Plany Nova Trading

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 20 maja 2006, 11:16

zawodniczka pisze:Edzia nawet sobie nie zartuj z ta amerykanska liga a kto bedzie podziwial piekne rzuty za 3 :D :D :D :D

Hhhmm..., Amerykanie? :roll: :lol:
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 20 maja 2006, 13:16

Cos mi sie wydaje ze z tych zapowiedzi o transferach nic nie wyjdzie Toruniowi, ale poczekajmy i zobaczymy co sie stanie.
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 20 maja 2006, 14:03

Zanczy, ja życzę beniaminkowi jak najlepiej. Naprawdę. Ale bez Szpili, no :).

Za to chętnie inną fajną zawodniczkę bym tam widziała... 8)
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 21 maja 2006, 21:25

A ja bym chciała zeby toruń został w lidze :D :D :D :D Jakos polubilam ten zespół moze przez Beatke :D :D :D Jelenia Gore jakos nie darzylam sympatia,ale Toruniowi zycze jak najlepiej (oczywiscie bez szpili SZPILA zostaje u nas~!!!!!)

player
Nowy na forum

Postautor: player » 24 maja 2006, 21:37

tak ja również życze Toruniowi jak najlepiej......zdecydowanie jak najlepiej :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 27 maja 2006, 13:25

Emilia Lamparska nie wzmocni zespołu koszykarek Nova Trading

Emilia Lamparska w nadchodzącym sezonie nie będzie broniła barw zespołu Nova Trading. Toruńska wychowanka przedłużyła kontrakt z Polfą Pabianice.

Działacze Nova Trading chcieli, by Lamparska znów była zawodniczką klubu z Torunia i nawet rozpoczęli z nią negocjacje dotyczące kontraktu. Szkoleniowiec torunianek Maciej Broczek liczył na to, że będzie miał do dyspozycji uniwersalną skrzydłową, ale koszykarka zdecydowała się przedłużyć umowę z pabianicką Polfą. - Szkoda. Zależało nam na niej. Cały czas prowadzimy rozmowy z innymi zawodniczkami. A Lamparska? Może wróci do Torunia za rok - mówi prezes Nova Trading Adam Banaszak.

Priorytetem dla działaczy jest pozyskanie środkowej. Dlatego Broczek wyjechał za granicę - szuka kandydatki w Europie Zachodniej. Blsiko podpisania umowy jest też Dorota Piątkowska, która może występować w roli rezerwowego centra. Oprócz niej klub chce pozyskać trzy lub cztery koszykarki. - Nie chcemy robić rewolucji w składzie. Trzeba dać szansę tym, które wywalczyły awans - tłumaczy Banaszak.

Rozmowa z Emilią Lamparską*

Kiedyś chcę wrócić

Filip Łazowy: Dlaczego w przyszłym sezonie nie zagra pani w barwach zespołu Nova Trading?

Emilia Lamparska: W pewnym momencie moje rozmowy z działaczami stanęły w miejscu. A Polfie bardzo zależało abym dalej grała w Pabianicach. Dlatego zdecydowałam się tam podpisać kontrakt. Nie wiem czy moje żądania finansowe były za duże dla zespołu Nova Trading? Teraz już się nad tym nie zastanawiam. Czas pokaże, czy to był słuszny wybór.

Ale jeszcze niedawno wydawało się, że powrót do Torunia jest przesądzony.

- To prawda. Już od dawna o tym marzę. Szkoda, że w tym roku nie ma już na to szans. Przyjemnie byłoby znów zagrać dla toruńskiej publiczności. To jest moje miasto i cały czas bardzo mi bliskie. Ale skoro nie udało się tym razem, to może za rok będzie inaczej.

Jakie są szanse torunianek w ekstraklasie?

- Przede wszystkim zespół musi zostać wzmocniony wysoką zawodniczką. Przydałaby się również zmienniczka na pozycji rozgrywającej dla Beaty Predehl. Ten skład, który ma do dyspozycji trener Maciej Broczek powinien spokojnie wystarczyć do zajęcia miejsca w czołowej ósemce. O utrzymanie drużyny jestem spokojna. Ale pod warunkiem dokonania niezbędnych wzmocnień.

Rozmawiał Filip Łazowy

* Lamparska grała w zespole z Torunia od 1996 do 2001 roku. Jest skrzydłową reprezentacji Polski

Filip Łazowy (Gazeta Wyborcza)

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 27 maja 2006, 13:48

Szkoda ze :( Szpila chce odejsc.Ale ciągnie ja do domu.
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 27 maja 2006, 14:22

Gwynbleidd pisze:Szkoda ze :( Szpila chce odejsc.Ale ciągnie ja do domu.

czytaj uwaznie ona przedluza kontrakt!!! :D :D :D

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 27 maja 2006, 14:28

zawodniczka pisze:
Gwynbleidd pisze:Szkoda ze :( Szpila chce odejsc.Ale ciągnie ja do domu.

czytaj uwaznie ona przedluza kontrakt!!! :D :D :D

Czytaj uwaznie a zobaczysz ze chce wrocic do Torunia,ale przedłuzyła kontrakt mimo to w nastepnym sezonie juz moze nie byc tak fajnie.
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 27 maja 2006, 14:39

czytam uwaznie to jest 1 a po 2
moze nie wroci bo moze tu dostanie wieksza kase
moze torun spadnie z ligi i ona tam nie powroci
moze urodzi tutaj dziecko i ona bedzie chciala zostac
a moze tu jej sie bardzo spodoba

ale moze tez byc taka sytuacja
ze sponsorzy sie wycofaja i bedziemy takim zesopolem jak lks lub meblotap(bez urazy dla temtych zespolow)i juz nie bedzie tylu klasowych zawodniczek

wiec ciesz sie ze zostaje przez ten sezon tutaj!!!!!!!!! a czas pokaze co bedzie dalej.Na razie zyj tym seoznem co bedzie a nie przyszlym!!!!!
I sie ciesz ze SZPILA broni naszych barw a nie Torunia(bo jak by chciala to by juz pewnie przeszla) a martwic to sie bedziemy na przyszly sezon!!!

