Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 31 maja 2006, 09:56

Waldi pisze:A gdzie będzie grała Marina ?

pewnie w Pabianicach :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 31 maja 2006, 10:30

Waldi pisze:A gdzie będzie grała Marina ? Wczoraj miało się to wyjaśnić.

I wyjasniło. Odchodzi z Wisły ale do Rosji a nie do Pabianic.

Mam wiec nadzieje ze zostanie popdisany nowy kontrakt z Ivą.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 31 maja 2006, 11:00

Greebo pisze:
fearless pisze:Dobra
Popytałem trochę o Dominique na amerykańskim forum. Z wypowiedzi dotychczasowych podobały mi się takie sformułowania:

to zawodniczka, dla której nr 1 jest drużyna.
oraz, że ona zacharowywuje się i odda jej serce.

Hmm mam nadizeje ze potwierdzi te cechy w Polsce. 2 k;lasowe, a na dodatek profesjonalnie podchodzace do gry koszykarki made in USA to skarb. W Izraelu została wybrana najlepszym obronca sezonu a jej zespol zdobył tytuł mistrzowski.. nie mam nic przeciwko by sytuacja sie powtorzyla ;-)

Jak na razie:

Lotos: ?-Nolan, Jokovic, Kobryn-? rezerwa: Pawlak-?-Vesolovsky, Leciejewska-?

Wisła: Skerovic,Canty,DeForge,Wielebnowska,Vilipic rzerwa: ?-Krawiec, Trafimava, Trzesniewska -?

Wyglada na rownie ciekawe pojedynki co w tym sezonie, a stojace chyba na wyzszym poziomie. Szkoda tylko ze raczej reszta ligi zostanie z tyłu..

Mam nadzieje ze z tą Vesolovsky to żart.
]jestem bardzo przeczulony na armie zawodniczek typu:Veselovski,Kress (bez urazy),Sarenac,Guneva,Trzesniewska,Jokovic itp.

Dla mnie to albo powinny być przyszłosciowe i już 'coś' potrafiące typu:Pera,Vodopiabnova,Kobryn
albo zajebiste typu Skera,Biba,De Forge,

A co do Vilipic to jest b.dobra zawodniczka.Ale mówię że bedzie jej cholernie trudno w walce z amerykankamiz inych drużyn
A no Trzesniewską to ja nie liczę a Wielebnowska to średniak nad średniaki i średniakiem pozostanie (znowu bez urazy).Może Pera podpisze.Będzie to jak zbawienie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fufurek
Młodzik

Postautor: Fufurek » 31 maja 2006, 14:05

Najsympatyczniejsza, wiecznie uśmiechnięta zawodniczka, której możemy zawdzięczać złoto odeszła z szeregów Białej Gwiazdy.
Oby tam dalej rozwijała swoją karierę :)
Mania powodzenia!

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 31 maja 2006, 18:59

Canty, Wielebnowska, Vilipić i Trześniewska zawodniczkami Wisły

30 maja - Znamy już nazwiska czterech zawodniczek, które wzmocnią Wisłę Can-Pack przed nowym sezonem. Pod Wawel powraca Anna Wielebnowska, postanowiono sięgnąć po doświadczoną Elżbietę Trześniewską. Koszykarką Wisły będzie Dominique Canty z Houston Comets a także reprezentantka Bośni i Hercegowiny - Daliborka Vilipić.

Anny Wielebnowskiej nikomu przedstawiać nie trzeba. Reprezentantka Polski po czterech latach spędzonych w belgijskim klubie Dexia Namur, regularnym uczestniku rozgrywek Euroligi, wraca do hali przy ul. Reymonta. W ostatnim sezonie w Eurolidze "Wielebna" notowała średnią 10,1 punktów; 4,6 zbiórek oraz 1,3 przechwytów. Anna Wielebnowska gra na pozycji silnej skrzydłowej lub centra.

Nową gwiazdą zespołu może zostać grająca na pozycjach 1, 2 lub 3 Amerykanka Dominique Canty, reprezentująca od czterech sezonów zespół Houston Commets. W Europie reprezentowała w 2004 roku Spartak Moskwa, a w zeszłym sezonie Hapoel Tel Aviv. Urodzona w 1977 roku Canty mierzy 175 cm i waży niespełna 74 kg. W lidze WNBA rzucała w zeszłym sezonie 8,2 pkt na mecz; notowała 3,1 asysty i 3,3 zbiórki. Obecny sezon (dopiero trzy mecze) rozpoczęła z jeszcze lepszymi wskaźnikami.

Zawodniczką naszego klubu będzie także Daliborka Vilipić z Bośni i Hercegowiny. Vilipić to typowy gracz na pozycji centra, mierzy 195 cm przy wadze 94 kg. Ostatni sezon spędziła w uczestniczącym w Pucharze Europy izraelskim klubie Anda Ramat Hasharon. Wcześniej występowała w węgierskim MiZo-Pecs oraz włoskiej Lavezzini Parma.

