Turniej w Polkowicach

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Turniej w Polkowicach

Postautor: ginda » 15 maja 2006, 14:33

W minionym tygodniu doszło do rozmów koszykarek CCC z zarządem klubu. – Może się okazać, że będzie mała rewolucja kadrowa. Być może zatrudnimy nawet pięć nowych zawodniczek – ujawnia plany transferowe prezes CCC Krzysztof Korsak. Dwie już są – jeszcze przed zakończeniem sezonu klub podpisał umowy z utalentowanymi absolwentkami SMS Łomianki - Anną Pietrzak i Martą Gajewską. Do tego grona dołączą kolejne nowe koszykarki, być może z zagranicy. – Mamy oferty koszykarek m.in. z Kazachstanu, Rosji czy Hiszpanii – chwali się Korsak. Być może w zespole pojawią się kolejne młode talenty po dwudniowym campie, który odbędzie się w Polkowicach pod koniec tygodnia. Trwają natomiast rozmowy z zawodniczkami, które w zakończonym sezonie reprezentowały barwy CCC. Raczej nie zobaczymy już w drużynie Anny Marczewskiej, Edyty Koryzny i Agnieszki Pazur.
-Nieprzyjęły zaproponowanych przez nas warunkow - tłumaczy szef polkowickiego klubu.Wziaż waha sie Agnieszka Jaroszewicz. Natomiast chęć pozostania w Polkowicach na kolejny sezon wyraziły Ilona Jasnowska, Juztyna Jeziorna, Olga Żytomirska i Magdalena Pietrzak. Kontrakt przedłuży też raczej kontuzjowana Agata Nowacka. Nie wiadomo natomiast , co z dotychczasowa liderka zespołu Ela Trzesniewska.
-Chcemy,żeby Ela zostala- deklaruje Korsak. Nieoficjalnie wiadomo, że środkowa kusi m.in. mistrz Polski, krakowska IWsła, która zagra w eurolidze
Słowo Sportowe
Ostatnio zmieniony 16 września 2006, 13:11 przez ginda, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Re: MAŁA Rewolucja w Polkowicach

Postautor: hellraiser » 15 maja 2006, 14:46

ginda pisze:W minionym tygodniu doszło do rozmów koszykarek CCC z zarządem klubu. – Może się okazać, że będzie mała rewolucja kadrowa. Być może zatrudnimy nawet pięć nowych zawodniczek – ujawnia plany transferowe prezes CCC Krzysztof Korsak. Dwie już są – jeszcze przed zakończeniem sezonu klub podpisał umowy z utalentowanymi absolwentkami SMS Łomianki - Anną Pietrzak i Martą Gajewską. Do tego grona dołączą kolejne nowe koszykarki, być może z zagranicy. – Mamy oferty koszykarek m.in. z Kazachstanu, Rosji czy Hiszpanii – chwali się Korsak. Być może w zespole pojawią się kolejne młode talenty po dwudniowym campie, który odbędzie się w Polkowicach pod koniec tygodnia. Trwają natomiast rozmowy z zawodniczkami, które w zakończonym sezonie reprezentowały barwy CCC. Raczej nie zobaczymy już w drużynie Anny Marczewskiej, Edyty Koryzny i Agnieszki Pazur.
-Nieprzyjęły zaproponowanych przez nas warunkow - tłumaczy szef polkowickiego klubu.Wziaż waha sie Agnieszka Jaroszewicz. Natomiast chęć pozostania w Polkowicach na kolejny sezon wyraziły Ilona Jasnowska, Juztyna Jeziorna, Olga Żytomirska i Magdalena Pietrzak. Kontrakt przedłuży też raczej kontuzjowana Agata Nowacka. Nie wiadomo natomiast , co z dotychczasowa liderka zespołu Ela Trzesniewska.
-Chcemy,żeby Ela zostala- deklaruje Korsak. Nieoficjalnie wiadomo, że środkowa kusi m.in. mistrz Polski, krakowska IWsła, która zagra w eurolidze
Słowo Sportowe

Ciekawe w którą strone pójdzie ta rewolucja.W dobrą czy powtórka z Gdyni.

