Co słychać w MTK Polfie?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 08 października 2006, 20:06

Kibic MRKS-U pisze:
ann pisze:To Agata nie spoedziewa sie dziecka? :?

Agata stara się o dziecko wydaje mi sie ze gdyby była w ciąży to już by było o tym głośno

O jasny gwint! Relacja ze "starań się o dziecko" i ciąży LIVE !!! Czy możliwe są bardziej szczegółowe informacje np: co godzina :shock: :? :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 08 października 2006, 20:18

Agata stara się o dziecko wydaje mi sie ze gdyby była w ciąży to już by było o tym głośno

Nie no myśle ze pierwsze co by zrobila to pobiegła do mlyna Włokniarza i przekazala tą radosną nowinę... :lol: :lol: :lol: "Test dał wynik pozytywny, właśnie sprawdziłam!!!!!" :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 09 października 2006, 17:25

Mikey pisze:

Nie no myśle ze pierwsze co by zrobila to pobiegła do mlyna Włokniarza i przekazala tą radosną nowinę... :lol: :lol: :lol: "Test dał wynik pozytywny, właśnie sprawdziłam!!!!!" :wink:

A my bysmy zrobili flage-Test Pozytywny,Agata w ciąży!!!!!
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 10 października 2006, 06:02

Startuje sezon koszykarek - jest ciężko, ale nie beznadziejnie

Już jutro o godz. 18 koszykarki Polfy zainaugurują w Pabianicach nowy sezon ekstraklasy. Pierwszym rywalem podopiecznych trenera Tomasza Herkta będą Cukierki Brzeg.

Obrazek

Przypominamy, że Polfę opuściło aż sześć zawodniczek z podstawowego składu (Sylwia Wlaźlak, Brazylijki - Karla Cristina da Costa i Jacintho Martins, Czeszka Leo Kristofova, Rosjanka Olga Pantelejewa oraz Rumunka Gabriela Toma).

Nikt panu chyba nie zazdrości sytuacji, w jakiej znalazł się klub...
Tomasz Herkt: - Kilku takich by się znalazło, prowadzę przecież bardzo utytyłowany zespół. Mówiąc poważnie, zdaję sobie sprawę, że zapowiada się dla nas niezwykle trudny sezon. Żadna drużyna na świecie nie może walczyć o najwyższe cele po takich ubytkach kadrowych.

Ale, skoro już podjąłem wyzwanie, zrobię wszystko, aby pabianiccy kibice mieli jednak powody do radości. Moim zdaniem, poza zasięgiem będą Wisła i Lotos. Zwłaszcza że gdyński klub, podrażniony utratą mistrzowskiego tytułu, przeprowadził kilka ciekawych transferów. Poza tą dwójką spróbujemy nawiązać walkę z każdym, choć trudno cokolwiek konkretnego obiecać.

Wyniki spotkań towarzyskich napawają umiarkowanym optymizmem...
- Trzeba być ostrożnym. Pamiętajmy, że wygrywaliśmy różnicą zaledwie kilku punktów, równie dobrze w lidze może być odwrotnie. Chcemy wyjść z długów i okrzepnąć pod względem organizacyjnym.

Kiedyś trzeba się było na to zdecydować. Kilka drużyn dokonało spektakularnych wzmocnień. W ubiegłym sezonie bez większych kłopotów radziliśmy sobie chociażby z Jelenią Górą, a teraz słychać, że mają tam grać aż trzy zawodniczki zza oceanu. To akurat powinno odpowiadać kibicom, zanosi się na to, iż jednostronnych spotkań nie będzie zbyt wiele.

Czy kadra jest już zamknięta?
- W najbliższych dniach może się okazać, że wlejemy w serca naszych fanów nieco optymizmu. Jeśli dobrze pójdzie, powinniśmy być nieco silniejsi. Będzie więc ciężko, ale nie beznadziejnie.

(bart)

(źródło: www.naszemiasto.pl / Express Ilustrowany)
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 10 października 2006, 09:11

Nie wiem, ale optymizm np. Szymona, który podzielałem, iż trener Herkt będzie starał się wobec braków kadrowych stopniowo wprowadzać młode zawodniczki do gry, nieco zmalał.
No bo jak nazwać zastąpienie Leo panią Pechackovą, albo powrót Reni? Renia to wychowanka i na to zasługuje, ale nijak się to ma do podobno( :lol: ) nowej polityki kadrowej klubu.
Bardzo mnie dziwią też zapowiedzi nowych transferów wobec wielomiesięcznych długów, no... zobaczymy...