Wisła uzgodniła także warunki z doświadczoną reprezentantką Polski, Elżbietą Trześniewską, która tak "napsuła krwi" naszej drużynie podczas półfinałowej rozgrywki z CCC Polkowice.

Jak wiadomo umowy z Wisłą przedłużyły Jelena Skerović oraz Anna DeForge. W Krakowie pozostaje także Natalyia Trafimava, która już teraz podtrzymuje formę treningami indywidualnymi w hali Wisły.

http://www.wislacanpack.pl/home/?akcja=news&id=360
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 01 czerwca 2006, 10:54

W telegazecie przeczytałem info o składzie Wisły. Były transfery +zawodniczki które są w klubie + zapowiedz Ludwika że klub chce jeszcze podpisać kontrakt z Radwan .Zła wiadomość że nic nie było o Perze.

Oto skład na dziś (kolejność przypadkowa):
1.Vilipic
2.Wielebnowska
3.Trześniewska
4.Canty
5.Gburczyk
6.Skera
7.Krawiec
8.Trafimova
9.Skorek
10.De Forge
11.Radwan (?)
12 ?????????
Ciekawe kto będzie tą 12 .Pewnie nie Pera ,raczej zmienniczka dla Skery bo jakoś trudno mi uwierzyć aby zawodniczka z WNBA była sprowadzona na ławkę.
Co do celu:
FF zapomnijmy. Takie pojedyncze głosy pojawiały się. Ale traktuję je jak żart.
Celem jest II runda (ósemka)
Ja powiem tak- chciałbym aby Wisłą wyszła spokojnie z grupy z przynajmniej zerowym bilansem zwycięstwa-porażki .A potem zobaczymy....

Kilka rzeczy mnie dziwi (szczególnie dwie)

Po co Radwan i Gburczyk??? Przeciwko słabszym zespołom z PLKK. Myślę że i bez nich Wisłą sobie by poradziła z palcem w....A tak ich rola ogranicza się jedynie do zabierania czasu Skorek czy Błaszczyk.

Nie zgadzam się też z fearlessem że Wisła ma zajebisty obwód a środkowe wystarczą że coś tam zrobią pożytecznego w czasie meczu. Znakomity obwód względem kogo?? Nie-euroligowych drużyn z naszej ligi-na pewno ,Lotosu-być może też. Ale weźmy takie zespoły :USVO,Bourges,Brno,Samara,UMMC,Valencja,Spartak,Pecs,Wilno (a tu już 9 zespołów). One też mają/będą mieli świetne obwody i czy Wisła ma jakiś super lepszy od nich. Moim zdaniem Wisła ma na obwód: b.dobrym euroligowym poziomie. Ale czy tamte zespoły będą budować się pod koszem na zasadzie: niech coś zbierze ,coś dobiją a będzie dobrze .Dlatego podtrzymuję zdanie brak silnej podkoszowej zawodniczki z WNBA to duży błąd. (zamiast Canty)
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 01 czerwca 2006, 10:56

hellraiser pisze: .Zła wiadomość że nic nie było o Perze.

Perovanovic zostanie jesli klub nie zakupi innej zawodniczki na jej miejsce. Mietta mowil ze nie pasuje Omaniciowi do koncepcji zespolu.

Po co Radwan i Gburczyk??? Przeciwko słabszym zespołom z PLKK. Myślę że i bez nich Wisłą sobie by poradziła z palcem w....A tak ich rola ogranicza się jedynie do zabierania czasu Skorek czy Błaszczyk.

my w Krakowie tez sie nad tym zastanawiamy
PS: nie Błaszczyk tylko Błaszczak ;)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 01 czerwca 2006, 14:09

Kress nie dla Wisły

Marina Kress nie będzie w przyszłym sezonie koszykarką Wisły Can-Pack. Białorusinka wybrała ofertę Dynama Nowosybirsk. - Potrzebujemy na jej miejsce wysokiej zawodniczki, dobrze rzucającej za trzy punkty. Takiej koszykarki będziemy jeszcze

szukać - powiedział prezes Wisły Kraków Ludwik Miętta-Mikołajewicz. Czy jej miejsce zastąpi Iva Perovanović? - Narazie pozostaje w rezerwie. Trener Elmedin Omanić nie widzi jej w swojej koncepcji zespołu. Jej sprawa rozstrzygnie się w ciągu

najbliższego miesiąca - odpowiedział Miętta.

