Waldi pisze:A gdzie będzie grała Marina ?
pewnie w Pabianicach
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Waldi pisze:A gdzie będzie grała Marina ? Wczoraj miało się to wyjaśnić.
Greebo pisze:fearless pisze:Dobra
Popytałem trochę o Dominique na amerykańskim forum. Z wypowiedzi dotychczasowych podobały mi się takie sformułowania:
to zawodniczka, dla której nr 1 jest drużyna.
oraz, że ona zacharowywuje się i odda jej serce.
Hmm mam nadizeje ze potwierdzi te cechy w Polsce. 2 k;lasowe, a na dodatek profesjonalnie podchodzace do gry koszykarki made in USA to skarb. W Izraelu została wybrana najlepszym obronca sezonu a jej zespol zdobył tytuł mistrzowski.. nie mam nic przeciwko by sytuacja sie powtorzyla
Jak na razie:
Lotos: ?-Nolan, Jokovic, Kobryn-? rezerwa: Pawlak-?-Vesolovsky, Leciejewska-?
Wisła: Skerovic,Canty,DeForge,Wielebnowska,Vilipic rzerwa: ?-Krawiec, Trafimava, Trzesniewska -?
Wyglada na rownie ciekawe pojedynki co w tym sezonie, a stojace chyba na wyzszym poziomie. Szkoda tylko ze raczej reszta ligi zostanie z tyłu..

Canty, Wielebnowska, Vilipić i Trześniewska zawodniczkami Wisły
30 maja - Znamy już nazwiska czterech zawodniczek, które wzmocnią Wisłę Can-Pack przed nowym sezonem. Pod Wawel powraca Anna Wielebnowska, postanowiono sięgnąć po doświadczoną Elżbietę Trześniewską. Koszykarką Wisły będzie Dominique Canty z Houston Comets a także reprezentantka Bośni i Hercegowiny - Daliborka Vilipić.
Anny Wielebnowskiej nikomu przedstawiać nie trzeba. Reprezentantka Polski po czterech latach spędzonych w belgijskim klubie Dexia Namur, regularnym uczestniku rozgrywek Euroligi, wraca do hali przy ul. Reymonta. W ostatnim sezonie w Eurolidze "Wielebna" notowała średnią 10,1 punktów; 4,6 zbiórek oraz 1,3 przechwytów. Anna Wielebnowska gra na pozycji silnej skrzydłowej lub centra.
Nową gwiazdą zespołu może zostać grająca na pozycjach 1, 2 lub 3 Amerykanka Dominique Canty, reprezentująca od czterech sezonów zespół Houston Commets. W Europie reprezentowała w 2004 roku Spartak Moskwa, a w zeszłym sezonie Hapoel Tel Aviv. Urodzona w 1977 roku Canty mierzy 175 cm i waży niespełna 74 kg. W lidze WNBA rzucała w zeszłym sezonie 8,2 pkt na mecz; notowała 3,1 asysty i 3,3 zbiórki. Obecny sezon (dopiero trzy mecze) rozpoczęła z jeszcze lepszymi wskaźnikami.
Zawodniczką naszego klubu będzie także Daliborka Vilipić z Bośni i Hercegowiny. Vilipić to typowy gracz na pozycji centra, mierzy 195 cm przy wadze 94 kg. Ostatni sezon spędziła w uczestniczącym w Pucharze Europy izraelskim klubie Anda Ramat Hasharon. Wcześniej występowała w węgierskim MiZo-Pecs oraz włoskiej Lavezzini Parma.
Wisła uzgodniła także warunki z doświadczoną reprezentantką Polski, Elżbietą Trześniewską, która tak "napsuła krwi" naszej drużynie podczas półfinałowej rozgrywki z CCC Polkowice.
Jak wiadomo umowy z Wisłą przedłużyły Jelena Skerović oraz Anna DeForge. W Krakowie pozostaje także Natalyia Trafimava, która już teraz podtrzymuje formę treningami indywidualnymi w hali Wisły.

hellraiser pisze: .Zła wiadomość że nic nie było o Perze.
Po co Radwan i Gburczyk??? Przeciwko słabszym zespołom z PLKK. Myślę że i bez nich Wisłą sobie by poradziła z palcem w....A tak ich rola ogranicza się jedynie do zabierania czasu Skorek czy Błaszczyk.

dla mnie trzymanie Radwan to kompromitacja!! po kiego ..uja!! nawet Wilk i Zając są od niej lepsze w rozegraniu!!
ann pisze:dla mnie trzymanie Radwan to kompromitacja!! po kiego ..uja!! nawet Wilk i Zając są od niej lepsze w rozegraniu!!
jaki nerwowy osesek![]()
![]()
i tym razem się z Tobą...zgadzam.
myslałam,że Magda będzie jedna z pierwszych która opuści nasz zespół, atu takie zaskoczenie, zreszta tak jak w przypadku Doris![]()
cóż, to nie kibice decydują o składzie...

Liquidor pisze:Generalnie po chwilowej rozłące zdołałem ożywić swojego neta. A jak już go ożywiłem, to musze wyładować swoją frustracje która wzmaga się od kilku dni..Co słychać w Wiśle?
W Wiśle dzieje się chujowo !![]()
Tyle mam do powiedzenia na temat ostatnich działań klubu.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 97 gości