Turniej kadetek w Polkowicach

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Magda Idziorek
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Magda Idziorek » 28 września 2006, 15:56

no coz milo ze ktos ma na temat mojej gry takie zdanie, zastanawia mnie jedno czy moja gra jest zgodna z ta wypowiadzia. Rozumiem ze kazdy ma prawo do wlasnej opinii, dziwi mnie to ze akurat o mnie tak pisza, przeciez na turnieju bylo duzo, lepszych zawodniczek. iesze sie, i dziekuje.

Pozdrawiam Magda Idziorek

Awatar użytkownika
Kaśka#4
Żak

do Idziora ;)

Postautor: Kaśka#4 » 28 września 2006, 16:55

Magda Idziorek pisze:Pozdrawiam Magda Idziorek

również pozdrawiam ;*

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 28 września 2006, 17:21

Magda Idziorek pisze:dziwi mnie to ze akurat o mnie tak pisza, przeciez na turnieju bylo duzo, lepszych zawodniczek.

Na turnieju w Łodzi nie było.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 28 września 2006, 18:44

Podziwiam Twoją skromność - to jeszcze lepiej o Tobie świadczy - a w kwestii opinii o prezentowanej przez Ciebie grze, możesz śmiało zaufać opinii "starego" kibica, który nie jeden talencik już wypatrzył...
powodzenia :D i... pokaż się jak najszybciej ponownie w Łodzi - bo miło było popatrzeć, nawet gdy skakanie i doping przeszkadzał w oglądaniu... :D :D

Awatar użytkownika
Kiero
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Kiero » 28 września 2006, 21:00

Tak tak. To co Madzia wyprawia na boisku to jest nieporozumienie! Szczególnie, że to rocznik 92! Naprawdę Madziu wierz nam grasz świtnie! Nie lepiej niż jedna 'bardzo dobra' zawodniczka 92! Serdecznie pozdrowienia i buźka =*

Gość

Postautor: Gość » 02 października 2006, 14:57

simon pisze:
basketman pisze:Oglądałem prawie cały turniej: I uważam, ze MVP powinna zostac zawodniczka MUKS Poznan Magda Idziorek

Trzeba przyznać, że ta właśnie zawodniczka zrobiła na mnie ZDECYDOWANIE największe wrażenie w turnieju finałowym w Łodzi - nie wiem jak zagrała w Polkowicach, ale nie wątpię jednak że na MVP zasługuje zawsze - z tym, że... nie jestem przekonany... co do jej sposobu gry w drużynie, słowem - zastanowiłbym się nad innym prowadzeniem jej gry - a ideałem dla niej byłoby zmiana zespołu (oczywiście teoretyzuje i nie mam na myśli klubu jako takiego oraz aspektów sportowo-organizacyjnych panujących w MUKS-ie ale rodzaj boiskowych wyzwań przed którymi tam stoi poprzez akurat takie a nie inne partnerki oraz sposób gry na boisku). Jej rozwój może być wolniejszy lub szybszy - o to mi chodzi - bo w to, że kiedyś przyćmi "Bibę" - nie wątpię...

Reasumując - w tej kategorii wiekowej jestem fanem ŁKS-u i Magdy Idziorek... :D

Wydaje mi się, że Magdzie podoba się w MUKS i gra, to co lubi. Ogólnie MUKS w tej kategorii wiekowej nie ma problemu z rozgrywającymi, ma dobre skrzydłowe, kiedy jeszcze poprawią się środkowe, to może być silna paka. Dochodzi jeszcze do tego doświadczony trener.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 02 października 2006, 22:20

Niewątpliwie zgadzam się z Tobą - jednocześnie jednak pozwalam sobie zauważyć, że w drodze do jak najszybszego i jak najrozleglekszego rozwoju trzeba właśnie (i to z naciskiem na to) niejednokrotnie grać to... czego się nie lubi i to najlepiej w miejscach, które niekoniecznie muszą "się podobać..." - słowem, najwspanialszy modrzew wyjęty w 10 roku życia ze "szklarni" (bo nie słyszałem o seniorskim MUKS-ie) niekoniecznie da sobie radę w surowym, górskim klimacie... - i m/innymi o to mi chodziło we wcześniejszym poście - nie da nic "gra pod...", a "kłody pod nogi" to nie zawsze złe rozwiązanie...
Ps. A i tak najprzyjemniej było sobie popatrzeć... :D

Gość

Postautor: Gość » 03 października 2006, 06:54

seniorski MUKS gra w 1 lidze, w zeszłym sezonie walczył o awans do PLKK,był w turnieju finałowym.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 03 października 2006, 12:22

no tak, faktycznie - zapomniałem nieco, że ów zespół jest nominalnie "seniorski"... mój błąd - z tym, że to nie zmienia sensu wypowiedzi - o ile oczywiście nie ma w planach grać przez całą karierę w owym "seniorskim" (z dużym naciskiem na cudzysłów) MUKS-ie...

