Turniej kadetek w Polkowicach

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Gość

Postautor: Gość » 05 października 2006, 21:18

simon pisze:Nie no… - nie mylmy odwagi z odważnikami – jeśliby ktoś lub coś miał „stanąć w gardle” to niewątpliwie akurat MUKS byłby jednym z ostatnich kandydatów…
Doceniał pracę w tym klubie (także szkoleniową) i co najważniejsze dla wspomnianych efektów – doskonałą „selekcję” w kosz. środowisku. W tym aspekcie sukces np. Olimpii czy ŁKS trzeba przyznać w porównaniu do MUKS-owego jest nieco „jak z innej bajki”…
Mój pierwszy wpis nie miał na celu niesienia zarzutów wobec MUKS – a wręcz przeciwnie, oprócz ogromnego uznania dla megatalentu „Idziora” wskazuje na nieco „cieplarniane” warunki jakie tworzy swym zawodniczkom. W tym aspekcie trudno się zgodzić z czymś, co (w moim przypadku akurat) samemu sobie ktoś wymyślił…
Ta "selekcja" staje się powoli wytłumaczeniem na wszystkie sukcesy MUKS. Mieszkam dwa lata w Poznaniu, chodzę na mecze i jakoś nie zauważyłem wielkiej rotacji i napływu zawodniczek, poproszę o więcej szczegółów może czegoś nie wiem. Chciałbym tylko dodać, wracając do wypowiedzi Simona po mistrzostwach młodziczek, że skład MUKS w tej kategorii wiekowej od początku tamtego sezonu nie uległ zmianie.

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 05 października 2006, 21:37

Ciężko zrozumieć co cię tak uraziło. Przecież nawet literka”M” ( międzyszkolny )przed UKS tłumaczy pomysł na funkcjonowanie klubu. Zespoły kadetek ŁKS rocznik 91 i 92 powstały praktycznie z jednego ogłoszenia. MUKS natomiast jak sama nazwa wskazuje prowadzi selekcję spośród najbardziej uzdolnionych dziewcząt z wielu szkół. Ot i cała kwestia.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 06 października 2006, 00:08

Dlaczego od razu "wytłumaczeniem"? - po prostu - jest faktem. Ani mi to przeszkadza - ani specjalnie raduje... nie ma co się doszukiwać wyższości soku pomarańczowego nad rowerem...

Gość

Postautor: Gość » 06 października 2006, 07:13

majoneez pisze:Ciężko zrozumieć co cię tak uraziło. Przecież nawet literka”M” ( międzyszkolny )przed UKS tłumaczy pomysł na funkcjonowanie klubu. Zespoły kadetek ŁKS rocznik 91 i 92 powstały praktycznie z jednego ogłoszenia. MUKS natomiast jak sama nazwa wskazuje prowadzi selekcję spośród najbardziej uzdolnionych dziewcząt z wielu szkół. Ot i cała kwestia.
Nie bardzo mogę zrozumieć co w mojej wypowiedzi wskazywało na urazę, a idąc tokiem twojego myślenia sama nazwa ŁKS wskazuje na prowadzenie selekcji wśród najbardziej uzdolnionych dziewczyn z całej Łodzi.

Nieznany

Nie ma

Postautor: Nieznany » 06 października 2006, 10:11

Na turnieju sedziowli amatorzy i to zdecydowanie niestety tego nie dalo sie zmienic ani przewidziec Ja bylam za MUKS-em Poznan nie udalo im sie, ale i tak wiemy kto byl tam najlepszy!!!!!!!!!!!!Jesli ktos zdobyl I miejsce a uwaza ze nie zasluzone to nie ma co sie martwic bo jesli je zdobyl to chba musialo byc zasluzone???????

Pzdr. Powodzenia na innych turniejach dla uzytkownikow!!

Awatar użytkownika
Kaśka#4
Żak

Postautor: Kaśka#4 » 06 października 2006, 13:39

Nieznany pisze:Jesli ktos zdobyl I miejsce a uwaza ze nie zasluzone to nie ma co sie martwic bo jesli je zdobyl to chba musialo byc zasluzone???????

nie rozumiem..

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 06 października 2006, 14:12

słowem - "a na pytanie czy musiało do tego dojść odpowiadam - widocznie musiało, skoro doszło..." :lol: :wink:

Gość

Postautor: Gość » 09 października 2006, 18:51

Trenuje w MUKSie od prawie dwóch lat i nie przypominam sobie, by ktokolwiek w tym czasie dochodzil do naszego zaspolu...i ten kto twierdzi , ze MUKS przed sezonem nie mial zespolu to sie myli, bo czegos takiego nie bylo i zastanawiam sie skad ten ktos wzial te informacje...i jeszcze jedno zanim przeszlam do MUKSu(zrobilam to z wlasnej woli) bylam duzo slabsza i to dopiero zdolnosci trenerskie trenerki Jabłońskiej oraz trenerki Mądrej uczynily ze mnie zawodniczke zdolna grac w Mistrzostwach Polski...wszyscy dobrze wiemy ze ŁKS(nie mam na mysli zawodniczek) byl pewien wygranej i te wszystkie komentarze na temat mojego klubu sa zwyklym objawem zazdrosci...

amon
Nowy na forum

Postautor: amon » 09 października 2006, 19:05

wszyscy, to znaczy kto i skąd wiemy, że ŁKS był pewien zwycięstwa, pewno powiedziała to ciocia Klocia do pana Stefcia podczas podrózy z Ameryki do Chin kolejką wąskotorową.

