Ta "selekcja" staje się powoli wytłumaczeniem na wszystkie sukcesy MUKS. Mieszkam dwa lata w Poznaniu, chodzę na mecze i jakoś nie zauważyłem wielkiej rotacji i napływu zawodniczek, poproszę o więcej szczegółów może czegoś nie wiem. Chciałbym tylko dodać, wracając do wypowiedzi Simona po mistrzostwach młodziczek, że skład MUKS w tej kategorii wiekowej od początku tamtego sezonu nie uległ zmianie.simon pisze:Nie no… - nie mylmy odwagi z odważnikami – jeśliby ktoś lub coś miał „stanąć w gardle” to niewątpliwie akurat MUKS byłby jednym z ostatnich kandydatów…
Doceniał pracę w tym klubie (także szkoleniową) i co najważniejsze dla wspomnianych efektów – doskonałą „selekcję” w kosz. środowisku. W tym aspekcie sukces np. Olimpii czy ŁKS trzeba przyznać w porównaniu do MUKS-owego jest nieco „jak z innej bajki”…
Mój pierwszy wpis nie miał na celu niesienia zarzutów wobec MUKS – a wręcz przeciwnie, oprócz ogromnego uznania dla megatalentu „Idziora” wskazuje na nieco „cieplarniane” warunki jakie tworzy swym zawodniczkom. W tym aspekcie trudno się zgodzić z czymś, co (w moim przypadku akurat) samemu sobie ktoś wymyślił…
Turniej kadetek w Polkowicach
Moderator: Moderatorzy
-
Gość
Ciężko zrozumieć co cię tak uraziło. Przecież nawet literka”M” ( międzyszkolny )przed UKS tłumaczy pomysł na funkcjonowanie klubu. Zespoły kadetek ŁKS rocznik 91 i 92 powstały praktycznie z jednego ogłoszenia. MUKS natomiast jak sama nazwa wskazuje prowadzi selekcję spośród najbardziej uzdolnionych dziewcząt z wielu szkół. Ot i cała kwestia.
-
Gość
Nie bardzo mogę zrozumieć co w mojej wypowiedzi wskazywało na urazę, a idąc tokiem twojego myślenia sama nazwa ŁKS wskazuje na prowadzenie selekcji wśród najbardziej uzdolnionych dziewczyn z całej Łodzi.majoneez pisze:Ciężko zrozumieć co cię tak uraziło. Przecież nawet literka”M” ( międzyszkolny )przed UKS tłumaczy pomysł na funkcjonowanie klubu. Zespoły kadetek ŁKS rocznik 91 i 92 powstały praktycznie z jednego ogłoszenia. MUKS natomiast jak sama nazwa wskazuje prowadzi selekcję spośród najbardziej uzdolnionych dziewcząt z wielu szkół. Ot i cała kwestia.
-
Nieznany
Nie ma
Na turnieju sedziowli amatorzy i to zdecydowanie niestety tego nie dalo sie zmienic ani przewidziec Ja bylam za MUKS-em Poznan nie udalo im sie, ale i tak wiemy kto byl tam najlepszy!!!!!!!!!!!!Jesli ktos zdobyl I miejsce a uwaza ze nie zasluzone to nie ma co sie martwic bo jesli je zdobyl to chba musialo byc zasluzone???????
Pzdr. Powodzenia na innych turniejach dla uzytkownikow!!
Pzdr. Powodzenia na innych turniejach dla uzytkownikow!!
-
Gość
Trenuje w MUKSie od prawie dwóch lat i nie przypominam sobie, by ktokolwiek w tym czasie dochodzil do naszego zaspolu...i ten kto twierdzi , ze MUKS przed sezonem nie mial zespolu to sie myli, bo czegos takiego nie bylo i zastanawiam sie skad ten ktos wzial te informacje...i jeszcze jedno zanim przeszlam do MUKSu(zrobilam to z wlasnej woli) bylam duzo slabsza i to dopiero zdolnosci trenerskie trenerki Jabłońskiej oraz trenerki Mądrej uczynily ze mnie zawodniczke zdolna grac w Mistrzostwach Polski...wszyscy dobrze wiemy ze ŁKS(nie mam na mysli zawodniczek) byl pewien wygranej i te wszystkie komentarze na temat mojego klubu sa zwyklym objawem zazdrosci...
Droga zawodniczko MUKSu, zwróc uwagę, ze jakakolwiek dyskusja na temat twojego klubu zaczęła się w tym temacie od bezsensownego wpisu który cytuję:
O dziwo przedtem praktycznie temat MUKSu nie był obecny w dyskusji, albo mówionio Twoim klubie wyłącznie dobrze ( np: Magda Idziorek). Naprawdę nie wiem skad to się bierze że nagle kilka osób kibicujacych MUKSowi, który lubimu i cenimy za pracę z młodzieżą zaczyna przypisywać nam jakieś zachowania wyssane z palca. Zapewniam cię, że my jako fani koszykówki ze stażem kibicowskim dłuższym nie raz niż wiek zawodniczek, tak twojego jak i naszego zespołu, jesteśmy już wyrobieni na tyle żeby nam ani nic "kością w gardle nie stało", ani nie być pełnym zazdrości, anie nie być pewnym żadnych zwycięstw. Gdyby tak nie było, już pewnie te wszystkie przypisywane nam "kosci i zazdrości" skutecznie pozbawiłyby nas już zdrowia.
