Sędziowie
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Sędziowie
Według mnie powinno ich być dwóch. Jak jest trzech to liczba fauli zwiększyła się dwukrotnie i może się zdażyć że nie będzie miał kto grać. Zdażają się też sytuacje, że każdy sędzia widział w akcji coś innego.
Re: Sędziowie
El Guaje pisze:Według mnie powinno ich być dwóch. Jak jest trzech to liczba fauli zwiększyła się dwukrotnie i może się zdażyć że nie będzie miał kto grać. Zdażają się też sytuacje, że każdy sędzia widział w akcji coś innego.
zgadzam się w 100%
POLSCY SĘDZIOWIE TO k**** - każdy to powie!
xyz
- gryglu2
- Amator
- Kontaktowanie:
Re: Sędziowie
psychol#5 pisze:El Guaje pisze:Według mnie powinno ich być dwóch. Jak jest trzech to liczba fauli zwiększyła się dwukrotnie i może się zdażyć że nie będzie miał kto grać. Zdażają się też sytuacje, że każdy sędzia widział w akcji coś innego.
zgadzam się w 100%![]()
POLSCY SĘDZIOWIE TO k**** - każdy to powie!
podzielam zdanie poprzednikow
POLSCY SĘDZIOWIE TO k**** sprzedawczykowie
- Matii
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Prosze, prosze. Jak sedziowe zaczeli robic jaja innym druzynom, to nagle wszyscy kibice uwazaja tak samo i sie jednocza. Wiedzialem, ze w koncu sedziowskie wybryki przeniosa sie rowniez na mecze, gdzie dzialacze maja duzo do powiedzenia w budowaniu ligi. Zastanawiam sie tylko czy ktos wreszcie sie zabierze za tych panow w szarych koszulkach. Wszesniej nikogo to nie interesowalo bo byloo im na reke, ale teraz w waznej walce Wisla-Lotos, dochodzi do tego typu ekscesow, ciekaw jestem jak ten problem polskiego sedziowania zostanie rozwiazany. Czy wreszcie bedzie ktos ocenia surowo ich prace i karal.
...jest jak jest, nie jak powinno być...
...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl
choć nam aktorom być to może trochę nie w smak
...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl
choć nam aktorom być to może trochę nie w smak
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
Powiem szczerze, że w ekstraklasie pod tym względem jest ciężko. Jednak postawcie się w sytuacji kibiców z 1 ligii. Wprowadzili formułę open. Pojawiło się więcej drużyn, co za tym idzie wzrosło zapotrzebowanie na sędziów. Wszyscy teraz wielce mówią 'jestem sędzią w pierwszej lidze kobiet'- niedawno jeszcze problem mieli, żeby wogóle do meczu juniorek dopuścić jednego z drugim. Ale no cóż teraz wielkie pompki mają bo przecież wiadomo.
Dzielą się na wiele kategorii. Są bardzo słabi, słabi i wmiarę
Czasami przechodzą samych siebie
Zauważyłem, szczególnie wśród młodych sędziów brak jakiegokolwiek taktu
Kłócą się z kibicami siedzącymi na trybunach, dyskutują z kierownikami drużyn i tłumaczą dlaczego taka a nie inna decyzja. Może dobrze, że próbują być nadgorliwi ale na miłość boską sędziego decyzja jest niedopodważenia a ci się gubić sami zaczynają i jeszcze tłumaczyć wszystkim na około
Wiadomo są tacy co już myślą, że wszystkie tajniki sędziowania mają i wysoko głowa
Spotkałem się z wieloma komantarzami, że sędziowie przekrecili mecz w 1 lidze. Myśle, że to raczej nie realne. Z prostego powodu... na ekstraklasę przygotowane są góra 4,5 drużyn. Reszta poprostu ogrywa zawodniczki. Więc rozmowa o sprzedawaniu meczy jest conajmniej śmieszna
Jak już widać jakieś głupie sytuacje w wykonaniu gwizdków na parkiecie to jest to poprostu brak umiejętności, słabość a nie 'sprzedawczykowanie' 
Dzielą się na wiele kategorii. Są bardzo słabi, słabi i wmiarę
Czasami przechodzą samych siebie
Zauważyłem, szczególnie wśród młodych sędziów brak jakiegokolwiek taktu
Wiadomo są tacy co już myślą, że wszystkie tajniki sędziowania mają i wysoko głowa
Spotkałem się z wieloma komantarzami, że sędziowie przekrecili mecz w 1 lidze. Myśle, że to raczej nie realne. Z prostego powodu... na ekstraklasę przygotowane są góra 4,5 drużyn. Reszta poprostu ogrywa zawodniczki. Więc rozmowa o sprzedawaniu meczy jest conajmniej śmieszna
- Brodacz
- Żak
- Kontaktowanie:
Powinno być dwóch sędziów ale nie takich jak teraz.Bo dotychczasowa obsada meczy przypominała raczej parade niewidomych
(nie obrażając ludzi którzy nie widzą).Sędziowie powinni zostać dwaj ale dobrze przygotowani do tej roli.Zmienic też trzeba delegatów którzy ni cnie robia przy stolikach biorąc za to pieniądze
Narazie polscy sedziowie (nie wszyscy) zasługuja na miano debili lub conajmniej półgłówków
[/img]
Ja go znam to jest ten no...
-
Don Igłata
- Młodzik
jak jest ich dwóch to się często dogadać między sobą nie mogą, a co dopiero trzech? wystarczyłoby dwóch, ale takich co się przykładają i widzą to, co jest, a nie to, czego nie ma i vice versa. bo jak do dwóch kiepściuchów dorzucą "w prezencie" jeszcze jednego takiego samego, to ja za takie "poprawianie" dziękuję... zwłaszcza, że to przecież kluby tym panom płacą.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”