Sędziowie

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Ilu sędziów:

dwóch
46
56%
trzech
36
44%

Liczba głosów: 82

Awatar użytkownika
El Guaje
Kadet

Sędziowie

Postautor: El Guaje » 31 marca 2006, 14:23

Według mnie powinno ich być dwóch. Jak jest trzech to liczba fauli zwiększyła się dwukrotnie i może się zdażyć że nie będzie miał kto grać. Zdażają się też sytuacje, że każdy sędzia widział w akcji coś innego.

Filippo
Żak

Re: Sędziowie

Postautor: Filippo » 31 marca 2006, 14:56

El Guaje pisze:Według mnie powinno ich być dwóch. Jak jest trzech to liczba fauli zwiększyła się dwukrotnie i może się zdażyć że nie będzie miał kto grać. Zdażają się też sytuacje, że każdy sędzia widział w akcji coś innego.

zgadzam się w 100% :wink:

POLSCY SĘDZIOWIE TO k**** - każdy to powie! :twisted:
xyz

Awatar użytkownika
gryglu2
Amator
Kontaktowanie:

Re: Sędziowie

Postautor: gryglu2 » 31 marca 2006, 15:06

psychol#5 pisze:
El Guaje pisze:Według mnie powinno ich być dwóch. Jak jest trzech to liczba fauli zwiększyła się dwukrotnie i może się zdażyć że nie będzie miał kto grać. Zdażają się też sytuacje, że każdy sędzia widział w akcji coś innego.

zgadzam się w 100% :wink:

POLSCY SĘDZIOWIE TO k**** - każdy to powie! :twisted:

podzielam zdanie poprzednikow

POLSCY SĘDZIOWIE TO k**** sprzedawczykowie
Obrazek

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 31 marca 2006, 15:14

Prosze, prosze. Jak sedziowe zaczeli robic jaja innym druzynom, to nagle wszyscy kibice uwazaja tak samo i sie jednocza. Wiedzialem, ze w koncu sedziowskie wybryki przeniosa sie rowniez na mecze, gdzie dzialacze maja duzo do powiedzenia w budowaniu ligi. Zastanawiam sie tylko czy ktos wreszcie sie zabierze za tych panow w szarych koszulkach. Wszesniej nikogo to nie interesowalo bo byloo im na reke, ale teraz w waznej walce Wisla-Lotos, dochodzi do tego typu ekscesow, ciekaw jestem jak ten problem polskiego sedziowania zostanie rozwiazany. Czy wreszcie bedzie ktos ocenia surowo ich prace i karal.
...jest jak jest, nie jak powinno być...

...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl
choć nam aktorom być to może trochę nie w smak

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 31 marca 2006, 15:30

Powiem szczerze, że w ekstraklasie pod tym względem jest ciężko. Jednak postawcie się w sytuacji kibiców z 1 ligii. Wprowadzili formułę open. Pojawiło się więcej drużyn, co za tym idzie wzrosło zapotrzebowanie na sędziów. Wszyscy teraz wielce mówią 'jestem sędzią w pierwszej lidze kobiet'- niedawno jeszcze problem mieli, żeby wogóle do meczu juniorek dopuścić jednego z drugim. Ale no cóż teraz wielkie pompki mają bo przecież wiadomo.
Dzielą się na wiele kategorii. Są bardzo słabi, słabi i wmiarę ;)
Czasami przechodzą samych siebie ;)

Zauważyłem, szczególnie wśród młodych sędziów brak jakiegokolwiek taktu :) Kłócą się z kibicami siedzącymi na trybunach, dyskutują z kierownikami drużyn i tłumaczą dlaczego taka a nie inna decyzja. Może dobrze, że próbują być nadgorliwi ale na miłość boską sędziego decyzja jest niedopodważenia a ci się gubić sami zaczynają i jeszcze tłumaczyć wszystkim na około ;)

Wiadomo są tacy co już myślą, że wszystkie tajniki sędziowania mają i wysoko głowa ;)

Spotkałem się z wieloma komantarzami, że sędziowie przekrecili mecz w 1 lidze. Myśle, że to raczej nie realne. Z prostego powodu... na ekstraklasę przygotowane są góra 4,5 drużyn. Reszta poprostu ogrywa zawodniczki. Więc rozmowa o sprzedawaniu meczy jest conajmniej śmieszna ;) Jak już widać jakieś głupie sytuacje w wykonaniu gwizdków na parkiecie to jest to poprostu brak umiejętności, słabość a nie 'sprzedawczykowanie' ;)

Awatar użytkownika
Brodacz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Brodacz » 31 marca 2006, 15:38

Powinno być dwóch sędziów ale nie takich jak teraz.Bo dotychczasowa obsada meczy przypominała raczej parade niewidomych :? (nie obrażając ludzi którzy nie widzą).Sędziowie powinni zostać dwaj ale dobrze przygotowani do tej roli.Zmienic też trzeba delegatów którzy ni cnie robia przy stolikach biorąc za to pieniądze :evil: Narazie polscy sedziowie (nie wszyscy) zasługuja na miano debili lub conajmniej półgłówków :? :evil: [/img]
Ja go znam to jest ten no...:)

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 31 marca 2006, 16:15

Wystarczy juz 2 partaczy na boisku, po co trzeci, chyba tylko po to zeby nas denerwowac.
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 31 marca 2006, 16:40

zdecydowanie dwojka idiotow wystarczy. nie chce obrazac sedziow ktorzy wiedza co robia ale jak sie popatrzy na mecz w stylu CCC-WISŁA to zalamka. zamojski...

MOJ UKOCHANY ZESTAWIK SEDZIOWSKI... KARINKA I WACEK
Obrazek

Awatar użytkownika
El Guaje
Kadet

Postautor: El Guaje » 31 marca 2006, 16:42

Co tak się przyczepiliśćie do Zamojskiego?

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 31 marca 2006, 16:49

El Guaje pisze:Co tak się przyczepiliśćie do Zamojskiego?

Bo jest najgorszym sędzią jakiego widziałem, ostatni przyklad to własnie Wisełka-CCC.To była parodia a nie sędziowanie.
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 31 marca 2006, 16:54

...dokładnie!
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasny:)
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Jasny:) » 31 marca 2006, 17:12

JA osobiście uważam ,że powinno być 3 sedziów ,ponieważ bedzie napewno lepsze sędziowanie i mniej brutalna gra"wszyscy wiemy chyba dlaczego...?" :D :)

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 31 marca 2006, 18:12

Jasny:) pisze:JA osobiście uważam ,że powinno być 3 sedziów ,ponieważ bedzie napewno lepsze sędziowanie i mniej brutalna gra"wszyscy wiemy chyba dlaczego...?" :D :)

To może czterech! Lepsze sędziowanie, jeszcze mniej brutalna gra - z tym, że nie wiem dlaczego :lol:
A na poważnie 2 starczy.

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 31 marca 2006, 18:29

jak dla mnie "1" wystarczy, bedzie sie lepiej przykladal:D:D a tak na serio do dwoch
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

pix
Żak

Postautor: pix » 31 marca 2006, 22:06

jak jest ich dwóch to się często dogadać między sobą nie mogą, a co dopiero trzech? wystarczyłoby dwóch, ale takich co się przykładają i widzą to, co jest, a nie to, czego nie ma i vice versa. bo jak do dwóch kiepściuchów dorzucą "w prezencie" jeszcze jednego takiego samego, to ja za takie "poprawianie" dziękuję... zwłaszcza, że to przecież kluby tym panom płacą.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”