Co słychać w MTK Polfie?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Co słychać w MTK Polfie?

Postautor: Wojteg » 25 maja 2006, 11:33

PZU Polfa Pabianice szuka nowych zawodniczek

Obrazek
Gabriela Toma odeszła z PZU Polfy
Fot. Tomasz Stańczak /AG

Na razie dwie koszykarki przedłużyły kontrakty

Szefom sekcji koszykarskiej trzeciej drużyny ubiegłego sezonu udało się namówić do pozostania w Pabianicach Agnieszkę Pałkę i Emilię Lamparską. - Doszliśmy do porozumienia także z Sylwią Wlaźlak - informuje Tomasz Herkt, trener PZU Polfy.

Przypomnijmy, że zaraz po zakończeniu rozgrywek zapadła decyzja o odejściu Gabrieli Tomy, Karli da Costy i Micaeli Martins Jacintho. Toma po kilku latach występów w polskich zespołach postanowiła wrócić do Rumunii. Jeżeli chodzi o Brazylijki, to szkoleniowcy i działacze PZU Polfy zrezygnowali z da Costy, która poprzedni sezon miała słabszy od poprzedniego, pierwszego w pabianickim zespole. Chętnie zatrzymaliby jednak Jacintho, znakomicie prezentującą się w spotkaniach o brązowy medal z CCC Polkowice. Ale brazylijska skrzydłowa chce występować w tamtejszej lidze. - Nie będzie łatwo jej zastąpić - uważa Herkt.

Ważne umowy na następny rok mają Beata Krupska-Tyszkiewicz Leona Krystofova, Alicja Perlińska, Olga Pantelejewa i juniorki - Marta Hałęza, Małgorzata Kudłak, Anita Szemraj i Irmina Mazurek. Szkoleniowiec zapowiada, że przed nowym sezonem będzie chciał sprowadzić zawodniczki na pozycje trzy i cztery, czyli zmienniczkę dla Lamparskiej i następczynię Tomy. Nie chce jednak zdradzić ich nazwisk. Zapewnił jednak, że będą to koszykarki wysokiej klasy. - To, czy trafią one do Pabianic, zależy od możliwości finansowych klubu - nie ukrywa Herkt.

Wśród ewentualnych kandydatek wymienia się m.in. Marinę Kress, mistrzynię Polski z Wisły Karków. 26-letnia Białorusinka (192 cm wzrostu) już pod koniec ubiegłego roku miała pojawić się w Pabianicach, ale działacze krakowskiego klubu nie zgodzili się na jej odejście. Białorusinka nie ukrywa, że ma także propozycje z ligi rosyjskiej.

Pabianiczanki będą trenować do końca maja. Później trenerzy zaplanowali dwumiesięczne urlopy, a przygotowania do nowego sezonu drużyna rozpocznie 1 sierpnia.

jw (Gazeta Wyborcza)
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2006, 10:35 przez Wojteg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 25 maja 2006, 11:59

przyda się następczyni Tomy. Oby była lepsza :!:

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 25 maja 2006, 12:22

Ważne umowy na następny rok mają Beata Krupska-Tyszkiewicz Leona Krystofova, Alicja Perlińska, Olga Pantelejewa i juniorki - Marta Hałęza, Małgorzata Kudłak, Anita Szemraj i Irmina Mazurek.

Tak i ciekawe co im to daje skoro grzeja ławę.
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 25 maja 2006, 13:30

Dla nich byłoby najlepiej grać cały czas w juniorkach lub przejść do jakiegoś klubu. Chyba, że któraś z nich przebojem wejdzie do pierwszego zespołu.

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 25 maja 2006, 13:37

ziutek_pabianice pisze:Dla nich byłoby najlepiej grać cały czas w juniorkach lub przejść do jakiegoś klubu. Chyba, że któraś z nich przebojem wejdzie do pierwszego zespołu.

Moim zdaniem idealnym wyjsciem byłaby druga druzyna grajaca w I lidze. Plany były ale zawsze coś stawało na przeszkodzie. Pewnie teraz także nic z tego nie wyjdzie.

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 25 maja 2006, 14:03

A ja przypominam, że trener obiecał częściej wpuszczać młode na parkiet :).

Raz słowa dotrzymał, wierzę, że i teraz tak będzie.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 25 maja 2006, 14:42

Nie wiem, która informacja bardziej zabawna: Szpila w Toruniu, czy Kress w Pabianicach.

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 25 maja 2006, 15:10

fearless pisze:Nie wiem, która informacja bardziej zabawna: Szpila w Toruniu, czy Kress w Pabianicach.

Myśle ze Szpila w Toruniu :)
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 25 maja 2006, 21:13

... brazylijska skrzydłowa chce występować w tamtejszej lidze. - Nie będzie łatwo jej zastąpić - uważa Herkt.

a we wcześniejszych wywiadach mówił że nie wytrzymywała obciążeń i grała nierówno i jej nie chcą.

Gdzie prawda? ... Pewnie po środku. :wink:

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 25 maja 2006, 21:46

Świetny pomysł z tą drugą drużyną w 1 lidze :!: Ale działacze pewnie nawet o tym nie pomyślą, albo zabraknie pieniędzy. Bądźmy jednak w dobrej myśli. To naprawdę dobre rozwiązanie, a myślę, że na mecze drugiej drużyny w 1 lidze też przychodziliby kibice.

Kibic MRKS-U
Amator

Postautor: Kibic MRKS-U » 26 maja 2006, 11:20

ziutek_pabianice pisze:Świetny pomysł z tą drugą drużyną w 1 lidze :!: Ale działacze pewnie nawet o tym nie pomyślą, albo zabraknie pieniędzy. Bądźmy jednak w dobrej myśli. To naprawdę dobre rozwiązanie, a myślę, że na mecze drugiej drużyny w 1 lidze też przychodziliby kibice.

No to by było coś :D I dziewczyny by w końcu troche pograły w tych meczach :D Ale znając naszysz działaczy to nawet o tym nie myślą :?
Niezwyciężone niebiesko-biało zielone !

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 26 maja 2006, 15:11

No wiec wlasnie pan prezes powiedzial ze jak juniorki cos osiagna to wprowadzi je do 1 ligi(ciekawe pozyjemy zobaczymy) :D :D :D :D a fajnie by bylo poogladac dziewczynyw akcji

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 27 maja 2006, 11:15

Ja wiem co nie co.I chodza słuchy o I lidze,ale to jeszcze duzo wody musi upłynąc w Dobrzynce.
Co do trenera to fakt obiecał i mam nadzieje ze dotrzyma obietnicy.A z tego co sie orientuje to niewiadomo czy niektore z "młodych" maja ochote kontynuowac kariere u nas.
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 27 maja 2006, 12:32

Pewnie zaraz o tym słuch zaginie :?

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 27 maja 2006, 14:28

Gwynbleidd pisze:Ja wiem co nie co.I chodza słuchy o I lidze,ale to jeszcze duzo wody musi upłynąc w Dobrzynce.
Co do trenera to fakt obiecał i mam nadzieje ze dotrzyma obietnicy.A z tego co sie orientuje to niewiadomo czy niektore z "młodych" maja ochote kontynuowac kariere u nas.

ano wlasnie i nie wiadomo czy klub bedzie chcial "wlozyc"pieniadze w 1 lige.Mam taka nadzieje ze zdobedziemy mistrza i władze pomysla troche o mlodziezy i wkoncu stanie sie ta 1 liga

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”