Awatar użytkownika
Mlody
Żak

Postautor: Mlody » 27 maja 2006, 22:00

aha apropo wyjasnien Pchełka zostaje u nas:) informacja oczywiscie od samej zawodniczki 8)
Jakie zalożenie masz??Proste Walczyć i Wygrywać!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 02 czerwca 2006, 13:39

Problem koszykarskiej hali kłopotem zawodniczek Nova Trading

- Może będziemy zmuszeni do zmiany gospodarza w pierwszych meczach - mówi trener zespołu Nova Trading Maciej Broczek. Ze względu na modernizację hali "spożywczka" toruńskie koszykarki będą miały kłopoty z optymalnym przygotowaniem do sezonu.

Brak hali z prawdziwego zdarzenia już nie po raz pierwszy odbija się czkawką. Awans koszykarek Nova Trading do Ford Germaz Basket Ligi spowodował, że obiekt, w którym rozgrywają swoje mecze zawodniczki musi zostać wyremontowany.

Wymogi stawianie przez Polską Ligę Koszykówki Kobiet muszą być spełnione. Inaczej toruński zespół nie zostałby dopuszczony do gry w najwyższej klasie rozgrywkowej. - Działacze z Torunia muszą przede wszystkim poprawić oświetlenie hali - do minimum 1500 luxów. Poza tym remont szatni dostęp do internetu też jest konieczny - powiedział prezes PLKK Wiesław Zych.

Były sędzia, a obecnie komisarz koszykarski przebywał w Toruniu i oglądał halę "spożywczaka". Choć sezon już skończył się ponad miesiąc temu, to na obiekcie nie widać żadnych zmian. - Szkoda, że remont nie obywa się wtedy, kiedy nikt nie korzysta z sali. Prace wykończeniowe mogą nam przeszkodzić w przygotowaniach do sezonu - powiedział trener Broczek. Jeśli zawodniczki nie będą miały wystarczająco dużo czasu na zapoznanie się z nowymi koszami to działacze Nova Trading będą chcieli zmienić miejsce rozegrania inauguracyjnego meczu. 14 października "katarzynki" mają podejmować Meblotap Chełm. To jeden z zespołów, z którym torunianki będą walczyły o utrzymanie w Germaz Basket Lidze. - Dlatego wynik tego meczu będzie bardzo ważny - powiedział Broczek.

Remont hali planowany jest na sierpień i wrzesień. W tym czasie koszykarki Nova Trading już będą przygotowywać się do nowego sezonu. Ale modernizacja obiektu nie pozwoli im na trenowanie na "spożywczaku". Atut własnego parkietu w ekstraklasie może mieć decydujące znaczenie, dlatego też działacze i Nova Trading będą chcieli aby jak najszybciej móc ćwiczyć na swojej hali. - Sporo elementów trzeba poprawić wymienić a to wymaga czasu. Nowe kosze, oświetlenie, remont szatni, dostęp do internetu oraz poprawa miejsc na trybunach - takie są podstawowe wymogi władz PLKK - powiedział wiceprezes klubu Nova Trading Maciej Krystek.

Dla "Gazety"

Marcin Czyżniewski

rzecznik prasowy prezydenta miasta Torunia

Prace remontowe rozpoczną się w sierpniu. Najpierw miasto musi ogłosić przetarg na wymianę oświetlenia. Ale wszystko zostanie zakończone przed inauguracją rozgrywek. Na początku października hala zostanie oddana do użytku. Oprócz wymiany lamp niezbędne będą remonty szatni i koszy.

Filip Łazowy (Gazeta Wyborcza)

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 02 czerwca 2006, 14:00

Szpila chce przejśc do Torunia, ale jeszcze przedłużyła kontrakt z PZU Polfą.

gostekk
Żak

Postautor: gostekk » 02 czerwca 2006, 14:21

ziutek_pabianice pisze:Szpila chce przejśc do Torunia, ale jeszcze przedłużyła kontrakt z PZU Polfą.

Stary!! Jestem pełen podziwu za twój błyskotliwy komentarz. Mam prośbę żebyś się wpisywał jak najwięcej bo przynajmniej w sezonie ogórkowym można będzie przeczytać coś ciekawego i konstruktywnego na tym forum. Aha, jeszcze jedno. Powiedz swoim ziomkom żeby też tu zaglądali bo inaczej bardzo będzie mi brakować waszych komentarzy.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 02 czerwca 2006, 15:42

ziutek_pabianice pisze:Szpila chce przejśc do Torunia, ale jeszcze przedłużyła kontrakt z PZU Polfą.

Już nie chrzań głupot tylko napisz coś porządnego :!:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”