Prezes poruszył też sprawę męskiego koszykarskiego zespołu Wisły, który w minionym sezonie grał zaledwie w III lidze. Potwierdził, że klub zastanawia się nad wykupieniem tzw. dzikiej karty w Dominet Basket Lidze. Jest to uzależnione od rozmów z potencjalnym sponsorem.

wak (Gazeta Wyborcza), PAP

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 01 czerwca 2006, 14:16

dla mnie trzymanie Radwan to kompromitacja!! po kiego ..uja!! nawet Wilk i Zając są od niej lepsze w rozegraniu!! a kolejnej 2 nie oplaca się trzymać, na jej pozycji są już AdF, DC, Skoriusz ( ciekawe czy pójdzie w Polsze) iEdyta, no i oczywiście Monia, z Dorotą sam już nie wiem..

skład ma 2 opcje, gra z 3 małymi albo 3 duzymi :

1. Skera ( DC - grająca jak rezerwowa, Tan White wchodzi w Indianie za AdF i Bevilaque i gra po 25 minut )
2. Anadzia ( Monia i Edyta czyli ława )
3. Niunia ( Natii... żadziej Doris )
4. Elka (Iva)
5. Vilpic (... no i tu sie zaczyna problem, też Iva)

dla mnie to byłoby bardzo optymalnie zestawienie, bo Dominika wchodziła by na zmiane za Andzie i Jelene// czyli problem zajechania jest z głowy. Druga sprawa to obsada wysokich, moim zdaniem rotacja na 4,5 między 3 zawodniczkami to też dobra sprawa , a Niunia z Natalią grały by wymiennie na 3

a druga opcja jest bardziej racjonalna...
1. Skera ( Skorek )
2. Dominika ( Monia )
3. Andzia ( Edyta // Natalia )
4. Niunia ( Elka, w porywach Dorota )
5. Vilpić ( Iva )

przy takim zestawieniu małych mogła by być większa rotacja ( chyba!! :? ) miedzy zawodniczkami rezerwowymi i środkowymi - teoretycznie by łysy może cisnąć wszystkie po 35 minut - a to mu wychodzi zajebiście!! :lol:

Jakoś nie wieże że łysy ściągnie jakąś nową duzą za Ive, bo to bardziej będzie rola rezerwowej, czyli znów przyzwyczajanie się do otoczenia stylu gry i takie tam p..., Iva już jest u nas 2 lata i po cholere zmieniać zawodnika perspektywicznego... chyba, że będzie to jakaś młoda tyczka pokraju Pavetic.
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 01 czerwca 2006, 16:23

dla mnie trzymanie Radwan to kompromitacja!! po kiego ..uja!! nawet Wilk i Zając są od niej lepsze w rozegraniu!!

jaki nerwowy osesek :lol: :wink:

i tym razem się z Tobą...zgadzam.
myslałam,że Magda będzie jedna z pierwszych która opuści nasz zespół, atu takie zaskoczenie, zreszta tak jak w przypadku Doris :?
cóż, to nie kibice decydują o składzie...
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 01 czerwca 2006, 16:30

ann pisze:
dla mnie trzymanie Radwan to kompromitacja!! po kiego ..uja!! nawet Wilk i Zając są od niej lepsze w rozegraniu!!

jaki nerwowy osesek :lol: :wink:

i tym razem się z Tobą...zgadzam.
myslałam,że Magda będzie jedna z pierwszych która opuści nasz zespół, atu takie zaskoczenie, zreszta tak jak w przypadku Doris :?
cóż, to nie kibice decydują o składzie...

hehe czekałem na odpowiedź ann..i się tego spodziewałem :lol: , chyba nie ma kibica, który by nie oczekiwał pozbycia się tych 2 zawodniczek...
szkoda, ale za nie można wyniuchać jakąś koszykarke studjujacą w usa
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 01 czerwca 2006, 16:36

i co ważniejsze doczekałeś się w końcu, że się zgadzam z Tobą :wink:

do Magdy mam sentyment, bo jest już w Wiśle tak dłuuuugo.
ale w sporcie ponoć nie ma sentymentów.
do połowy sezonu nie było wcale źle, ale poźniej bida z nędzą niestety :?
zobaczymy co bedzie od października, jeśli rzeczywiście Magda podpisze z Wisłą nowy kontrakt.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 03 czerwca 2006, 15:47

Generalnie po chwilowej rozłące zdołałem ożywić swojego neta. A jak już go ożywiłem, to musze wyładować swoją frustracje która wzmaga się od kilku dni..

Co słychać w Wiśle?

W Wiśle dzieje się chujowo ! :roll:

Tyle mam do powiedzenia na temat ostatnich działań klubu.

:?
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 05 czerwca 2006, 10:14

Liquidor pisze:Generalnie po chwilowej rozłące zdołałem ożywić swojego neta. A jak już go ożywiłem, to musze wyładować swoją frustracje która wzmaga się od kilku dni..

Co słychać w Wiśle?

W Wiśle dzieje się chujowo ! :roll:

Tyle mam do powiedzenia na temat ostatnich działań klubu.

:?

Dla pocieszenia w Lotosie chujowo do kwadratu.
Obrazek

Filippo
Żak

Postautor: Filippo » 05 czerwca 2006, 11:18

... no i bardzo dobrze! :twisted:
xyz

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”