Mimo ogromnego zawodu (delikatnie rzecząc) jaki sprawili nam (jej i mnie:)) działacze MTK, trzymam kciuki za cały zespół... !!!! 8)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 10 października 2006, 11:22

Co do Rodany natomiast, dodam jedynie od siebie bo ją oglądałem, że aczkolwiek nie dziwi mnie gorączkowe poszukiwanie spowodowane brakami w składzie - to po tym jak ŁKS nieco "przy okazji" kłopotów zdrowotnych (widać jak były poważne) elegancko "wykręcił się" od kontraktu - zatrudnienie w Pabianicach nie rokuje zbyt optymistycznie w sensie gry w meczach ma się rozumieć... Oczywiście kumam, że do pracy potrzebny jest cały zespół, a nie jego połowa - i tak jak u nas w zeszłym roku Czernyj (kiedy jeszcze była nadzieja, że to dobry gracz) potrzebowała Kazimierovej do treningu 9jak się okazało, że nie jest - to i Kazimierova wróciła do kraju... :lol: ) - tak Pałka (niewątpliwie dobry gracz - jej brak w kadrze to w sumie zagadka...) potrzebuje kogoś, kto bez stołka ma 197cm...

Renia to inna bajka - i "marketingowo" i jej użyteczność jest wielka, i w grze - choć może nie oprze się na niej zespół - to swoje i tak wiem, że zrobi...

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 10 października 2006, 14:10

Edzia pisze:Tomasz Herkt: - (...) Ale, skoro już podjąłem wyzwanie, zrobię wszystko, aby pabianiccy kibice mieli jednak powody do radości.... spróbujemy nawiązać walkę z każdym, choć trudno cokolwiek konkretnego obiecać. (...)

Mam nadzieję że nie są to słowa rzucone na wiatr.... będę bacznie obserwował i mam nadzieję że zobaczę w końcu drużynę która WALCZY od pierwszej do ostatniej sekundy meczu :!: :!: :!: Wynik końcowy to dla mnie sprawa drugorzędna.... może być nawet ostatnie miejsce, ale PO WALCE :!: :!: :!:

Co do wpisu Trenejro.
Hmm.... muszę przyznać że faktycznie po początkowej radości spowodowanej rysującą się perspektywą dla naszych młodych zawodniczek teraz trochę zaczynam powątpiewać :? :? :?
Cóz mam nadzieję że trener Herkt nie będzie "zajeżdżał" 5-6 seniorek, tylko da DUŻO pograć młodym :!: Bo jeśli nie, to ta "przebudowa" drużyny straci zupełnie sens :( :?
Ciekaw jestem również co to za transfery mają niby być :? :?: Oby tylko nie ściągnięto kiepskich zawodniczek które blokowałyby miejsce młodym :?
Pechackova :?: Hmm.... wydaje mi się że jest dokładnie tak jak napisał Simon - ma być "workiem treningowym" :wink: dla Pałeczki.
No i na koniec kwestia Reni.
Trenejro, Renia jest (zwłaszcza dla strszych kibiców Włókniarza pamietających stare, dobre czasy) IKONĄ i LEGENDĄ tego klubu :!: :!: :!: Uważam że dla TEJ zawodniczki należy olać nową, starą czy jeszcze nowszą politykę klubu :!: Według mnie, to Renia może grać u nas jeszcze 50 lat :wink: :!:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Neofik
Amator

Postautor: Neofik » 10 października 2006, 15:28

Co do Reni, to wogóle nie będę się wypowiadał bo każdy kto mnie zna to wie co moge myśleć na temat jej powrotu.
Zacząłem się natomiast zastanawiać nad jednym, to której drużyny będziesz teraz kibicem, Trenejro?
J...ć Ogólnopolski Związek Fryzjerów, Ich Matki, Żony i Kochanki - Taka refleksja po meczu

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 10 października 2006, 15:38

Z funkcji, którą pełnię i z upodobań koszykarskich kibicował będę głownie PKK 99 Pabianice (dla nie wtajemniczonych - pabianicka koszykówka męska)
Z powodów rodzinnych kibicował będę najbardziej ŁKSowi.
Z powodów korzennych ( :lol: ), sentymentalnych i przyjacielskich jak najbardziej MTK Polfie Pabianice.
Oczywiście, jeżeli zapytasz o derby, czy też finał MP "MTK Polfa Pabianice - ŁKS Łódź" z powodów chyba oczywistych wspierał będę zespół, w którym występuje moja Narzeczona... Nigdy tego nie ukrywałem i się tego nie wypieram.

