Co słychać w Lotosie?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 02 czerwca 2006, 15:41

Marco TS pisze:
KIBIC pisze:Mam nadzieje ,że Krawczyka wywalą po tym sezonie albo najlepiej jeszcze przed tym i niech się ktoś tym wszystkim na poważnie zajmie :x

po finale gdy Krawczyk byl ten tego no wiesz % :)) to powiedzial podbno takie słowa: "pierd... zostaje tu :)))

Ale i tak odzyskamy Mistrza Polski

alez oczywiscie :))

Nie smiej sie dziadku z czyjegoś przypadku.
W przeciągu 2-3 lata Omanić też rozjebie Wisłę.

A ja mam niesamowity dar do przepowiadania złych rzeczy.Te dobre za cholere się nie sprawdzają ale te złe niemal zawsze.

A codo lotosu:To co powiedział kibic o Chomac-Gatialova własiwie jest takim symbolem bezmyślnego budownia zepołu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 02 czerwca 2006, 19:46

hellraiser pisze:Nie smiej sie dziadku z czyjegoś przypadku.

czlowieku Wisłę "rozjebaną" sportową widzialem nie raz, by nie rzecz przez wiekszosc swojego zycia , a nie wydaje mi się aby kibice klubu Basketball Investments SA (Lotosu Gdynia) kiedykolwiek doświadczyli tego co ja i inni kibice Wisły Kraków. Wiec wybacz ale nie strasz mnie ze ktos "rozjebie" Wisłe w ciągu 2-3 lat.

i wogole wg Ciebie z czego sie smieje?? ze wpis KIBICA odnosnie zdobycia mistrza skwitowałem smiechem?? przeciez w zakonczonym sezonie pisal to samo a ja tak samo reagowałem.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 03 czerwca 2006, 09:27

Marco TS pisze:
hellraiser pisze:Nie smiej sie dziadku z czyjegoś przypadku.

czlowieku Wisłę "rozjebaną" sportową widzialem nie raz, by nie rzecz przez wiekszosc swojego zycia , a nie wydaje mi się aby kibice klubu Basketball Investments SA (Lotosu Gdynia) kiedykolwiek doświadczyli tego co ja i inni kibice Wisły Kraków. Wiec wybacz ale nie strasz mnie ze ktos "rozjebie" Wisłe w ciągu 2-3 lat.

i wogole wg Ciebie z czego sie smieje?? ze wpis KIBICA odnosnie zdobycia mistrza skwitowałem smiechem?? przeciez w zakonczonym sezonie pisal to samo a ja tak samo reagowałem.

W sumie masz rację.Potraktujmy ten wpis jako mój błąd.To efekt frustracji.Ale nie dziw się też byłbyś sfrustrowany...
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 17 czerwca 2006, 12:20

Samoobrona w Lotosie??

O możliwym odwołaniu Pawła Olechnowicza z funkcji prezesa Grupy Lotos mówi się od powstania nowego rządu. Czy Olechnowicz straci stanowisko, może okazać się już w poniedziałek - zapowiada Dziennik Bałtycki.

Więcej: http://mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=760767

Nieźle niech jeszcze sie powpier.... blazny do innych spólek
:roll: :roll: :roll:

Ciwkawym jaki to by mialo wplyw na druzyne.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 03 sierpnia 2006, 22:07

Mieczysław Krawczyk: Biba chciała zmienić środowisko

Obrazek

Podejrzewam, że talent Pawlak będzie dalej się rozwijał, liczę na Kobryń i Leciejewską, która była jedną z najlepszych zawodniczek na zakończonych niedawno mistrzostwach Europy do lat 20 – mówi przed nowym sezonem Mieczysław Krawczyk, prezes Lotosu Gdynia.

Zespół opuściła Agnieszka Bibrzycka. Nie można było jednak przekonać tej zawodniczki do pozostania w Gdyni?

- Zawodniczka podjęła samodzielną decyzję. Biba chciała zmienić środowisko i takiego wyboru dokonała.

To dotkliwa strata…

- Na pewno tak. Agnieszka była podstawową zawodniczką naszego zespołu, ale tak jak powiedziałem chciała sprawdzić się gdzie indziej.

Kto w takim razie zastąpi „Bibę". Ma pan już upatrzoną zawodniczkę, która podpisze umowę z Lotosem?

