Oszustwo czy pomyłka z królem strzelców juniorek

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

XX

Postautor: XX » 06 czerwca 2006, 12:41

Hej PYRKI juz nie zwalajcie na kmisarza 'nie z Poznania', to sie stało u Was i Organizator ponosi za to winę, a nie juz jakiś 'nie z POznania, bo to wstyd.

Dalej śmierdzi............Jabol do dzieła, naprawiaj zło, które tak bardzo uwielbiasz czynić.
Możesz sie ostatecznie, posilić dla odwagi swoim ulubionym napojem :):)

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 06 czerwca 2006, 12:51

Dla niektorzy tutaj sa tacy smieszni. Nastapil blad, wszystko zostalo wyjasnione, a oni i tak szukaja dziru w calym.

Co za narod :evil:

Gość

Postautor: Gość » 06 czerwca 2006, 12:55

Soku pisze:Dla niektorzy tutaj sa tacy smieszni. Nastapil blad, wszystko zostalo wyjasnione, a oni i tak szukaja dziru w calym.

Porażki bolą i gdyby nie ta dziura, to nie mieliby o czym pisać... bo jak tu emocjonować się np 8 miejscem 8)

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 06 czerwca 2006, 12:59

Ktoś dał w łapkę i poszło... :wink:

Gość

Postautor: Gość » 06 czerwca 2006, 16:48

DOBRA KROL STRZELCOW TO KROL STRZELCOW POWINNA ASKA DOSTAC STATUETKE I PRZEPROSINY ALE JA JESTEM ZDANIA ZE SKOBEL I TAK POKAZALA KLASE;] MI SIE PODOBALO;] MOZE BY SIE DO NAS PRZENIOSLA;]

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 06 czerwca 2006, 17:34

Anonymous pisze:
Soku pisze:Dla niektorzy tutaj sa tacy smieszni. Nastapil blad, wszystko zostalo wyjasnione, a oni i tak szukaja dziru w calym.

Porażki bolą i gdyby nie ta dziura, to nie mieliby o czym pisać... bo jak tu emocjonować się np 8 miejscem 8)

Nie wiem do czego lub kogo pijesz, ale nikt z Gorzowa nie pisal nic co mogłoby kogos obrazic, wiec nie wiem co ty chcesz od AZSu. Ja nie wiem po co ludzie tacy jak ty pisza takie bzdurne posty.
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Beti STW ;)

Postautor: Beti STW ;) » 06 czerwca 2006, 18:28

Oj dobra skonczcie juz ten temat :| nastapilo nieporozumienie, ale juz wszytsko jest w porzadku Krola Strzelcow ma Zala i nie wiem jak ktos mogl napisac ze Skobel powinna sie schowac pod parkiet.. takie teksty naprawde zostawcie dla siebie..

Brawo Skobel za zasluzone MVP :)
(ja jej to przepowiedzialam juz na poczatku :D)
I brawo Zala za Krola Strzelcow w Juniorkach i Juniorkach starszych :)

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 06 czerwca 2006, 22:46

No właśnie, co Skobel jest winna temu?;) chyba, że trener J. powieżył jej przechowywanie protokołów - wtedy to już co innego :twisted: :wink:

Szczerze, po każdym dniu zawodów komisarz winny jest Komunikatu. Jeżeli PZKosz z góry założył, że nagroda za króla strzelców będzie, ON I TYLKO I WYŁĄCZNIE KOMISARZ POWINIEN SIĘ ZAJMOWAĆ TAKIMI RZECZAMI. Są chyba jakieś ustalenia, ze piątke sie wybiera, króla strzelców, za 3 czy cos takiego napewno.

Jeżeli ja byłbym natomiast organizatorem czegokolwiek, zadbałbym o jakieś konkretne nagrody, jak znam siebie 10 razy bym sprawdził zanim wydałbym jakikolwiek werdytk. Moim zdaniem wina leży pośrodku- mowa o organizaorze i komisarzu z lekką przewagą na PZKosz.
Jednak jak słyszymy sprawa się wyjaśniła i BARDZO DOBRZE. Gratulacje dla Asi Zalesiak.

PS. Nic jednak nie zmienia faktu, że zaistniała sytuacja jest zajebiście żenująca :roll:

as

Postautor: as » 07 czerwca 2006, 09:41

Kto najwięcej? Jasne, że Zalesiak
Bałagan na finałach mistrzostw Polski juniorek. Przy wręczaniu prestiżowej nagrody dla najskuteczniejszej zawodniczki poznańskiego turnieju pominięto gorzowiankę Joannę Zalesiak.

