Cukierki Odra Brzeg- AZS Gorzów 66-50

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 20 listopada 2004, 22:22

Dobry mecz Brzegu, szczególnie w obronie.
Gorzów w drugiej połowie - klęska.
Jedyna, która grała w Gorzowie - to Żurowska, słabiej Szott.
Dobry doping kibiców z Brzegu.
Może nareszcie pan trener Kubiak zrozumie, że jak drużyna gra, to kibice
dopingują zespół, a jak nie gra, to nie dopingują ... i mają wąty do trenera.
W sumie zdecydowanie poniżej oczekiwań akademiczki z Gorzowa.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 20 listopada 2004, 23:26

Co się stało z zespołem Gorzowa? Czegoś tu nierozumiem żeby przez 6min dać sobie rzucić 16 ! Nierozimiem , jednak brawa dla Odry i ich kibiców którzy pierwszy raz w tym sezonie zaznali słodyczy zwycięstwa!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 21 listopada 2004, 00:03

Kto z Gorzowa pofatygował się na mecz do Brzegu?

Adam
Żak

Postautor: Adam » 21 listopada 2004, 03:10

MARAS pisze:Co się stało z zespołem Gorzowa? Czegoś tu nierozumiem żeby przez 6min dać sobie rzucić 16 ! Nierozimiem

Po pierwsze - 'rzoumiem' to czasownik, a 'nie' z czaswonikami piszemy jak? osobno ziom. W każdrym razie mi się na meczu podobało i po meczu też :lol: 16 punktów dało się rzucić jak się mocno przykryło Gorzów w obronie i zaczęło wreszcie trafiać z dystansu. Duże brawa dla dziewczyn za walkę i wreszcie zasłużone zwycięstwo. Teraz już mozę być tylko lepiej.

Pozdro dla kumatych 8) i snów miłych życzę :lol:

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 21 listopada 2004, 08:23

Szczerze mówiąc to zwycięstwo Brzegu nie podoba mi się za bardzo i odebrałem to z bólem serca bo tracę złudzenia :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: W każdym razie gratuluję! Brawo Odra!

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 21 listopada 2004, 10:06

mati pisze:Szczerze mówiąc to zwycięstwo Brzegu nie podoba mi się za bardzo i odebrałem to z bólem serca bo tracę złudzenia :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: W każdym razie gratuluję! Brawo Odra!

No faktycznie możesz mieć mieszane uczucia. W końcu zwycięstwo Brzegu i wydaje się że zespół powinien wychodzić z dołka, a do meczu z Ostrovią zapewne przystąpi bardzo skoncentrowany i zmobilizowany.

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 21 listopada 2004, 10:56

Zgadza się, Brzeg ma nareszcie swoją salę i na niej będzie groźny dla
prawie wszystkich. Teraz zespół powinien wychodzić z dołka (też psychicznego) - żeby coś jeszcze się zmieniło to dopiero byłoby fajnie. :lol: (trochę tajemniczo, ale zainteresowani wiedzą).
W meczu z Ostrowem Brzeg jest faworytem. Oby ktoś znów coś nie zawalił. :evil:

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 21 listopada 2004, 11:52

No gratuluje. W końcu zwycięstwo. Oby tak częściej bo nie wyobrażam sobie żeby nie było Brzegu w ekstraklasie!!!
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 21 listopada 2004, 13:13

Gratuluję zwycięstwa. Co się stało z drużyną z Gorzowa WLKP? :shock: Zawodniczki były tak pewne zwycięstwa, że odpuściły sobie grę z Brzegiem? Słowa uznania należą się dla dziewczyn z Cukierków za walkę o każdy punkt. Życzę dalszych sukcesów w rozgrywkach TBL

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 21 listopada 2004, 13:42

Adam pisze:
MARAS pisze:Co się stało z zespołem Gorzowa? Czegoś tu nierozumiem żeby przez 6min dać sobie rzucić 16 ! Nierozimiem

Po pierwsze - 'rzoumiem' to czasownik, a 'nie' z czaswonikami piszemy jak? osobno ziom. W każdrym razie mi się na meczu podobało i po meczu też :lol: 16 punktów dało się rzucić jak się mocno przykryło Gorzów w obronie i zaczęło wreszcie trafiać z dystansu. Duże brawa dla dziewczyn za walkę i wreszcie zasłużone zwycięstwo. Teraz już mozę być tylko lepiej.