- Takie decyzje będziemy podejmować na dniach. Dotychczas chcieliśmy się zorientować na jakich pozycjach zawodniczkami z zagranicy będą wzmacniali się nasi konkurenci.

Jest pan zadowolony z przeprowadzonych dotąd ruchów?

- Tak. Podejrzewam, że talent Pawlak będzie dalej się rozwijał, liczę na Kobryń i Leciejewską, która była jedną z najlepszych zawodniczek na zakończonych niedawno mistrzostwach Europy do lat 20. Mamy nadzieję, że będą to kolejne lata postępu.

Jak na dziś wygląda sytuacja kadrowa gdyńskiego Lotosu?

- Będziemy wiedzieć za 2-3 tygodnie, kiedy zakontraktujemy zawodniczki.

Ile zawodniczek chce pan jeszcze pozyskać?

- Na pewno kogoś na pozycję centra i sądzę, że to może wystarczyć.

Daje się słyszeć głosy, że do Lotosu wróci Deanna Nolan. Zatrudnienie tej koszykarki faktycznie jest możliwe?

- Nie chcę tego komentować.

Jakie cele przed drużyną i trenerem stawia pan na najbliższy sezon?

- W momencie kiedy zbudujemy zespół i będziemy wiedzieli jak to wszystko wygląda. Wtedy też wytyczymy sobie założenia na najbliższy sezon.

Obecność trenera Koziorowicza przy pracy z kadrą nie burzy przygotowań do sezonu pańskiej drużynie?

Podejmowałem tę decyzję po długich przemyśleniach i uważam, że dla dobra polskiej koszykówki, jak i trenera Koziorowicza była ona pozytywna. Chciałbym pomóc tej reprezentacji jako członek Zarządu PZKosz, podjąłem również temat współpracy z innymi klubami w Polsce i kadrę budujemy z myślą o Pekinie w 2008 roku.

Myśli pan, że układ sił w rozgrywkach ligowych się zmieni? Słychać głosy o mniejszych budżetach w drużynach CCC i PZU Polfiy, a co za tym idzie słabszych składach personalnych w tych zespołach...

- Nie staram się patrzeć na budżety innych klubów. Interesuje mnie mój zespół. Nie chcę być bliski urzędowi skarbowemu i sprawdzać kto ile ma w kieszeni. Ktoś ma mniejszy budżet, to raczej nie mój problem tylko jego. Ja jako członek Rady Nadzorczej PLKK chciałbym, aby rozgrywki były coraz bardziej atrakcyjne.

Szczepan Radzki
www.pkk.pl
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 04 sierpnia 2006, 09:19

Czyli jesteśmy najsłabszym zespołem w Eurolidze.AMEN
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 04 sierpnia 2006, 09:48

hellraiser pisze:Czyli jesteśmy najsłabszym zespołem w Eurolidze.AMEN

nie wiem jak ostatecznie będzie się przedstawiać kadra innych zespołów Euro, ale na dzień dzisiejszy masz rację.
z tym,że ja nie do końca wierzę temu co mówi Krawczyk o jeszcze jednym tylko wzmocnieniu i to na centrze.(Pawlak i Ryukhina na rozegraniu :shock: )
czyli albo w Lotosie bieda, albo prezes ściemnia.
na dzień dzisiejszy wybieram tą drugą opcję.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 04 sierpnia 2006, 17:42

Myśli pan, że układ sił w rozgrywkach ligowych się zmieni? Słychać głosy o mniejszych budżetach w drużynach CCC i [b]PZU Polfiy[/b], a co za tym idzie słabszych składach personalnych w tych zespołach...

hMMMM............Polfy Pabianice a moze niedlugo MTk Pabianice(to tak dla uzupelnienia)

Jezeli chodzi o Lotos tez nic ciekawego;/Zadnych wzmocnien grozenia o zdobycia mistrza :? ciekawe ciekawe

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 08 sierpnia 2006, 19:01

Po losowaniu grup Euroligi koszykarek

- To grupa promocyjno-medialna, więc nie ma co rozpaczać - przekonuje prezes Lotosu Gdynia Mieczysław Krawczyk