Naprawdę jesteśmy bardzo zadowoleni z gry naszych zespłów młodzieżowych, które od kiedy za trenerkę wzięłą się Daiva a potem trener Kędzierski grają tak ak nigdy w historii ŁKS, i nasz klub z niebytu stał się licząca siłą najpierw w żaczkach, potem młodziczkach a teraz kadetkach. Uszy do góry, nikt wam źle nie życzy i do zobaczenia za tydzień na turnieju w Poznaniu.

i tak dalej.Anonymous pisze:Mam wrażenie czytając powyższe wypowiedzi, że wielu ludziom, zwłaszcza z klubów z tradycjami, kością w gardle stoi MUKS, ...
O dziwo przedtem praktycznie temat MUKSu nie był obecny w dyskusji, albo mówionio Twoim klubie wyłącznie dobrze ( np: Magda Idziorek). Naprawdę nie wiem skad to się bierze że nagle kilka osób kibicujacych MUKSowi, który lubimu i cenimy za pracę z młodzieżą zaczyna przypisywać nam jakieś zachowania wyssane z palca. Zapewniam cię, że my jako fani koszykówki ze stażem kibicowskim dłuższym nie raz niż wiek zawodniczek, tak twojego jak i naszego zespołu, jesteśmy już wyrobieni na tyle żeby nam ani nic "kością w gardle nie stało", ani nie być pełnym zazdrości, anie nie być pewnym żadnych zwycięstw. Gdyby tak nie było, już pewnie te wszystkie przypisywane nam "kosci i zazdrości" skutecznie pozbawiłyby nas już zdrowia.
Naprawdę jesteśmy bardzo zadowoleni z gry naszych zespłów młodzieżowych, które od kiedy za trenerkę wzięłą się Daiva a potem trener Kędzierski grają tak ak nigdy w historii ŁKS, i nasz klub z niebytu stał się licząca siłą najpierw w żaczkach, potem młodziczkach a teraz kadetkach. Uszy do góry, nikt wam źle nie życzy i do zobaczenia za tydzień na turnieju w Poznaniu.
-
Gość
Chyba należy skończyć ten temat. Cieszmy się, ze mamy kilka zespołów, kilku trenerów i kilkanaście dziewczyn, które być może sprawią, że będziemy mieć sukcesy reprezentacji kadetek( chyba, że będzie ona z kapelusza).Jestem pewien, że spotkamy się wszyscy na finałach Mistrzostw Polski, bo chyba tylko jakiś kataklizm mógłby sprawić, że nie będą tam ŁKS, Wisła i MUKS, co więcej myślę, że to trzej z czterech półfinalistów tych mistrzostw.
Jeszcz tylko słówko do Amona. Jeżeli odpowiadasz kilkunastoletniej dziewczynie, bądź poziom wyżej i nie podkręcaj emocji, tylko je wyciszaj.
Jeszcz tylko słówko do Amona. Jeżeli odpowiadasz kilkunastoletniej dziewczynie, bądź poziom wyżej i nie podkręcaj emocji, tylko je wyciszaj.
- pietroc
- Kadet
- Kontaktowanie:
Anonymous pisze:Cieszmy się, ze mamy kilka zespołów, kilku trenerów i kilkanaście dziewczyn, które być może sprawią, że będziemy mieć sukcesy reprezentacji kadetek( chyba, że będzie ona z kapelusza).Jestem pewien, że spotkamy się wszyscy na finałach Mistrzostw Polski, bo chyba tylko jakiś kataklizm mógłby sprawić, że nie będą tam ŁKS, Wisła i MUKS, co więcej myślę, że to trzej z czterech półfinalistów tych mistrzostw.
no i tutaj jest pies pogrzebany. twierdzisz, calkiem zreszta slusznie, ze to 3 najlepsze zespoly w kraju, tymczasem w Reprezentacji kadetek:
ŁKS - Ola Dziwinska
Wisła - nikt
MUKS - ? nie wiem
wiec skoro z 2 z 3 najlepszych zespolow do kadry dostaje sie 1 zawodniczka, to chyba niestety jest ona nieco z kapelusza...
- Kiero
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
z MUKSu też nie ma nikogo. Ale ponoć to nie do końca tak bo z tego co wiem ma być jeszcze jedno zgrupowanie grupy dziewczyn, które były na campie centralny. Będzie to 16, która nie była ostatnio w Łomiankach. Więc miejmy nadzieję, że nic jeszcze nie jest stracone!! Bo ten skład, który był teraz w Łomiankach miałby być skłądem Reprezentazcji to bez urazy dla nikogo - nie byłby to najlepszy team wybrany spośród tej 32.
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”