Pozdrawiam. Mam nadzieję, że rozwiałem wątpliwości 8) 8) 8)

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 10 października 2006, 15:41

Co do wpisu Szymona: niestety obawiam się, że młode pójdą w odstawkę (no może z wyjątkiem E.Gali) ale mam nadzieję, że się mylę...

A teraz ja Was zapytam: czy wolicie, żeby miejsce w składzie miała właśnie perspektywiczna młoda zawodniczka - o czym sami piszecie, czy też, żeby jej miejsce zajmowała właśnie będąca u schyłku kariery - Renia?

Awatar użytkownika
Neofik
Amator

Postautor: Neofik » 10 października 2006, 18:20

Trenejro pisze:A teraz ja Was zapytam: czy wolicie, żeby miejsce w składzie miała właśnie perspektywiczna młoda zawodniczka - o czym sami piszecie, czy też, żeby jej miejsce zajmowała właśnie będąca u schyłku kariery - Renia?

Właśnie taki tok myślenia bardzo Cię różni od kibiców Włókniarza. Są pewne rzeczy, których ktoś z zewnątrz nigdy nie jest w stanie tego pojąć. Taka osoba jak Renia zawsze powinna mieć miejsce w tym klubie. Właśnie dlatego miałem żal jak postąpiono z Marzeną, a teraz mogę tylko przyklasnąć działaczom.
J...ć Ogólnopolski Związek Fryzjerów, Ich Matki, Żony i Kochanki - Taka refleksja po meczu

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 10 października 2006, 18:54

Podpisuję się pod tym napisał Neofik :!: :!: :!:

Zresztą, różnic między Tobą Trenejro a Nami - kibicami Włokniarza jest jeszcze więcej. Choćby to co napisałeś:
(...) Z powodów rodzinnych kibicował będę najbardziej ŁKSowi.(...)
Oczywiście, jeżeli zapytasz o derby, czy też finał MP "MTK Polfa Pabianice - ŁKS Łódź" z powodów chyba oczywistych wspierał będę zespół, w którym występuje moja Narzeczona... (...)

Widzisz, jakoś nie podejrzewam, by kibic Włókniarza miał takie zdanie.
Np. Neofik. Może się mylę, ale jakoś nie podejrzewam by w Derby był za ŁKSem gdyby grała tam jego Żona :? :?: :?:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 10 października 2006, 19:14

I właśnie na tym polega różnica między kibicami a KIBICAMI!
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Neofik
Amator

Postautor: Neofik » 10 października 2006, 19:29

Szymon pisze:Widzisz, jakoś nie podejrzewam, by kibic Włókniarza miał takie zdanie.
Np. Neofik. Może się mylę, ale jakoś nie podejrzewam by w Derby był za ŁKSem gdyby grała tam jego Żona :? :?: :?:

No nie, no nie jak możesz wogóle o czymś takim myśleć - to byyłby rozwód :D - a tak poważnie, to że żona pracuje w banku to nie znaczy, że musze ten bank lubić lub mieć w nim konto.

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 10 października 2006, 20:48

W/g mnie obecność p.Pechackovej nie będzie powodował, że Pałka będzie się "bała" konkurencji. To nie ta liga.
Widziałem tą dziewczynę na treningu-porażka :!: :!:
Powinna płacić klubowi za to, że ją zatrudniają.
A co do Renaty, to uważam, że to dobrę pociągnięcie ze strony klubu.
Nie jest chyba zagrożeniem dla młodych zawodniczek.
One mogą się od niej tylko czegoś nauczyć.
Renia jak dobrze przepracuje cały okres przygotowawczy, to wtedy może będzie gotowa do gry na 100% przez cały sezon.
Obecnie nie jest w ten sposób przygotowana.
Będzie musiała ustępować pola młodym.
W temacie Rani jestem za :!: :!: :!:
Zreszta tak jak pisano wyżej to jest IKONA pabianickiej żeńskiej koszykówki. :!: :!: :!:
Coś jej się od tego klubu należy.
Zyczę jej, żeby została takim "profesorem" boiskowym jakim była Gosia Urbankowska.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”