Trześniewska w Wisle.Wielebnowska napewno w Wisle.Coś niezłą ekipe buduje Wisła czyli typową na Euroligę
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 15 maja 2006, 14:46

Nie wiadomo natomiast , co z dotychczasowa liderka zespołu Ela Trzesniewska.
-Chcemy,żeby Ela zostala- deklaruje Korsak. Nieoficjalnie wiadomo, że środkowa kusi m.in. mistrz Polski, krakowska Wisła, która zagra w eurolidze

a tym to jestem zaskoczona muszę przyznać :shock:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 15 maja 2006, 14:49

ja ta sadze ze Ela zostanie
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 15 maja 2006, 15:03

Mnie też się to mało prawdopodobne wydaje ten news z Elą. Ciekawe co na to Natalka:), gdyby to była prawda.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 15 maja 2006, 15:04

Ciekawe co na to Natalka:), gdyby to była prawda

:lol: :lol: :lol:

:mrgreen:

sory, musiałam :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 15 maja 2006, 15:10

A mnie się to już gdzieś obiło o uszy ;) czyli kto wie ... 8)
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 15 maja 2006, 15:23

Czesia i Aga Pazur na pewno nie zagrają w przyszlym sezonie w barwach CCC. odnośnie Edzi trudno cokolwiek powiedziec, gdyz dopiero dzis rozmawiala z prezesem, bo wczesniej jej nie było (pobyt w USA).

Awatar użytkownika
Natalka#6
Nowy na forum

Postautor: Natalka#6 » 15 maja 2006, 15:27

Oczywiście, że nie wierze w tego newsa!!!!!

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 15 maja 2006, 15:54

pisze w artykule ze nieoficjalnie wiadomo, wiec nie biore sobie tego tak do serca
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 15 maja 2006, 16:12

Ja myślę, że gdyby Ela przeszła do Wisły, to musiałaby się liczyć z rolą drugoplanową. Choć ten sezon miała raczej dobry, to wiadomo jak 'gra' Wisła.
A kusić Elę mogą i względy finansowe, i czysto sportowe (np. zakończenie kariery tytułem mistrzowskim i grą z 'jako-takimi' sukcesami w Eurolidze).

No, zobaczymy. W każdym bądź razie mnie cieszą wzmożone ruchy transferowe. W końcu są jakieś atrakcje poza Amerykankami w Lotosie czy Wiśle :wink:.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 15 maja 2006, 16:38

Edzia pisze:Ja myślę, że gdyby Ela przeszła do Wisły, to musiałaby się liczyć z rolą drugoplanową. Choć ten sezon miała raczej dobry, to wiadomo jak 'gra' Wisła.
A kusić Elę mogą i względy finansowe, i czysto sportowe (np. zakończenie kariery tytułem mistrzowskim i grą z 'jako-takimi' sukcesami w Eurolidze).

No, zobaczymy. W każdym bądź razie mnie cieszą wzmożone ruchy transferowe. W końcu są jakieś atrakcje poza Amerykankami w Lotosie czy Wiśle :wink:.

może uściślisz swoją wypowiedź??
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 15 maja 2006, 16:41

A co z wymogiem by w przyszłym sezonie na parkiecie byla przynajmniej jedna Polka w zespole? Ma obowiazywac? Bo jesli tak, to pozyskanie duetu Trzesniewska-Wielebnowska praktycznie rozwiazywałoby nam ten problem.

Za pania Ela nie przepadam, ale napewno ciagle jest klasowa zawodniczka i dobrze wykorzystana moglaby nam sie przydac.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 15 maja 2006, 16:41

Dobrze wiesz, co mam na myśli. A specjalnie nie napisałam wprost, bo nie jest moim celem kolejne wypominanie faktu czy tesh wszczynanie na nowo bezsensownego sporu.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 15 maja 2006, 16:46

to może było lepiej pomyśleć wcześniej... :?
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”