Pozdro dla kumatych 8) i snów miłych życzę :lol:

Już mi tu Adam nierób profesora Miodka ! :lol: :lol: :lol:

Adam
Żak

Postautor: Adam » 21 listopada 2004, 14:03

MARAS pisze:Już mi tu Adam nierób profesora Miodka ! :lol: :lol: :lol:

Zmęczony już byłem :wink: Poza tym martwię się o poziom językowy studentów z Poznania - rozumiesz.

A tak a marginesie to ten sam błąd masz w tym poście - robić to też czasownik 8)

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 21 listopada 2004, 18:35

Cukierki Odra Brzeg - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 66:50

Adam Konarski, Brzeg 21-11-2004 , ostatnia aktualizacja 21-11-2004 17:31

Powrót do własnej hali po dwóch miesiącach przerwy okazał się dla koszykarek Cukierków szczęśliwy. Brzeżanki pokonały w sobotę AZS PWSZ Gorzów Wlkp. 66:50

Cukierki przystępowały do tego spotkania jako ostatnia ekipa w lidze, jednak żaden z czarnych scenariuszy przewidywanych na ten mecz się nie sprawdził. Cukierki zagrały skutecznie, zespołowo i od trzeciej kwarty całkowicie kontrolowały wynik spotkania.

- Presja na mnie i dziewczyny była ogromna - mówił po meczu szczęśliwy trener Brzegu Krzysztof Kubiak. - Gorzów nie grał dobrze, ale my byliśmy za bardzo spięci. Potrzebowaliśmy momentu w meczu, który pozwoliłby nam się rozluźnić, odskoczyć na kilka punktów i zacząć wreszcie grać to, do czego się przez ostatnie tygodnie bardzo mocno przygotowywaliśmy - mówił Kubiak.

Ten "moment" trwał przez pierwsze 6 minut trzeciej kwarty. Świetna gra w obronie, przechwyty niskich Drozd i Proszczenko oraz zbiórki Agnieszki Pietraszek spowodowały, że ten fragment meczu gospodynie wygrały 16:0.

- Byłyśmy niesione dopingiem naszych wspaniałych kibiców - cieszyła się Anna Kędzior. - To dla nich gramy i jesteśmy im bardzo wdzięczne, że zostali przy nas mimo tych porażek i ostatniego miejsca w tabeli. Teraz może być już tylko lepiej - dodała.

To właśnie zachowania kibiców Kubiak obawiał się przed meczem najbardziej. - Są ludzie, dla których warto grać i zwyciężać - przyznał Kubiak.

Choć jest to pierwsza wygrana w sezonie, to radość w Brzegu jest w pełni uzasadniona. Mecz ten spowodował, że Cukierki przesunęły się na 9. pozycję w ligowej tabeli i przy każdym następnym zwycięstwie będą się piąć powoli do góry. Jeżeli doda się do tego fakt, że na pozostałe 11 spotkań, jakie zostały do końca sezonu zasadniczego, aż w siedmiu będą podejmować przeciwniczki u siebie, to realny jest ich awans do play-off z miejsca 5. lub 6.

Cukierki Odra Brzeg - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 66:50 (15:17, 14:15, 19:5, 18:13)

Odra: Proszczenko 16, Kędzior 14, Chełczyńska 13, Drozd 10, Pietraszek 7, Koc 4, Pietrzak 2, Babicka, Hołowczyc, Dąbkowska.

AZS: Żurowska 19, Szott 10, Suwary 9, Czubak 5, Kozdroń 3, Kaszewska 2, Żyłczyńska 2, Smerda, Anaejionu.

