FINAŁ MISTRZOSTW POLSKI JUNIOREK 2006

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

_zenon

Postautor: _zenon » 02 czerwca 2006, 21:14

Marian pisze:Jak to pepełniane błedy przez sędziów nie usprawiedliwiaja to co mieliśmy stać z boku z założonymi rękoma i przygladać się jak sędziowie drukują przeciw nam mecz bo tak to niestety było.

Wyskok na boisko był przykładem kompletnego braku odpowiedzialności. Żałośnie to wyglądało. Sędziowie nie gwizdali wcale źle, to Olimpia długo grała katastrofę. Wera miała skuteczność pewnie z 10-15 procent. Rzucała za 3 z przypadkowych pozycji - często nie trafiała nawet w tablicę. Była taka sytuacja na środku boiska, że chyba któraś z Pacyńskich biegła z piłką, dziewucha z Pabianic rzuciła się, wybiła piłkę, a ta odbiła się jeszcze od nogi olimpijki i wyleciała za boisko. Kibice Olimpii zaczęli wygrażać, choć w tamtej sytuacji nie mieli racji. Pewnie pod koniec tzeciej kwarty mieli rację, ale są inne sposoby niż wbiegania na boisko i wygrażanie sędziemu. Żałosne.

Natomiast czapki z głów przed zawodniczkami OLIMPII! Nie jest sztuką wygrać, gdy wszystko się trafia. Sztuką jest wygrać, gdy nic nie idzie, jest się w dołku. Chyba w trzeciej kwarcie Polfa miała 17-18 pkt przewagi, za pięć spadła Białasik. Polfa miała olbrzymią przewagę wzrostu, dłuższą ławkę. A jednak Olimpia zdołała się podnieść. Takiego meczu dawno nie widziałem. Jeszcze raz chwała i szacunek!

A Polfa zapłaciła chyba za brak rozgrywającej z prawdziwego zdarzenia. Bo pozostałe pozycje naprawdę ma mocne

gosc

Postautor: gosc » 02 czerwca 2006, 21:38

Sytuacja jest np;
MUKS
KUSY
STAL
OSA

OLIMPIA
WOLOMIN
PABIANICE
GORZOW

0 12.oo graja /miejsce 7-8/ OSA-GORZOW /,,grupa smierc,,/
o 14.00 graja /miejsce 5-6/ Pabianice- Stal
o 16.00 graja /polfinal/ Olimpia- Kusy
o 18.00 graja /polfinal/ MUKS-Wolomin Elen gdzie jestes???

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 02 czerwca 2006, 21:42

gosc pisze: Elen gdzie jestes???

Jestem jestem...a wogóle to kim jestes???
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

gosc

Postautor: gosc » 02 czerwca 2006, 21:44

Czekam i czekam na twoj komentarz i co ?? i nic:((

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 02 czerwca 2006, 21:47

A co tu komentować...dziewczyny poległy dzis nie znacznie...najważniejsze ze grały w finałach...jak to pewnie wielu stwierdzi nie udało im sie nic kupic...nie poszło, choc na tyle drużyn grających w tej kategorii wiekowej to i 8 miejsce jest swego rodzaju zwyciestwem. Po za tym cieszy dobra (jak zwykle) postawa naszej Asi Zalesiak.

Usatysfakcjonowany??
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

gosc

Postautor: gosc » 02 czerwca 2006, 21:49

Ja chce wiecej !!!!!!!!!!!! Zdobycze punktowe ,przebieg ........ wiesz cos na ten temat??

gosc

Postautor: gosc » 02 czerwca 2006, 21:51

Faktycznie 8 finalowa to jest cos ,tymbardziej ,ze w lidze bylo dopiero 3 miejsce ...........

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 02 czerwca 2006, 21:52

gosc pisze:Ja chce wiecej !!!!!!!!!!!! Zdobycze punktowe ,przebieg ........ wiesz cos na ten temat??

Niestety nic nie wiem ponieważ nie dotarłem do Poznania. Późnym wieczorem powinny być statystyki na www.pyra.pl.
Obrazek

gosc

Postautor: gosc » 02 czerwca 2006, 21:54

Cos sie spozniaja !!!! czekam na to niecierpliwie a jutro juz bede w Poznaniu :)) i zobacze to na zywo:))

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 02 czerwca 2006, 22:59

MP Juniorek: Dzień trzeci
data: 02-06-2006 23:44

Kolejny dzień zmagań to rostrzygnięcia w grupach. W półfinałach zagrają Olimpia i MUKS, czyli finał w poznańskim wydaniu bardziej realny.

MECZE GRUPY A:

MUKS Poznań - STK Kusy Szczecin 71:66 (18:21; 16:13; 15:11; 22:21).

