Turniej w Polkowicach
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
Turniej w Polkowicach
W minionym tygodniu doszło do rozmów koszykarek CCC z zarządem klubu. – Może się okazać, że będzie mała rewolucja kadrowa. Być może zatrudnimy nawet pięć nowych zawodniczek – ujawnia plany transferowe prezes CCC Krzysztof Korsak. Dwie już są – jeszcze przed zakończeniem sezonu klub podpisał umowy z utalentowanymi absolwentkami SMS Łomianki - Anną Pietrzak i Martą Gajewską. Do tego grona dołączą kolejne nowe koszykarki, być może z zagranicy. – Mamy oferty koszykarek m.in. z Kazachstanu, Rosji czy Hiszpanii – chwali się Korsak. Być może w zespole pojawią się kolejne młode talenty po dwudniowym campie, który odbędzie się w Polkowicach pod koniec tygodnia. Trwają natomiast rozmowy z zawodniczkami, które w zakończonym sezonie reprezentowały barwy CCC. Raczej nie zobaczymy już w drużynie Anny Marczewskiej, Edyty Koryzny i Agnieszki Pazur.
-Nieprzyjęły zaproponowanych przez nas warunkow - tłumaczy szef polkowickiego klubu.Wziaż waha sie Agnieszka Jaroszewicz. Natomiast chęć pozostania w Polkowicach na kolejny sezon wyraziły Ilona Jasnowska, Juztyna Jeziorna, Olga Żytomirska i Magdalena Pietrzak. Kontrakt przedłuży też raczej kontuzjowana Agata Nowacka. Nie wiadomo natomiast , co z dotychczasowa liderka zespołu Ela Trzesniewska.
-Chcemy,żeby Ela zostala- deklaruje Korsak. Nieoficjalnie wiadomo, że środkowa kusi m.in. mistrz Polski, krakowska IWsła, która zagra w eurolidze
Słowo Sportowe
-Nieprzyjęły zaproponowanych przez nas warunkow - tłumaczy szef polkowickiego klubu.Wziaż waha sie Agnieszka Jaroszewicz. Natomiast chęć pozostania w Polkowicach na kolejny sezon wyraziły Ilona Jasnowska, Juztyna Jeziorna, Olga Żytomirska i Magdalena Pietrzak. Kontrakt przedłuży też raczej kontuzjowana Agata Nowacka. Nie wiadomo natomiast , co z dotychczasowa liderka zespołu Ela Trzesniewska.
-Chcemy,żeby Ela zostala- deklaruje Korsak. Nieoficjalnie wiadomo, że środkowa kusi m.in. mistrz Polski, krakowska IWsła, która zagra w eurolidze
Słowo Sportowe
Ostatnio zmieniony 16 września 2006, 13:11 przez ginda, łącznie zmieniany 1 raz.
- hellraiser
- Junior
Re: MAŁA Rewolucja w Polkowicach
ginda pisze:W minionym tygodniu doszło do rozmów koszykarek CCC z zarządem klubu. – Może się okazać, że będzie mała rewolucja kadrowa. Być może zatrudnimy nawet pięć nowych zawodniczek – ujawnia plany transferowe prezes CCC Krzysztof Korsak. Dwie już są – jeszcze przed zakończeniem sezonu klub podpisał umowy z utalentowanymi absolwentkami SMS Łomianki - Anną Pietrzak i Martą Gajewską. Do tego grona dołączą kolejne nowe koszykarki, być może z zagranicy. – Mamy oferty koszykarek m.in. z Kazachstanu, Rosji czy Hiszpanii – chwali się Korsak. Być może w zespole pojawią się kolejne młode talenty po dwudniowym campie, który odbędzie się w Polkowicach pod koniec tygodnia. Trwają natomiast rozmowy z zawodniczkami, które w zakończonym sezonie reprezentowały barwy CCC. Raczej nie zobaczymy już w drużynie Anny Marczewskiej, Edyty Koryzny i Agnieszki Pazur.
Słowo Sportowe
Ciekawe w którą strone pójdzie ta rewolucja.W dobrą czy powtórka z Gdyni.
Trześniewska w Wisle.Wielebnowska napewno w Wisle.Coś niezłą ekipe buduje Wisła czyli typową na Euroligę

Nie wiadomo natomiast , co z dotychczasowa liderka zespołu Ela Trzesniewska.
-Chcemy,żeby Ela zostala- deklaruje Korsak. Nieoficjalnie wiadomo, że środkowa kusi m.in. mistrz Polski, krakowska Wisła, która zagra w eurolidze
a tym to jestem zaskoczona muszę przyznać
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Ciekawe co na to Natalka:), gdyby to była prawda
sory, musiałam
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
- Edzia
- Junior
- Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P
Ja myślę, że gdyby Ela przeszła do Wisły, to musiałaby się liczyć z rolą drugoplanową. Choć ten sezon miała raczej dobry, to wiadomo jak 'gra' Wisła.
A kusić Elę mogą i względy finansowe, i czysto sportowe (np. zakończenie kariery tytułem mistrzowskim i grą z 'jako-takimi' sukcesami w Eurolidze).
No, zobaczymy. W każdym bądź razie mnie cieszą wzmożone ruchy transferowe. W końcu są jakieś atrakcje poza Amerykankami w Lotosie czy Wiśle
.
A kusić Elę mogą i względy finansowe, i czysto sportowe (np. zakończenie kariery tytułem mistrzowskim i grą z 'jako-takimi' sukcesami w Eurolidze).
No, zobaczymy. W każdym bądź razie mnie cieszą wzmożone ruchy transferowe. W końcu są jakieś atrakcje poza Amerykankami w Lotosie czy Wiśle
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
Edzia pisze:Ja myślę, że gdyby Ela przeszła do Wisły, to musiałaby się liczyć z rolą drugoplanową. Choć ten sezon miała raczej dobry, to wiadomo jak 'gra' Wisła.
No, zobaczymy. W każdym bądź razie mnie cieszą wzmożone ruchy transferowe. W końcu są jakieś atrakcje poza Amerykankami w Lotosie czy Wiśle.
może uściślisz swoją wypowiedź??
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

A co z wymogiem by w przyszłym sezonie na parkiecie byla przynajmniej jedna Polka w zespole? Ma obowiazywac? Bo jesli tak, to pozyskanie duetu Trzesniewska-Wielebnowska praktycznie rozwiazywałoby nam ten problem.
Za pania Ela nie przepadam, ale napewno ciagle jest klasowa zawodniczka i dobrze wykorzystana moglaby nam sie przydac.
Za pania Ela nie przepadam, ale napewno ciagle jest klasowa zawodniczka i dobrze wykorzystana moglaby nam sie przydac.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”