Zresztą... - nie idzie mi o dyskusję o słuszności czy nie gry tam gdzie gra - chodzi mi tylko o to, że dla tak utalentowanego gracza przydałyby się pewne wyzwania - których tam gdzie jest nie ma i raczej nie będzie - tyle.

Gość

Postautor: Gość » 03 października 2006, 15:02

Mam wrażenie czytając powyższe wypowiedzi, że wielu ludziom, zwłaszcza z klubów z tradycjami, kością w gardle stoi MUKS, Wcale się nie dziwię, skoro zgarniają wszystkie trofea w kategoriach młodzieżowych. Chciałbym tylko przypomnieć, że ten klub istnieje już parę lat i dziewczyny, które w nim są uczyła grać w koszykówkę trener Jabłońska, nieważne gdzie zaczynały.Może zwrócić uwagę na niezwykle ciężką pracę, którą wykonują, a nie zastawiać się ciągle " magicznością" klubu. Dziewczyny, które grają teraz w pierwszej lidze za rok, dwa będą seniorkami i jestem przekonany, że będą grać w PLKK. Nawiasem mówiąc każdy zespól w PLKK można nazwać magicznym, bo połowa zawodniczek jest kupionych przez klub.

Gość

Postautor: Gość » 03 października 2006, 15:57

zgadzam się z wypowiedzią powyżej... :)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 03 października 2006, 19:32

Nie no… - nie mylmy odwagi z odważnikami – jeśliby ktoś lub coś miał „stanąć w gardle” to niewątpliwie akurat MUKS byłby jednym z ostatnich kandydatów…
Doceniał pracę w tym klubie (także szkoleniową) i co najważniejsze dla wspomnianych efektów – doskonałą „selekcję” w kosz. środowisku. W tym aspekcie sukces np. Olimpii czy ŁKS trzeba przyznać w porównaniu do MUKS-owego jest nieco „jak z innej bajki”…
Mój pierwszy wpis nie miał na celu niesienia zarzutów wobec MUKS – a wręcz przeciwnie, oprócz ogromnego uznania dla megatalentu „Idziora” wskazuje na nieco „cieplarniane” warunki jakie tworzy swym zawodniczkom. W tym aspekcie trudno się zgodzić z czymś, co (w moim przypadku akurat) samemu sobie ktoś wymyślił…

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 03 października 2006, 20:36

Anonymous pisze:Mam wrażenie czytając powyższe wypowiedzi, że wielu ludziom, zwłaszcza z klubów z tradycjami, kością w gardle stoi MUKS, Wcale się nie dziwię, skoro zgarniają wszystkie trofea w kategoriach młodzieżowych.

Zapewniam szanownego gościa, że mi jako przedstawicielowi gatunku pt: „klub z tradycjami” nic takiego w gardle nie stoi. Słowo daję. Darze ogromnym szacunkiem pracę jaką w MUKSie wykonują Państwo Jabłońscy ( z produkcją „kaczorów jabol” włącznie ;) )
Z pewnością sama selekcja bez umiejętnego szkolenia zdałaby się psu na budę, a i pewnie dziewczęta nie garnęłyby się do MUKSu gdyby nie renoma tego klubu.
Niemniej pozwolę sobie mieć jeszcze wiekszą frajdę z występów kadetek ŁKS, bo to jest drużyna zebrana 4 lata temu „z ogłoszenia” – czyli kto ma ochotę ten się zapisuje. Od tej pory praktycznie bez wzmocnień osiągamy to co osiągamy. I fajnie
:D :wink:
A tak poza tym, właśnie otrzymaliśmy z MUKSu zaproszenie za bardzo ciekawy turniej za dwa tygodnie. Gospodarze oprócz nas zaprosili węgierski Sopron i zespół z Niemiec, którego nazwy nie znam. Zatem korzystając z okazji dziękuję w imieniu „temu” za zaproszenie, i do zobaczenia

Gość

Postautor: Gość » 05 października 2006, 18:47

widzę że ktoś ma tu problem z wysłowieniem się!"..." co za dużo to nie zdrowo!

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 05 października 2006, 19:57

Anonymous pisze:widzę że ktoś ma tu problem z wysłowieniem się!"..." co za dużo to nie zdrowo!

Czy mógłbyś rozwinąć temat i uchylić nieco rąbka tej frapującej tajemnicy :shock: :idea: :?:

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”