MUKS: Durak 22, Antczak 13, Najtkowska 12, Skobel 11, Skowronek 7, Miszczuk 2, Garstka 2, Ignasiak 2 oraz Wrzesińska, Świerzewska, Szarzyńska, Szwarc po 0.

Kusy: Kaczmarczyk 15, Miłosz 14, Steciuk 14, Łodygowska 10, Gąszczak 6, Grzesiak 4, Kuchta 3 oraz Siwek, Zaborowska, Jasińska, Jasiulewicz, Tarasiewicz po 0.

ZKS Stal Stalowa Wola - MKS Osa Zgorzelec 66:76.

MECZE GRUPY B:

AZS-PWSZ Gorzów - UKS Huragan Wołomin 74:77 (21:22; 17:11; 19:23; 17:21).

AZS-PWSZ: Zalesiak 31, Rutkowska 29, Brałko 5, Naruszczak 4, Molska 3, Chaliburda 2 oraz Strzelecka, Trębicka, Cieślak, Mazurczak, Lewandowska po 0.

Huragan: Lek 24, Bednarczyk 14, Odolczyk 13, Głodek 10, Kocińska 8, Soszyńska 8 oraz Rucińska, Zalewska, Trzcińska, Krupicka, Misiak, Godlewska po 0.

TS Olimpia AZS Maczki Poznań - MTK Pabianice 67:61 (9:19; 14:20; 19:14; 25:8).

Olimpia: Pacyńska O. 17, Idczak 16, Markwitz 12, Pacyńska B. 11, Białasik 7, Kalka 2, Nieć 2 oraz Bartuś, Jagodzińska, Zygman po 0.

MTK: Hylewska 18, Gala 12, Szemraj 11, Hałęza 10, Kudłak 7, Szymańska 3 oraz Szałecka, Przybylska, Pokorska, Boik, Bekier po 0.

Jutro mecze:
o 7 miejsce
12.00 Osa - AZS-PWSZ Gorzów

o 5 miejsce
14.00 MTK - Stal

pierwszy półfinał
16.00 Olimpia- Kusy

drugi półfinał
18.00 MUKS - Huragan

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 02 czerwca 2006, 23:38

Soku pisze:
Marian pisze:Jak to pepełniane błedy przez sędziów nie usprawiedliwiaja to co mieliśmy stać z boku z założonymi rękoma i przygladać się jak sędziowie drukują przeciw nam mecz bo tak to niestety było.

To chyba bylismy na dwoch roznych meczach. Tak jak mylil sie na korzysc Pabianiac, tak samo popelnial bledy dla was korzystne.

Rozumiem,że byliśmy na meczu i widzieliśmy? To jak tak mówisz to powiesz jakiś konkretny przykład?

+

Postautor: + » 03 czerwca 2006, 00:20

Hej Soku
Dlaczego nie podajecie szczegułów z meczu Stal - Osa, z pozostałych meczów są, a z tego nie, co jest ????

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 03 czerwca 2006, 08:34

+ pisze:Hej Soku
Dlaczego nie podajecie szczegułów z meczu Stal - Osa, z pozostałych meczów są, a z tego nie, co jest ????

Mielismy male klopoty techniczne zwiazane z tym meczem. Byc moze dzisiaj uda sie ta relacje uzupelnic.

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 03 czerwca 2006, 08:36

Żołnierz1 pisze:
Soku pisze:

To chyba bylismy na dwoch roznych meczach. Tak jak mylil sie na korzysc Pabianiac, tak samo popelnial bledy dla was korzystne.

Rozumiem,że byliśmy na meczu i widzieliśmy? To jak tak mówisz to powiesz jakiś konkretny przykład?

Po tej eskapadzie na boisko zaczal gwizdac, jakby inaczej. Tu nie chodzi o tych sedziow, tylko wasz wybryk.

EOT

Binladen

Postautor: Binladen » 03 czerwca 2006, 08:53

Kibice Olimpii - zachowanie na miare Mistrza Polski !! Szczególnie 'SEBY', pana Administratora <lol> Piwko przed meczem i Jego okrzyk do Jednego z trenerów MUKS-u... Wiesz co gościu ? Jesteś tak żałosny, że mi Cię szkoda... Pamiętaj... Dopadne Cię kiedyś na ulicy i twarz Ci tak obiję, że popamiętasz mnie do końca życia :) Sam obarczasz trenera Jabłońskiego jakimiś beznadziejnymi komentarzami, a zachowujesz się jak ostatni parobek... Brak Słów na Ciebie ! Życzę dziś Olimpii porażki w meczu ze Szczecinem ! Mistrzem Polski zostanie MUKS ! ! !

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”