źródło: Gazeta Wyborcza
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 21 listopada 2004, 18:40

Odreagować musiałem :wink:

Kluczowym momentem meczu był początek trzeciej kwarty. Pierwsze 6 minut i 16:0 dla Cukierków. Tak się gra jak przeciwnik na to pozwala i tak zagrał AZS. Odra nie pozwoliła na zbyt wiele Agnieszce Szott, która brała ciężar gry na własne barki, ale była podwajana i brakowało jej wsparcia koleżanek. Jedynie Justyna Żurowska zagrała na swoim wysokim poziomie.

Nie ważne w jakim stylu - ważne, że Odra wygrała!!! Wolę zwycięstwa z złym stylu, niż piękne porażki... Najważniejsze, że dziewczyny wytrzymały presję i przezwyciężyły się same w sobie! Każdy celny kosz Odry sprawiał mi ogromną radość. Bardzo dobre zawody zagrała Agnieszka Pietraszek - walczyła pod koszem i zaliczyła ważne zbiórki. Brawo dziewczyny za walkę! Teraz może być już tylko lepiej!

To była dłuuuga i szczęśliwa noc - dziewczyny proszę o więcej zwycięstw 8) :wink:
..you got to lose, to know how to win..

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 21 listopada 2004, 19:20

Szymon pisze:
- Byłyśmy niesione dopingiem naszych wspaniałych kibiców - cieszyła się Anna Kędzior. - To dla nich gramy i jesteśmy im bardzo wdzięczne, że zostali przy nas mimo tych porażek i ostatniego miejsca w tabeli. Teraz może być już tylko lepiej - dodała.

To właśnie zachowania kibiców Kubiak obawiał się przed meczem najbardziej. - Są ludzie, dla których warto grać i zwyciężać - przyznał Kubiak.

Zrobiliśmy nawet niezły doping. Trzeba dodac ze nie mieliśmy bębna , który zniknął w niewyjaśnionych oklicznościach. Cieszy fakt ze koszykarki doceniły nasze starania, o czym świadczy powyższa wypowiedź Dolores.
Nawet K. Kubiak odwazył sie na przychylne słowa w kierunku kibiców, co nie zmienia faktu ze powinien odejść ze swojego stanowiska, bo jest nieodpowiedni człowiek na nieodpowiednim miejscu.
(Chociaż z drugiej strony w tym momencie zaden lepszy trener do nas nie przyjdzie). Z resztą zobaczymy jak to będzie.

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 21 listopada 2004, 21:16

Szymon pisze:Cukierki Odra Brzeg - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 6

Choć jest to pierwsza wygrana w sezonie, to radość w Brzegu jest w pełni uzasadniona. Mecz ten spowodował, że Cukierki przesunęły się na 9. pozycję w ligowej tabeli i przy każdym następnym zwycięstwie będą się piąć powoli do góry. Jeżeli doda się do tego fakt, że na pozostałe 11 spotkań, jakie zostały do końca sezonu zasadniczego, aż w siedmiu będą podejmować przeciwniczki u siebie, to realny jest ich awans do play-off z miejsca 5. lub 6.

Cukierki Odra Brzeg - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 66:50 (15:17, 14:15, 19:5, 18:13)

Odra: Proszczenko 16, Kędzior 14, Chełczyńska 13, Drozd 10, Pietraszek 7, Koc 4, Pietrzak 2, Babicka, Hołowczyc, Dąbkowska.

AZS: Żurowska 19, Szott 10, Suwary 9, Czubak 5, Kozdroń 3, Kaszewska 2, Żyłczyńska 2, Smerda, Anaejionu.

źródło: Gazeta Wyborcza

Proponuję, żeby Zarząd Klubu na tydzień przed meczem z Ostrowem
zagipsował panu trenerowi jadaczkę, by znów nie nagadał żenujących głupot lub kogoś a priori nie obraził.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”