Drużynowo 18-letnie i młodsze zawodniczki AZS PWSZ nie wywalczyły w Poznaniu dużego sukcesu. W eliminacjach po dobrych, dramatycznych meczach były minimalnie gorsze od Pabianic i Wołomina. Do awansu do czołowej czwórki mistrzostw Polski naszym koszykarkom zabrakło zaledwie 4 pkt. W spotkaniu o siódme miejsce gorzowianki przegrały po dogrywce z Osą Zgorzelec. Liderka AZS PWSZ Joanna Zalesiak, która ma za sobą już kilka udanych występów w ekstraklasie, w każdym z czterech spotkań dwoiła się i troiła na boisku, chcąc doprowadzić swój zespół jak najwyżej. Jej zdobycze były naprawdę imponujące: 33, 28, 31 i 29 pkt. Razem aż 121 pkt. Średnio 30,2 pkt na mecz. Do tego, mimo niezbyt imponujących warunków fizycznych - Zalesiak ma 173 cm wzrostu - zawodniczka za każdym razem dokładała kilkanaście zbiórek, także przechwyty i asysty. - Asia była już królem strzelców tegorocznego finału mistrzostw Polski juniorek starszych, gdzie wywalczyliśmy srebrny medal - mówił trener AZS PWSZ Robert Pieczyrak. - W Poznaniu też grała znakomicie, gdyby nie ósme miejsce zespołu, na pewno byłaby poważną kandydatką do nagrody MVP. Przede wszystkim liczy się sukces zespołu, ale indywidualne nagrody są dla graczy także bardzo prestiżową sprawą i w metryczkach przedstawiających ich kariery zajmują poczesne miejsce.
Mimo, że gorzowska drużyna rozegrała tylko cztery spotkania, trenerzy innych ekip docenili klasę oraz wysiłek Zalesiak i wybrali ją do pierwszej piątki poznańskich finałów. Koszykarka AZS PWSZ nie odebrała jednak nagrody osobiście, bo gorzowianki pojechały do domu już w sobotę. Właśnie w przedostatnim dniu mistrzostw są rozgrywane pojedynki o siódme i piąte miejscu. Z reguły na niedzielne finały zostają już tylko ekipy biorące udział w tych spotkaniach.
W ostatnim dniu turnieju gorzowianie spodziewali się jeszcze jednej nagrody. Tytuł MVP i najlepszą piątkę imprezy wybiera się uznaniowo. Za to królem strzelców imprezy zostaje zawodniczka, która zdobyła najwięcej koszy. W niedzielę wieczorem do AZS PWSZ dotarła informacja, że tytułem najwartościowszej zawodniczki obdarowano Agnieszkę Skobel z mistrzowskiego MUKS Poznań. Za chwilę ta sama koszykarka odebrała nagrodę dla zawodniczki najskuteczniejszej. Choć zdobyła 109 pkt. O 12 mniej od gorzowianki Zalesiak. - W poniedziałek natychmiast zainterweniowaliśmy w Polskim Związku Koszykówki - opowiadał trener Pieczyrak. - Całe zamieszanie zostało szybko wyjaśnione, punkty ponownie, prawidłowo podliczone.
Wczoraj do Gorzowa zadzwonili także z przeprosinami organizatorzy mistrzostw. Nagroda za króla strzelców jest już w rękach Zalesiak. Wczoraj zawodniczka AZS PWSZ wraz z koleżankami z reprezentacji Polski juniorek spotkała się w Warszawie i stamtąd kadra wyruszyła na turniej do Francji. Do stolicy nagrody i przeprosiny dla Zalesiak dowiozła trenerka grup młodzieżowych w MUKS i drugi szkoleniowiec reprezentacji Iwona Jabłońska. - Zaistniała sytuacja powinna być nauczką dla innych organizatorów dużych imprez - zakończył trener Pieczyrak. - W dobie Internetu, gdy wszystkie wyniki są dla wszystkich bardzo łatwo dostępne i policzalne, nie wolno niczego przeoczyć i zaniedbać, bo można komuś sprawić dużą przykrość.

Ireneusz Klimczak- Gazeta Wyborcza

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 07 czerwca 2006, 13:25

Korupcja wsród młodziezowej koszykówki :?
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 07 czerwca 2006, 22:06

a w Łodzi, na finałach młodziczek, organizacja była na piątkę. i w tym przynajmniej jesteśmy lepsi od Poznania :D a za dwa lata będziemy lepsi także koszykarsko (mam nadzieję...)

Kibic MRKS-U
Amator

Postautor: Kibic MRKS-U » 08 czerwca 2006, 12:51

OJA ALE ODWALILI TYLKO POGRATULOWAĆ :!: :?
Niezwyciężone niebiesko-biało zielone !

Fakir

Postautor: Fakir » 08 czerwca 2006, 16:46

Do stolicy nagrody i przeprosiny dla Zalesiak dowiozła trenerka grup młodzieżowych w MUKS i drugi szkoleniowiec reprezentacji Iwona Jabłońska. - Zaistniała sytuacja powinna być nauczką dla innych organizatorów dużych imprez - zakończył trener Pieczyrak.

Czy zawsze Iwona musi sprzątać po Andrzeju??!!!!!!!!!!!...........???????????????

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”