Po losowaniu grup Euroligi wielu kibiców usiadło jednak z wrażenia. Lotos zagra z najlepszymi z najlepszych drużyn w Europie. Najgroźniejszymi rywalkami gdynianek będą aktualne mistrzynie Euroligi, Czeszki z Gambrinusa Brno, które w tym sezonie również należą do zdecydowanych faworytek rozgrywek. Gambrinus gra w niemal niezmienionym składzie od lat i tylko wzmacnia zespół. W tym roku, choć większość zespołów dopiero kompletuje składy, na pewno będzie podobnie. Lotos ma z Gambrinusem stare porachunki, więc na spotkaniach na pewno będzie gorąco. Tym bardziej że mistrzyniom Czech nigdy nie grało się w Gdyni łatwo, nawet wtedy gdy Polki miały teoretycznie dużo słabszy skład.

Silnym przeciwnikiem będzie także zespół wicemistrzyń Francji Olympic Valenciennes. Mistrzynie Euroligi sprzed dwóch sezonów zawsze są w czołówce i zawsze mają te same atuty: wyrównany skład, znakomite przygotowanie techniczne i wysoką skuteczność. Jak zwykle do znakomitych Francuzek dołączą dwie, trzy światowe gwiazdy pokroju Tichy Penicheiro i o zwycięstwo nie będzie łatwo. Podobnie jak z dysponującym ogromnymi pieniędzmi i świetnym składem UMMC Jekaterinburg. Wicemistrzynie Rosji wprawdzie pozbyły się Małgorzaty Dydek, ale już rozpuszczają pajęczą sieć, w którą na pewno wpadną kolejne gwiazdy.

W Gdyni będzie więc kogo oglądać. - I bardzo dobrze! - cieszy się prezes Krawczyk. - To czołowe zespoły świata, a uczyć się trzeba przecież od najlepszych - dodaje. Słowa prezesa mogą martwić kibiców, bo jeszcze niedawno to gdyński zespół występował w roli nauczyciela i fanom trudno przystosować się do sytuacji, w której ma być uczniem. W poprzednim sezonie Lotos nie tylko nie zawojował Europy, ale także nie obronił mistrzostwa Polski. Teraz podstawowym planem jest odzyskanie korony, więc można spodziewać się efektownych transferów. Lotos, który dotychczas pozyskał jedynie reprezentantki Serbii Anę Joković i Monikę Veselovski, nie chce jednak przepłacać.

- Cały czas negocjujemy warunki umów, i to z kilkoma zawodniczkami. Czepiamy się szczegółów, one i ich agenci też, ale mamy jeszcze czas - uspokaja Krawczyk. Na razie ważne kontrakty z Lotosem ma niewiele zawodniczek: rozgrywające Paulina Pawlak, Irina Ryukhina i Karolina Janyga, skrzydłowe Monika Veselovski, Ana Joković i Marta Urbaniak oraz środkowe Magdalena Leciejewska i Ewelina Kobryn. W klubie jest także kilka zdolnych, młodych zawodniczek, które jednak w Eurolidze nie powinny grać.

W przyszłym tygodniu mogą być znane już kolejne transferowe rozstrzygnięcia, ale gdyńscy kibice mają także inne powody do radości. W barwach hiszpańskiej Ros Casares Walencja gra doskonale znana w Gdyni Małgorzata Dydek, która przeniosła się tam z Jekaterinburga. Grupę uzupełnia Fenerbahce Stambuł, rywal tyle egzotyczny, co nieznany. - Turecki zespół debiutuje w Eurolidze, ale ma silny skład, podpisał już umowy m.in. z dwiema Amerykankami. W naszej grupie nie ma więc słabych drużyn i trzeba będzie zrobić wszystko, by prezentować taki sam poziom. Na pewno trzeba znacząco wzmocnić zespół - podkreśla dyrektor Lotosu Marcin Kicior.

Gdynianki zaczynają od meczu z teoretycznie najsłabszą drużyną, czyli Fenerbahce, z którym spotkają się 2 listopada w Stambule. Tydzień później podejmują UMMC Jekaterinburg, który w początkowej fazie rozgrywek może nie być jeszcze w pełni zgrany po zapowiadanych sporych roszadach kadrowych.

