam... i przede wszystkim SERDECZNIE GRATULUJE ZAWODNICZKOM OLIMPII I PANU RYSZARDOWI ZŁOTA

To mnie zadziwiłeś z tymi przepisami mówiąc szczerze :? Do tej pory myślałem podobnie, jak napisał "gość" powyzej - że przy naskosku (nie na dwa tempa), mozna wybrac nogę obrotu i oderwanie jednej nie powoduje kroków... W sumie nie słyszałem o żadnej zmianie pod tym względem, a mecze, które oglądam też to potwierdzają - może faktycznie tu jednak "zagrała" ta słynna interpretacja przepisów;) Hmmm... zresztą w sumie nieważne - drobny incydent, który co prawda wywołał ostrą reakcję tak naszej ławki trenerskiej, jak i trybuny kibiców ;) Trzeba by to zobaczyć dokładniej na jakimś nagraniu...

Elen - dziś Wasz zespół pokazał, że zasługuje na miejsce, które zajął... ciężkie warunki postawił Olimpijkom!!! Nawet BARDZO ciężkie (mimo wyniku).... DZIĘKI za miłe słowa odnośnie naszego dopingu! Pozdrowionka również:)

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 19 marca 2006, 20:53

I tu widac wypowiedzi odpowiednich ludzi...byli na meczach i mogą zaświadczyć ze nasz zespół to nie premier...jak coniektórzy pisza, lecz dobre młode zawodniczki ja Asia Zalesiak
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 19 marca 2006, 20:53

No nie było coś co mnie rozbawiło na koniec. Jak po zdobyciu mistrzostwa jak zawsze przyszedł czas na odcięcie siatki i ....... chciał o nią walczyć jeden z ochraniarzy. Zresztą ściagnięcie ich na koniec meczu gdy kibice Olimpii chcieli obawić się zawodniczkami to była checa. Kogo chcieli chronić i przed kim? Tak na marginesie to wytłumaczyłem mu ,że ścinanie siaty to norma. Potwierdził to działacz? Azsu. Chyba zrozumiał?! :wink:

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 19 marca 2006, 20:56

elen pisze:I tu widac wypowiedzi odpowiednich ludzi...byli na meczach i mogą zaświadczyć ze nasz zespół to nie premier...jak coniektórzy pisza, lecz dobre młode zawodniczki ja Asia Zalesiak

Był Premier? A dlaczego nie wręczał pucharów? Chyba przegapił świetny moment na reklamę!

SEBA FOTY!!!!

Gość

Postautor: Gość » 19 marca 2006, 21:05

kibice olimpii dzisiaj poprostu wieś. O mało nie pobili sędziego. Chlali browar na sali i smiecili wokół hali. Generalnie cienizna. Olimpii gratuluje mistrzostwa.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 19 marca 2006, 21:07

Anonymous pisze:kibice olimpii dzisiaj poprostu wieś. O mało nie pobili sędziego. Chlali browar na sali i smiecili wokół hali. Generalnie cienizna. Olimpii gratuluje mistrzostwa.

hihihi... taaaaa... :)))))))) Dziękuję bardzo za gratulacje:)))) Myślę, że normalni ludzie na tych finalach mają jednak normalne zdanie na temat rodziców dziewczyn, ich znajomych i zwykłych kibiców, którzy dzis byli na meczu:)))) A jeśli nie ... to szkoda:))) Tylko proszę wszystkich... nie dajcie się sprowokować - ktoś jak zwykle nie może przeżyć porażki godnie...

Pozdrowionka....

Poznaniak

Postautor: Poznaniak » 19 marca 2006, 21:08

Seba gość napisał:
po naskoku na obie nogi ŻADNA nie jest noga obrotu, nalezy jeszcze wziąć w tym przypadku modna ostatnio zasade korzyść/niekorzyść - nie gwizdze sie takich krokow gdy ich autor dzieki temu nie uzyskuje przewagi nas przeciwnikiem

Z relacji rozumiem, że zawodniczka Olimpii zyskała w tym przypadku..
a tak w ogóle to ta zasada "korzyść/niekorzyść" to mnie już rozkłada ostatnio na łopatki... niestety sprowadza się to znowu do interpretacji... ale to nie wątek o takich sprawach... najważniejesze, że decyzje nie wypatrzyły wyniku :)

Gość

Postautor: Gość » 19 marca 2006, 21:12

przestan Seba. Jakis psychiczny łysol z szalikiem zachowywał sie jak zwierzak a nie jak kibic.

Mato
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Mato » 19 marca 2006, 21:12

Ogolnie doping kibicow Olimpii ok. Chociaz troche piwa za duzo. Ale w sumie do niczego nie doszlo wiec jest dobrze. Ale zdziwil mnie jeden koles z Poznania. Taki z kolczykiem w uchu. Wozil sie po hali... chyba chcial jakas zadyme rozkrecic. Troche sie zdziwilem jak jedna z dziewczyn miala problemy z odcieciem siatki nozyczkami a ten koles podszedl i dal jej noz mysliwski... :shock: po co mu on??:D chyba nie chcial nas pociac co?;)
---->>>AZS-PWSZ ATHLETIC TEAM<<<----

Gość

Postautor: Gość » 19 marca 2006, 21:17

Anonymous pisze:kibice olimpii dzisiaj poprostu wieś. O mało nie pobili sędziego. Chlali browar na sali i smiecili wokół hali. Generalnie cienizna. Olimpii gratuluje mistrzostwa.

No popatrz. Wieś? takiś mądry teraz? a dlaczego tej opini nie przedstawiłeś nam na sali? Strach w oczach a w gaciach ..........? Nie dyskutuje z kims kogo nie stać na podpis skąd pochodzi (tak na marginesie ja wiem skąd jesteś)

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 19 marca 2006, 21:17

Seba pisze:KyS - przesadasz... uważasz, ze dziś nie było błędów na niekorzyść Olimpii? :shock: Nie bądz śmieszny... piszesz o obiektywizmie, a widzisz błędy w jedną stronę :( Co do sędziowania dziś... uważam za niezłe... na pewno nie miało żadnego wpływu na wynik... błedy były... w sumie nieliczne i w stosunku do obu stron. I tyle w temacie sędziów, o których tu się pisze o wiele za dużo - ich udział w tym turnieju był o wiele mniejszy niż np w finałach juniorek rok temu ... oceniłbym poziom sędziowania na 4-

Pozdrowionka!... Równiez dla wszystkich pozostałych sympatycznych Kibiców z Gorzowa! Dzięki za koszulkę ;) Do zobaczenia szybko znowu... GRATULUJĘ SUPER WYSTĘPU Waszemu zespołowi!
Nie nie nie... po pierwsze krokow nie bylo - tam sie pojawil lol w ramach rozluznienia atmosfery :wink: a po drugie sedziowie mylili sie w dwie strony, byli po prostu slabi, a te przyklady byly tylko po to, zeby pokazac innym doszukujacym sie nieuczciwosci kibicom, ze sedziowie nie preferowali jednej druzyny, w tym wypadku Gorzowa. Podsumowujac: sedziowie mylili sie w obie strony :D I jeszcze raz gratulacje 8)
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”