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 09 października 2006, 20:51

Droga zawodniczko MUKSu, zwróc uwagę, ze jakakolwiek dyskusja na temat twojego klubu zaczęła się w tym temacie od bezsensownego wpisu który cytuję:
Anonymous pisze:Mam wrażenie czytając powyższe wypowiedzi, że wielu ludziom, zwłaszcza z klubów z tradycjami, kością w gardle stoi MUKS, ...
i tak dalej.
O dziwo przedtem praktycznie temat MUKSu nie był obecny w dyskusji, albo mówionio Twoim klubie wyłącznie dobrze ( np: Magda Idziorek). Naprawdę nie wiem skad to się bierze że nagle kilka osób kibicujacych MUKSowi, który lubimu i cenimy za pracę z młodzieżą zaczyna przypisywać nam jakieś zachowania wyssane z palca. Zapewniam cię, że my jako fani koszykówki ze stażem kibicowskim dłuższym nie raz niż wiek zawodniczek, tak twojego jak i naszego zespołu, jesteśmy już wyrobieni na tyle żeby nam ani nic "kością w gardle nie stało", ani nie być pełnym zazdrości, anie nie być pewnym żadnych zwycięstw. Gdyby tak nie było, już pewnie te wszystkie przypisywane nam "kosci i zazdrości" skutecznie pozbawiłyby nas już zdrowia.
Naprawdę jesteśmy bardzo zadowoleni z gry naszych zespłów młodzieżowych, które od kiedy za trenerkę wzięłą się Daiva a potem trener Kędzierski grają tak ak nigdy w historii ŁKS, i nasz klub z niebytu stał się licząca siłą najpierw w żaczkach, potem młodziczkach a teraz kadetkach. Uszy do góry, nikt wam źle nie życzy i do zobaczenia za tydzień na turnieju w Poznaniu. :D :wink:

Gość

Postautor: Gość » 09 października 2006, 22:20

Chyba należy skończyć ten temat. Cieszmy się, ze mamy kilka zespołów, kilku trenerów i kilkanaście dziewczyn, które być może sprawią, że będziemy mieć sukcesy reprezentacji kadetek( chyba, że będzie ona z kapelusza).Jestem pewien, że spotkamy się wszyscy na finałach Mistrzostw Polski, bo chyba tylko jakiś kataklizm mógłby sprawić, że nie będą tam ŁKS, Wisła i MUKS, co więcej myślę, że to trzej z czterech półfinalistów tych mistrzostw.
Jeszcz tylko słówko do Amona. Jeżeli odpowiadasz kilkunastoletniej dziewczynie, bądź poziom wyżej i nie podkręcaj emocji, tylko je wyciszaj.

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 09 października 2006, 22:29

No i o to chodzi. Cieszymy się z kazdego przypadku dobrej pracy z młodzieżą w polskim sporcie. To oczywiste :D :wink:

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 09 października 2006, 22:34

Anonymous pisze:Cieszmy się, ze mamy kilka zespołów, kilku trenerów i kilkanaście dziewczyn, które być może sprawią, że będziemy mieć sukcesy reprezentacji kadetek( chyba, że będzie ona z kapelusza).Jestem pewien, że spotkamy się wszyscy na finałach Mistrzostw Polski, bo chyba tylko jakiś kataklizm mógłby sprawić, że nie będą tam ŁKS, Wisła i MUKS, co więcej myślę, że to trzej z czterech półfinalistów tych mistrzostw.

no i tutaj jest pies pogrzebany. twierdzisz, calkiem zreszta slusznie, ze to 3 najlepsze zespoly w kraju, tymczasem w Reprezentacji kadetek:

ŁKS - Ola Dziwinska
Wisła - nikt
MUKS - ? nie wiem

wiec skoro z 2 z 3 najlepszych zespolow do kadry dostaje sie 1 zawodniczka, to chyba niestety jest ona nieco z kapelusza...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 09 października 2006, 22:41

ooo - i to jest problem w/g mnie...

Awatar użytkownika
Kiero
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Kiero » 10 października 2006, 19:26

z MUKSu też nie ma nikogo. Ale ponoć to nie do końca tak bo z tego co wiem ma być jeszcze jedno zgrupowanie grupy dziewczyn, które były na campie centralny. Będzie to 16, która nie była ostatnio w Łomiankach. Więc miejmy nadzieję, że nic jeszcze nie jest stracone!! Bo ten skład, który był teraz w Łomiankach miałby być skłądem Reprezentazcji to bez urazy dla nikogo - nie byłby to najlepszy team wybrany spośród tej 32.

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”