źródło: gazeta i e-basket

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 08 sierpnia 2006, 22:29

Jedno mnie cieszy Siostry Dydek przyjadą do Gdyni Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 09 sierpnia 2006, 00:04

oj Kibic ... Marte wypożyczyli do innego klubu
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 09 sierpnia 2006, 08:13

osesek pisze:oj Kibic ... Marte wypożyczyli do innego klubu

do jakiego tym razem?

Alex_14
Nowy na forum

Postautor: Alex_14 » 10 sierpnia 2006, 16:09

Raport z przygotowań największych ligowych rywalek Lotosu Gdynia
Michał Sielski 09-08-2006, ostatnia aktualizacja 09-08-2006 16:10

Na dwa miesiące przed rozpoczęciem ligowych rozgrywek zdecydowanym faworytem do mistrzostwa jest Wisła Kraków

Wszystko może się jednak zmienić, bo w Lotosie po losowaniu grup Euroligi zawrzało. Klubowi działacze wprawdzie nie przestraszyli się rywali, ale wiedzą już, że nie mogą sobie pozwolić na zbudowanie dobrego zespołu, bo w Europie się skompromitują. Lotos w nadchodzących rozgrywkach musi być bardzo dobry, a może nawet świetny jak za dawnych lat, gdy w Eurolidze większość zespołów nie chciała na niego trafić. Teraz jest odwrotnie, wszyscy się cieszą, gdy mogą grać z gdyniankami, bo polski zespół to nadal dobra marka, ale jakość już nie ta. A pokonać wielką firmę zawsze jest przyjemnie.

Teraz ma to się zmienić, Lotos chce nawiązać do tłustych lat, także dlatego, że nie ma wyjścia. W zeszłym roku gdynianki zdobyły wicemistrzostwo Polski, co dla tak utytułowanego klubu jest porażką. Teraz ponownie kadrowo prezentuje się słabiej od Wisły, przynajmniej na razie. Krakowianki zostawiły w składzie dwie największe gwiazdy z poprzedniego sezonu, rozgrywające Annę De Forgę i Jelenę Skerović. W poprzednim roku niemal we dwójkę zdobyły one złoto dla Wisły. Z najważniejszych zawodniczek odeszły skrzydłowa Maryna Kress i środkowe Kara Braxton oraz Tiffani Johnson. Zostały jednak szybko zastąpione. Podpisano umowę ze znakomitym obrońcą, potrafiącą także zdobywać sporo punktów Dominique Canty, która od ośmiu sezonów gra w WNBA. Z Polkowic pozyskano znakomitą środkową Elżbietę Trześniewską, także dlatego, że wobec nowych przepisów (stanowiących o tym, że jedna Polka musi przez cały czas przebywać na parkiecie) klub spod Wawelu musiał zainwestować w rodzime koszykarki, ale Trześniewska na pewno nie będzie osłabieniem zespołu. Jeśli dodamy do tego powrót z Belgii doświadczonej Anny Wielebnowskiej oraz transfery izraelskiej skrzydłowej Liad Suez Karni czy grającej na tej samej pozycji Bośniaczki Daliborki Vilipić, krystalizuje się skład, który ponownie stawia Wisłę w roli faworyta do mistrzowskiej korony.

Dwa pozostałe kluby, które dotychczas deptały po piętach faworytom, czyli Polfa Pabianice i CCC Polkowice na razie mają kłopoty budżetowe. Wszystko wskazuje na to, że będą słabsze niż przed rokiem, ale w poprzednim podobnie mówiło się o AZS Gorzów, który dzielnie walczył z najlepszymi, zwłaszcza u siebie. Teraz także będzie groźny.

Polfa traci swoje atuty, zespół opuściły już przebojowe Brazylijki Karla Da Costa i Micaela Jacintho, a środkowa Gabriela Toma wrócił do Bułgarii. Pabianiczankom nie pozostaje już zbyt wiele silnych punktów, choć cały czas mają w składzie doświadczone Olgę Pantelejewą i Beatę Krupską-Tyszkiewicz. Są także utalentowane Emilia Lamparska i Alicja Perlińska, która wraca po kontuzji. Jest jeszcze jedne poważny atut - trener Tomasz Herkt, który bywa wprawdzie nieco kontrowersyjny, ale fachowcem na pewno jest znakomitym. Jeśli jednak budżet klubu nie będzie jego sprzymierzeńcem, dobrego wyniku nie da się osiągnąć. Z podobnymi problemami boryka się CCC Polkowice, który stracił swą największą gwiazdę Trześniewską i jak dotąd żadna silna zawodniczka go jeszcze nie wzmocniła.

Komentarz Michała Sielskiego
neo09-08-2006, ostatnia aktualizacja 09-08-2006 16:13
Ryzyko (nie)wskazane

Gdy Lotos niemal przez dekadę wygrywał w polskiej lidze, kibice narzekali. Liga była nudna, choć w Eurolidze gdynianki dostarczały emocji kibicom w całej Polsce. Rok temu przyszedł mały kryzys, Lotos miał mniejszy budżet, a w tym samym czasie w siłę urosła Wisła Kraków. I zasłużenie zdobyła mistrzostwo Polski. Teraz Wisła nadal jest mocna, choć na ruchy transferowe pozostało jeszcze trochę czasu.

Co robi Lotos? Na razie niewiele, pozyskał zaledwie dwie serbskie koszykarki Anę Joković i Monikę Veselovski. A trzeba pamiętać, że stracił swą największą gwiazdę Agnieszkę Bibrzycką, która wybrała Spartaka Moskwa. Cisza w Lotosie nie musi jednak martwić. Co roku tak było, co roku transfery załatwiało się długo, a potem jak grom z jasnego nieba spadały na kibiców zazwyczaj dobre wieści. Trzeba także pamiętać, że im dłużej będą się ciągnąć rozmowy, tym lepiej dla Lotosu. Zawodniczki spuszczą z ceny i może zostanie jeszcze trochę pieniędzy na koszykarkę, która wzmocni wicemistrzynie Polski w drugiej części sezonu. W poprzednim miało być podobnie, ale kubańska środkowa Lisdeivi Victores Pompa tak się zbierała do przyjazdu do Gdyni, że w końcu nie przyjechała.

Teraz gdyńscy działacze są bogatsi o tę wiedzę i raczej podobnego błędu nie popełnią. Mam również nadzieję, że nie sprowadzą Amerykanki, która będzie debiutować w Europie, bo trudno trafić na taką, która od razu się sprawdza. Choć z drugiej strony ten, kto nie podejmuje ryzyka, ryzykuje jeszcze bardziej...

www.gazeta.pl

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 10 sierpnia 2006, 17:00

Michał Sielski pisze:Raport z przygotowań największych ligowych rywalek Lotosu Gdynia

Z Polkowic pozyskano znakomitą środkową Elżbietę Trześniewską (...) Jeśli dodamy do tego powrót z Belgii doświadczonej Anny Wielebnowskiej (...) krystalizuje się skład, który ponownie stawia Wisłę w roli faworyta do mistrzowskiej korony.

to brzmi tak jakby Wielebna była bardziej doświadczoną koszykarką... :? Anna ma chyba dopiero 29 lat, więc jest średniego wieku koszykarką, a czy duże doświadczenie ma...

Michał Sielski pisze:Polfa traci swoje atuty, zespół opuściły już przebojowe Brazylijki Karla Da Costa i Micaela Jacintho, a środkowa Gabriela Toma wrócił do Bułgarii.

:shock: :? :lol: znakomita wiedza...

Michał Sielski pisze:Są także utalentowane Emilia Lamparska...

Czy zawodniczkę grającą już 9 lat w ekstraklasie, która przeszła przez wszytskie kategorie wiekowe reprezentacji narodowej można nazwać utalentowaną...

Michał Sielski pisze:Jest jeszcze jedne poważny atut - trener Tomasz Herkt, który bywa wprawdzie nieco kontrowersyjny, ale fachowcem na pewno jest znakomitym.

pominę fakt, że4 tekst przed publikacją powinien zostać sprawdzony przez korektora i takie błędy nie powinny mieć miejsca, to stwierdzenie iż trener Herkt jest poważnym atutem dla Polfy wielu poddałloby pod wątpliwość...

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 27 sierpnia 2006, 22:20

osesek pisze:oj Kibic ... Marte wypożyczyli do innego klubu

:shock: :cry:

Ps. Właśnie się dowiedziałem , że oprócz DN dołączy jedna super zawodniczka do Lotosu :mrgreen: nic nie jest pewne ale :mrgreen:

:wink:
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2006, 22:27 przez KIBIC, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”